ingrid gurine

Til ettertanke, nå i juletida.

 • 23.12.2011 - 19:05

Hei, lenge siden sist. Tida går og går, fortere enn jeg klarer å følge etter. Vanskelig å finne tid til alt, oppi eksamensstress og julekav. Nå har i alle fall roen senket seg og julefølelsen begynner å komme frem - sakte, men sikkert. 
Jeg har de siste dagene fundert mye, og kommet frem til en del ting jeg vil skrive om. Kan dessverre ikke skrive alt på en gang (tida er for knapp til det), men jeg begynner med et lite innlegg som er ganske aktuelt i denne perioden. 

Vi handler og handler, og på radio og tv snakkes det om julefølelse og hvor ekstra hyggelige folk er på denne tida. Hvor glade og fornøyde man er, hvor godt livet er. Enkelte julesanger hevder til og med at dersom det man følte i juletida hele året, ville ingen vært i nød. Vel, man glemmer en vesentlig ting: ikke alle har det bra i julen

Mange mennesker gruer seg til jula, og det av forskjellige grunner. Kanskje en guttunge i klassen til lillebroren din gruer seg til tida før og etter jul fordi alle de andre guttene i klassen skryter om hvor mye fint de får til jul. Han derimot, må nøye seg med småpakker, og kanskje hans aller høyeste ønske er at foreldrene skal være rusfrie. 
Norges mange uteliggere gleder seg nok heller ikke til jul. Organisasjoner som Kirkens Bymisjon fanger opp noen og gir dem en god julekveld, men de kan umulig fange opp alle.
Reiser vi lengre bort, til Irak, gruer de kristne seg til jul fordi de er en minoritet og blir diskriminert og hindret feiring. I Afrika og Asia lever flere hundre millioner i fattigdom, og for disse vil det ikke være noen pakker å åpne opp, ei heller et juletre eller noen juledekorasjoner. 

Kanskje man kan finne rom til disse (og dessverre mange flere) i julekaoset, mellom omsorgen og godheten til familie og nære. Det er utvilsomt disse menneskene som trenger mest, men som får minst.  

Kjære Sophia - et åpent brev fra barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

 • 29.07.2011 - 19:29

Under et nettmøte hos NRK kom det inn et spørsmål som lød slik: "Hei. Jeg er 13 år og norsk muslim jeg føler det er min feil. Han sier han drepte alle de fordi jeg er her. Burte jeg flytte ut for å beskytte norske barn i framtiden? Det er det jeg føler. Hilsen Sophia." Spørsmålet har engasjert mange, og alle som en sier at Sophia ikke skal flytte ut. Én av dem som har blitt beveget av spørsmålet, er barne-, likestillings- og inkluderingsministeren Audun Lysbakken.  Følgende er tatt fra bloggen hans www.rettvenstre.no og blle offentliggjort i dag:

"Kjære Sophia,

Jeg har tenkt på deg denne uken. På NRKs nettmøte på mandag spurte du om du bør flytte fra Norge, for å beskytte norske barn i framtiden. Du tenker at terroristen drepte fordi du er her.

Norge er like mye ditt land som mitt. Norge er et land hvor det ikke skal spille noen rolle om du er kristen, muslim eller ateist. Hvor det ikke betyr noe om hudfargen din er hvit eller brun. Det som betyr noe er at du bor her, og er glad i det landet vi deler sammen.

Vi kan ikke stoppe terroristens ideer ved å gjøre som han vil. Vi kan bare stoppe dem ved å gjøre det motsatte. Vi må ta bedre vare på hverandre. Vi må vise at vi respekterer hverandre, og bryr oss om hverandre. Vi må skjønne at vi er sammen i dette lille landet, uansett hvilken bakgrunn vi har.

Derfor trenger vi deg, Sophia. Det at du er her viser at vi ikke vil la oss forandre, at vi ikke vil gi etter for hat og frykt. Bli hos oss!

Vennlig hilsen
Audun Lysbakken
Barneminister i Norge"
Bli også med i denne facebookgruppa til støtte for Sophia og de mange andre som måtte føle det på samme måte. ♥

Tenn et lys for ofrene etter terroranslagene mot Norge.

 • 25.07.2011 - 20:49
Sko for morgendagen.

 • 28.06.2011 - 21:28

Toms Shoes står for "tomorow's shoes" - altså morgendagens sko. Bak konseptet som startet i 2006 står amerikaneren Blake Mycoskie, som fikk ideen etter en tur til Argentina hvor han så hvor glade skoløse barn ble da de fikk et par sko. Målet var først å sko 250 barn i Argentina, men konseptet har utvidet seg siden den gang. For hver gang noen handler et par sko (eller solbriller) hos Toms Shoes, gis det bort et likt par til noen som trenger det - i Sør-Amerika, Afrika eller Asia.
Kanskje det er her du skal handle ditt neste par sko?


Olive Ping Women Cordones - 69 dollarSand Suede Womens Botas - 79 dollarCharcoal Chambray Men's Cordones - 69 dollar


Masker med mening.

 • 27.06.2011 - 16:49

09.05.11 kom en gutt til verden på sykehuset i Haugesund. Han ble født to måneder før tiden og var bittebitteliten, men med sine 1600 gram var han en av de største på prematuravdelingen. Den lille gutten hadde i likhet med sine romkamerater på sykehuset problemer med å holda på varmen, og teppe på teppe og dyne på dyne ble pakket godt rundt ham der han lå under et lys som varmet ham ekstra mye. Fremdeles var han ikke mer enn akkurat varm nok.
Da gutten hadde vært på sykehuset i noen uker, kom det noen damer på besøk til avdelingen. De hadde strikket og strikket massevis av "dukkeklær", som de gav bort til sykehusets prematuravdeling. Disse gode, vakre strikkeplaggene av ull varmet ekstra godt, og både barn og mor var fornøyd. Da lillegutt noen uker senere ble utskrevet, sørget moren for å bestille et eget strikket sett til gutten sin, som han kunne bruke hjemme. Ingenting varmer mer enn ull.Små klær i størrelse "baby born" trenger alle landets sykehus' prematuravdelinger. Det siste året har mange strikkeglade kvinner (og menn) strikket "dukkeklær" (opp til str. 3 mnd) som de har gitt bort til dem som trenger det. Spiren bak dette er foreldrene til ei lita jente som het Amanda - de merket at prematuravdelingen på Rikshospitalet trengte massevis av strikkede votter, huer og sokker. Resultatet ble Amandaprosjektet, og lignende prosjekter har dukket opp.
Jeg skal ikke legge ut i det vie og brede om Amanda og hennes foreldre ettersom jeg føler det ikke passer seg, men ettersom jeg selv har ei venninne som har opplevd gleden av å se gutten sin ikledd strikkede plagg gitt bort av gode mennesker vet jeg hvor viktig Amandaprosjektet er for sykehusets minste pasienter.

Ta derfor en titt på nettsiden til Amandaprosjektet (trykk her), og spre ordet. Kanskje er du glad i å strikke selv? Finn ut hva du kan gjøre for ditt lokale sykehus' prematuravdeling - sjansen er stor for at de trenger strikkede votter, huer og sokker i ull.

Obligatorisk førstehjelpskurs?

 • 01.05.2011 - 18:10

I en samtale med venninner på fredag endte vi opp med å snakke om hvilke kurs vi har fått eller skal få i forbindelse med deltidsjobben vi har ved siden av skolen. Ei fikk ranskurs, jeg brannkurs, ei annen sikkerhetskurs. Ingen fikk vi førstehjelpskurs. Jeg begynte å lure på hvorfor, full i tanker som jeg er.
Det er ikke lenge siden jeg havnet i en situasjon hvor det kunne vært nødvendig å bruke førstehjelp. Om dette var på jobb, ute på byen eller i familieselskap kan være det samme - uansett hvor man er kan man havne i en slik situasjon. Hva gjør man da, om man mot formodning er alene og ikke kan førstehjelp?

Innerst inne vet de fleste hva man skal gjøre. Legge personen i stabilt sideleie om det er nødvendig, sikre frie luftveier, munn-til-munnmetoden og så videre. Saken er derimot den at usikkerheten er stor. Man har jo ikke blitt kurset i dette, hvordan kan man vite at det man gjør er riktig? Nøkkelen er å handle uansett, men det er ikke alltid like enkelt. Jeg har selv endt opp med å stå og se på, og selv om dette er langt over ett år siden plager det meg fremdeles. Hva om jeg bare hadde reagert?

Med et førstehjelpskurs i bakhodet er det større sjanse for at man forholder seg rolig i situasjonen og at man tørr å handle - man vet hva man skal gjøre og hvordan det skal gjøres. Personlig tror jeg menneskeliv kunne blitt spart ved obligatorisk førstehjelpskurs (kanskje i skolen?). Det er noe med sikkerheten i å vite at man har lært hva man skal gjøre, dette kan jeg. Da er det mye enklere å handle når ulykken er ute.Mange uavhengige organisasjoner arrangerer førstehjelpskurs. Røde Kors er én av dem. Sjekk ut www.rodekors.no og finn ut mer om ditt lokallag og om/når de skal arrangere førstehjelpskurs!

Om du ikke finner et førstehjelpskurs i nærheten i nær fremtid, har Røde Kors' avdelig for førstehjelp også laget ei bok hvor man får en innføring i alle temaene hvor kunnskap om livreddende førstehjelp er viktig. Denne kan man bruke frem til man får tatt et kurs - som tross alt er det aller aller beste. Boka kan leses om og kjøpes her.


Foto: Terje Heiestad / Norsk Luftambulanse


Hva mener du?

Livet er skjørt.

 • 21.04.2011 - 11:59

Har du noen gang tenkt over hvor lite som skal til for å endre livet ditt totalt til det ugjenkjennelige?
Har du noen gang tenkt over hvor mye et lite valg har å si for hvilken vei livet ditt skal gå?
Har du noen gang tenkt over hva du verdsetter mest her i livet først etter at det er borte?
Har du noen gang tenkt over at det du har i dag, kan være borte i morgen? At livet en dag tar slutt?
Har du noen gang tenkt over faren ved å utsette det du kan gjøre i dag til i morgen? For hva om morgendagen aldri kommer?
Har du noen gang tenkt at ting ikke haster, jeg har god tid, for så å finne ut at muligheten har passert?
Har du noen gang angret på det du har gjort? Eller på det du kanskje ikke gjorde?
Har du noen gang tenkt over at du lever for i dag, ikke for i går eller i morgen?Jeg ønsker å gripe dagen, vil du gripe den med meg?

Noe som varmer hjerter.

 • 05.04.2011 - 15:48

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men personlig liker jeg best å støtte veldedighetsprosjekter økonomisk ved å handle ting i en veldedighetsorganisasjons nettbutikk. Ikke fordi jeg føler at pengene jeg gir ikke går til noe om jeg ikke får en gjenstand ut av det (langt i fra!), men fordi jeg da har noe som jeg eier/har gitt bort som i hele sin levetid vil minne meg på folka jeg hjalp da jeg kjøpte den.

Det er ikke ukjent at Japan er i stor krise for tiden. Både jordskjelv OG tsunami (ikke flodbølge! Stor forskjell) i tillegg til forferdelige branner og radioaktiv stråling. Som om ikke én av tinga var mer enn nok!
Vi opplever dette på avstand, kjenner en frykt over jordas og vannets krefter og lurer på om den radioaktive strålingen kommer til å nå oss. Men i Japan sitter japanere - store og små - og opplever dette i dagliglivet sitt. Dette har fått verdenssamfunnet til å reagere. Mange viser stor giverglede - vi vil hjelpe japanerne etter de voldsomme naturkatastrofene de opplevde forrige måned.

Jeg "liker" Redd Barna på facebook, og i dag kunne jeg lese at den japanske kunstneren Kazuhiko Yamada, som er bosatt i Norge, vil selge kunsten sin og gi inntektene til barna som så sårt trenger det i hans hjemland. Dette skjer via Redd Barna.
Bildene er kjempevakre! Du kan kjøpe fargeprint for 300 kr eller originalene til 3000 kr. Pengene går til Japans barn.

Du kan lese mer om hvorfor Yamada gjør dette her, og du kan se bildene her.

Humanity.

 • 02.03.2011 - 12:43

- Plant Peace -
- Live In Unity -
- Freedom -
- Make A Difference -
- Accept Diversity -
- Speak Kindness -
- Pave The Path -
- Lead The Way -
- Humanity -
- Give Back -
- Seek Wisdom -
- Come Together -
- Truth -
- Forgive -
- Belive -
- Faith -
- Sow Love -
- Humanity -

MAKE A DIFFERENCE
www.humanityforall.com

Bli Hjertevenn!

 • 14.02.2011 - 16:09

Idag er den Valentines Day, en av uttalige dager brukt til å markedsføre produkter som man skal kjøpe for å vise sin kjærlighet. Vel, jeg velger heller å vise den 365 dager i året i form av glede og kjærlighet, fremfor å bestikke kjæresten med gaver for å få gave tilbake denne ene dagen i året.

Vel, nok kynisme. I anledning Valentines Day ønsker Strømmestiftelsen å kapre deg til å bli en hjertevenn. Som bildet nedenfor, fra nettsiden deres, så klart forklarer;

Valentinsdagen 14. februar er alle hjertes dag. I Strømmestiftelsen er hjertet et symbol for drømmen om at alle barn skal få vokse opp i en verden uten fattigdom. Hjertevenn er Strømmestiftelsens fadderordning. Vil du åpne hjertet ditt og gi flere barn fremtid og håp?

For å bli hjertevenn kan du trykke her.

Strømmestiftelsen er en (kristen) norsk organisasjon som arbeider i land som Sri Lanka, Peru, Niger, Tanzania og Kenya. Det var med Strømmestiftelsen (og skolen min) jeg var på observasjonstur til Kenya, for å se på hvordan midlene skolen min gir blir brukt innenfor et prosjekt som kalles MYSA. Du kan lese mer om turen min ved å gå helt nederst i Kenya-arkivet :-) Der står turen dag for dag, med fakta om Mathareslummen og MYSA-prosjektet.

Dersom du, som meg, ikke er så gira på Valentines Day eller er singel og ikke orker tanken på dagen, man du bruke dagen til å hjelpe mennesker i andre land ved å bli Hjertevenn! ♥

Du kan lese mer på Strømmestiftelsen sine nettsider: www.strommestiftelsen.no

Verdens kreftdag - vis din støtte.

 • 04.02.2011 - 20:03

Verdens kreftdag arrangeres landet rundt av Verdens Helseorganisasjon (WHO) og den internasjonale kreftorganisasjonen UICC. I norge er det lite overraskende Kreftforeningen som står bak markeringen av verdensk kreftdag. De velger hvert år å fokusere på én spesiell type kreft eller noe som fører til kreft - i år er det lungekreft som står på dagsordenen. Hvorfor? Jo, på verdensbasis er det lungekreft som rammer flest.

Ifølge Kreftforeningen sine hjemmesider (link her) får årlig 2500 mennesker i Norge lungekreft, og av disse skyldes 85% røyking. På tide å slutte? Samtidig er det 2100 som dør av denne typen kreft hvert år i landet vårt.

Når det gjelder alle typer kreft på landsbasis, rammes 12 millioner mennesker, og hvert år dør 7.6 millioner mennesker av sykdommen.

For å vise din støtte til Verdens kreftdag kan du signere en erklæring med ønske om en kreftfri verden her. Det har jeg gjort.

Janteloven regjerer blant norske blogglesere, uten tvil.

 • 03.01.2011 - 15:17

Du skal ikke tro du er noe.
Du skal ikke tro du er like meget som oss.
Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.
Du skal ikke tro du vet mer enn oss.
Du skal ikke tro du er mer enn oss.
Du skal ikke tro du duger til noe.
Du skal ikke le av oss
(den eneste som faktisk er noe vetig)
Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.
Du skal ikke tro du kan lære oss noe.

(Tekst: Axel Sandemose)

FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL!!!!

Kristina Andersen var borte fra bloggen flere dager fordi hun var "så jævli lei av drittslenging".Voe (eller Emilie Noreng, som hun egentlig heter) la ned bloggen sin i helga grunnet mye negativ omtale.Malindus (Linn Thorsen) har gjentatte ganger tatt opp på bloggen sin hvor drittlei hun er av negative kommentarer (og tro meg, denne jenta får utrolig mye negativt slengt i ansiktet sitt!).Hvor er moralen blitt av?

Da jeg gikk på barneskolen (1998-2005, dersom hoderegninga mi er tilbake etter ferien) lærte jeg såvisst IKKE janteloven, som skrevet over her. Vi lærte den mye bedre, mer riktige, selvtilfredsstillende og løftende anti-janteloven. Det er denne dere skal følge, hvor enn dere er, blogglesere. Unn andres suksess! Bli sterkere av å lese om andres lykke! Lær noe nyttig av noen som vet bedre enn deg! Vis at du bryr deg og verdsett bloggerens arbeid bak bloggen! Følt anti-janteloven hvor enn du er.

Du er enestående
Du er mer verdt enn noen kan måle
Du kan noe som er spesielt for deg
Du har noe å gi andre
Du har gjort noe du kan være stolt av
Du har store ubrukte ressurser
Du duger til noe
Du kan godta andre
Du har evne til å forstå og lære av andre
Det er noen som er glad i DEG.

(Tekst: Erling Førland)

RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG

Anti-janteloven lenge leve - også i bloggverdenen! Det er ikke så vanskelig.
Gi med hjertet - Røde Kors

 • 27.12.2010 - 16:41

Dette innlegget burde vært postet før jul, men siden jeg da stod i fare for å avsløre noen julegaver måtte jeg vente til etter jul. Jeg tenkte nemlig at jeg vil gi noe til noen som trenger det til jul - noe ekstra. Siden jeg er medlem i Røde Kors hadde jeg hørt at de hadde en slik nettside hvor man kunne kjøpe ting, og pengene går til et godt formål. Nettsiden heter gimedhjertet og ved å handle her støtter du Røde Kors sitt arbeid.

Det er utrolig mye du kan kjøpe! Dersom du vil gi noe direkte til mennesker i nød, kan du kjøpe alt fra skolemateriell, vaksiner og såkorn som da blir gitt til dem som trenger det. Dersom du, som jeg, er redd for at vedkommende som får "jeg har gitt din gave til noen som trenget den mer" under treet/til bursdagen, kan du gi penger ved å handle artikler i denne nettbutikken i stedet for i andre.
Dette gjorde jeg til to familiemedlemmer; de fikk begge hver sin vakre julekule. Pengene jeg brukte på deres julegaver vil bidra til å bedre livene til folk i fattigere strøk.

gimedhjertet.no kan du shoppe med et godt hjerte - både til deg selv og til andre, og samtidig støtte en god sak.

Her er noen eksempler på artikler som gimedhjertet selger:

Hjertekrus - trykk her


Handlenett - trykk her


Fargeblyanter - trykk her

Noe for deg? :-)

Verdien av et smil.

 • 19.12.2010 - 19:23

forfatter: ukjent

Det koster intet, men skaper mye.
Det beriker den som får det uten å belaste den som gir det.
Det skjer i et glimt, men minnet om det kan vare evig.
Ingen er så rik at de kan klare seg uten, og ingen så fattig at de ikke kan bli rikere av det.
Det skaper lykke hjemme, skaper velvilje i forretninger og forsegler vennskap.
Det er hvile for trette, håp for den motløse, solskinn for den bedrøvende og naturens beste motgift mot problemer.
Det kan ikke kjøpes, lånes eller stjeles, og du kan ikke tigge deg til det for det er ingen som eier det før det gis bort.
Hvis noen du møter skulle være for trette til å gi deg sitt smil, får du gi ett av dine.
HUSK - det er ingen som trenger et smil så mye som den som ikke har flere å gi.

SI DET MED ET SMIL!

Dette er forøvrig også en av aksjonene til WeAreWhatWeDo (sjekk ut kategorien med samme navn) - så smil i vei til både kjente og ukjente :-)

"Velkommen til nettingen, lille venn" - Unni Lindell

 • 15.11.2010 - 10:49

"Jeg er moren din, nå skal jeg die deg
En kort stund, før du får ditt eget fengsel
Der kan du se månen mellom sprinklene
På den sorte himmelen, stjerner også
Sees da, på jakkeslaget"

FORBY PELS NÅ!
Aung Sang Suu Kyi løslatt i dag!

 • 13.11.2010 - 14:12

I dag kunne den burmesiske demokratiforkjemperen Aung San Suu Kiy gå fri fra sitt hjem etter å ha sittet der i husarrest i nesten to tiår. Mange sto og ventet på henne utenfor. Med andre ord - dette har vært en stor dag for Burma sine demokratiske forkjempere.
For å lese mer, trykk her.


Foto: Khin Maung Whin / AP

Vet du noe om Aung Sang Suu Kyi som du vil dele?

Jeg har støttet forskning om brystkreft denne måneden, har du?

 • 27.10.2010 - 15:39

I går kom representanter fra Kreftforeningens avdeling i Haugesund en tur oppom for å snakke litt om Rosa Sløyfe-aksjonen. Etter det noe korte foredraget, var det salgt av artikler de selger i forbindelse med aksjonen. Jeg har skrevet et innlegg om hva aksjonen er for noe tidligere denne måneden, og du kan lese det ved å trykke her (du kommer ikke bort fra denne siden ved å gjøre det).
Jeg støttet Kreftforeningen med 120 kroner. Ikke mye, men bedre enn ingenting (det var forøvrig alt jeg hadde, i tillegg til en tjuekroning jeg fikk låne av ei venninne). Dette kjøpte jeg:


Rosa sløyfe silikonarmbånd


Rosa sløyfe pin

I tillegg kjøpte jeg en standard rosa sløyfe til mammen.

Dersom du også vil støtte Kreftforeningen kan du trykke her. Du kommer da til nettbutikken til Kreftforeningen.
Rosa sløyfe-aksjonen

 • 07.10.2010 - 12:02Denne måneden har Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen sin Rosa sløyfe-aksjon. Det er tolvte gang aksjonen foregår i Norge. Målet er "å vise solidaritet fir brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning" (Om rosa sløyfe på www.rosasloyfe.no).
Aksjonen er internasjonal, og har sitt opphav i USA hvor den startet tidlig på 1990-tallet. Årsaken var at amerikanske kvinner ønsket større bevilgninger til brystkreftforskning.

Hovedpoenget er at det blir solgt rosa sløyfer, men det blir i tillegg arrangert ulike "rosa aktiviteter" og enkelte bygninger skal visst bli opplyst i rosa. Alt for at det skal bli en økt forskningsinteresse for brystkreft.I følge www.rosasloyfe.no vil 1 av 12 norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet. Du (dersom du er kvinne, vel og merke) kan være én av dem. Derfor vil jeg anbefale deg å støtte aksjonen. Trykk på denne linken, og gi din støtte (linken blir åpnet i eget vindu/fane).

Selv skal jeg delta sammen med skolen min. Vi skal prøve å få til foredrag fra noen i kreftforeningen, samt stand hvor det blir solgt rosa sløyfer og andre artikler som støtter brystkreftforskning. I tillegg satser vi på å gi ut gratis informasjon. Kanskje dette er noe skolen din også kan gjøre eller kanskje allerede har vedtatt å gjøre? :-)

Noen som vil gi blod for meg?

 • 09.09.2010 - 11:10
På tirsdag hadde jeg time hos blodbanken. Jeg har nemlig meldt meg opp via Røde Kors til å gi blod. GiBlod.no er nettsiden til blodprogrammet deres, og her kan du finne mye informasjon om det å være blodgiver og hva blodet ditt blir brukt til.
Blod kan ikke lages, og for at folk som har mangel på blod skal kunne få nok, må andre gi fra seg litt av sitt. For å si det enkelt; du kan redde liv ved å registrere deg som blodgiver. Det koster slettes ingenting, og du får god oppfølging av personalet på blodbanken.


© Giblod.no

Blodet du gir fra deg blir brukt til mye. Noe blir brukt til forskning, noe blir tilsatt eller "fratatt" innhold, mens andre igjen kan bli brukt i disse tilfellene:
 • Ulykker
 • Operasjoner
 • Kreftsykdommer
 • Blodsykdommer
 • Brannskader
 • Fødende og nyfødte

Så, hvorfor ikke melde seg opp for å gi blod, og redde noen liv i samme slengen?

Dessverre - og ganske naturlig - er det ikke alle som er kvalifiserte blodgivere. Ifølge GiBlod.no er hovedregelen at alle friske mennesler mellom 18 og 70 år kan gi blod. Derimot er det viktig at blodet du gir er friskt, og ikke kommer den som får det til skade. Hver gang du skal gi blod - selv om du har gitt blod i mange, mange år - må du fylle ut et skjema. Det er viktig å krysse ærlig av, hvis ikke kan blodet ditt som nevnt skade den som får det. Spørsmålene på skjemaet du skal fylle ut, er blant annet om du har hatt ulike sykdommer eller om noen i familien din har hatt disse sykdommene, om du har vært utenfor Vest-Europa det siste halve året, om du veier over femti kilo, og om du har eller har vært i kontakt med noen som er HIV-positive.Jeg er dessverre ikke kvalifisert til å gi blod. Derfor ønsker jeg at noen vil gi blod for meg. Jeg har gjort min plikt, jeg meldte meg opp til å gi blod, men jeg ble avvist. Nå er det på tide at du gjør din plikt :-)

Trykk her og meld deg opp som blodgiver i dag!

Et innlegg for alle med mat på bordet eller chipspose i handa.

 • 28.08.2010 - 19:58
Her jeg sitter og knasker i meg dagens lørdagsgodt - nachos - kan jeg ikke unngå å tenke på dem som nå kryper sakte inn i hjemmene sine etter endt dag. Med tomme mager og tørre munner legger de seg, i håp om at morgendagen skal bringe med seg noe mer.
Jeg var nettopp innom bloggen Third for å lese det nyeste innlegget - BARN MÅ BLI HØRT!. Der fant jeg en videosnutt som jeg vil dele med dere. Personen som har lagt denne videoen er kristen og refererer mye til Gud, men selv om du ikke er kristen vil du forstå budskapet i denne videoen - spesielt i tekstene i den - og koble det opp mot din trosretning.
Så kjære bloggvenner: Takk Gud, Allah, matjorda, verden, mora di, eller hvem det nå måtte være, for at nettopp DU har mat på bordet. Sett pris på det du har, og ikke sløs det bort. Hele 1/4 av maten vi nordmenn handler inn, havner nemlig rett i bosset! Så om du blir mett og ikke orker spise opp de tre siste stykkene av Grandiosaen; putt dem i kjøleskapet og kos deg med dem i morgen :-)
Ha en fin kveld videre!

Støtt flomofrene i Pakistan - gi med hjertet!

 • 17.08.2010 - 20:27
Trykk på bildet og gi din støtte til Røde Kors:Man må ikke glemme de som har det vondt...

 • 13.06.2010 - 17:37
...selv om man selv har det bra.

Man må ikke glemme
- de som er syke
- de som er skadet
- de som er gamle og skrøpelige
- de som har mistet noen de er glad i
- de som opplever vonde ting i hverdagen
- de som lider av psykiske problemer
- de som har vanskelig for å spise
- de som ikke har tilgang på mat
- de som ikke kan gjøre som de vil
- de som mangler noen å dele sine opplevelser med
- de som blir syke av å drikke det lokale drikkevannet
- de som stadig lever i redsel
- de som ikke vet om de vil overleve natten
- de som fryser og ikke kan varme seg
- de som ikke har tiilgang på frisk luft
- ...og så mange flere her i verden som har det vondt.

Now and Then

 • 22.03.2010 - 12:08
Jeg forsto ikke hvordan jeg kunne ha en hangover etter en fest hvor jeg var edru, men nå har jeg funnet svaret: jeg er sjuk. Jippi. Det siste jeg trenger nå...

Gårsdagen gikk derfor til spille; det mest vetige jeg gjorde var å se på film sammen med broren min, før jeg gikk ned og så på en film med meg selv. Med kjæresten ute av hus, et hode som konstant dunket, og en prøve jeg ikke orket å lese til, varte søndags ettermiddag noen laaange timer!

Filmen jeg så med meg selv - Now and Then - fikk meg forresten i et litt bedre humør. Den minnet meg om mange gode barndomsminner jeg har sammen med en veldig spesiell venninne:

Jeg begynte i Einstadbøvoll kortidsbarnehage som treåring. Allerede første dagen ble jeg kjent med ei jente, Lene. Vi må nok ha funnet tonen med en gang, for dagen etterpå var jeg med henne hjem. Jeg husker hun hadde noen duploklosser som man også kunne bruke som fløyter. Det var veldig fascinerende for tre år gamle meg!
Dager, uker, måned
er og år gikk, og jeg og Lene hang sammen som erteris. Vi gjorde alt sammen, og vi gjorde alt likt.
Som åtteåring klippet Lene håret sitt kort, og det tok ikke lange tiden før jeg fulgte etter. Vi elsket å klatre i trær, stå på rulleskøyter og spise rabarbra med sukker på. Lene og familien har et fantastisk uteområde på tomten sin, med store trær, busker, hauger og bakker, og det finnes vel ikke en eneste plass i dette uteområde vi ikke har utforsket. Lillesøsteren til Lene, Mette, var som oftest sammen med oss, så vi var tre jenter som stadig var på jakt etter nye eventyr.

Vi begynte å stå på rulleskøyter i en alder av seks-syv år. Med hånd-, albue- og knebeskyttere skøytet vi rundt i Valevåg. Jeg husker jeg syntes vi var veldig flinke, og at vi hadde en høy fart nedover bakkene.
Moroa tok slutt da Lene - som tiåring - datt og knakk skulderen. Plutselig var det ikke like artig å stå på
rulleskøyter lengre...

Som elleveåring begynte jeg å bli stor jente - jeg så på meg selv som mye mer moden enn de andre jevnaldrende. Kanskje var jeg det også, men når jeg ser tilbake på det kan man nok trygt si at jeg var litt veslevoksen. Lene og jeg begynte sakte å gli
fra hverandre - jeg forandret interesser i et raskere tempo og i en annen retning enn henne. Da vi begynte på ungdomsskulen havnet vi i hver vår klasse, og ti år som bestevenner tok slutt.

I løpet av de tre ungdomsskoleårene var vi ikke mye med hverandre. Vi var i hver vår vennegjeng, og drev på med forskjellige ting.
På nyåret i tiende klasse begynte derimot begge på klatring - plutselig hadde vi en ny felles interesse. Vi snakket sammen; hører vi virkelig på samme musikk?! Liker du også Prison Break?!


Klatring er noe vi har fortsa
tt med, og vi prøver å få til en klatretime hver onsdag. Nå er det flere uker siden sist; ikke fordi vi ikke har villet, men fordi andre ting har kommet i veien. Så nå ser jeg virkelig frem til onsdag, og klatring med Lene. Det er kjempemoro, og vi blir flinkere og flinkere for hver gang!

Jeg håper at jeg og Lene kommer til å ta opp den gode kontakten vi hadde som barn, for den er virkelig noe jeg savner. Jeg kan si det slik, at fra og med sjette klasse - da jeg og Lene begynte å vokse fra hverandre - gikk livet mitt i nedoverbakke. Det kan være en tilfeldighet, hvem vet, men livet var i alle fall superfantastisk med en slik bestevenninne som Lene.
 
hits