ingrid gurine

Siden sist, og litt safaribilder.

 • 16.03.2012 - 23:27

Det tar på å være på reise i Afrika. Vi var på farten hver dag i over fem uker, og da vi kom hjem var det rett tilbake på skolebenken. Jeg ble syk mot slutten av reisen, og er fremdeles syk. Utslitt? Kanskje. Jeg har i alle fall tatt meg en velfortjent ferie fra alt og alle, og vært hjemme i godt over en uke (snart). Satser på at kroppen er fylt med ny energi når jeg på nytt prøver meg med forelesninger og ihugga pensumlesing tidlig neste uke. 

Å bli utslitt er kjipt, man blir nærmest syk selv om man allikevel ikke er det. Men å bli utslitt av å ha opplevd så ufattelig mye som jeg har allerede i 2012 er verdt det. Jeg gjentar det gjerne, men skal heller ta meg ferie like etter hjemreisen :-)

Det har derfor ikke blitt noe statistikkskriving fra World Disasters Report, men det kommer! I mens kan dere kose dere med noen bilder fra safari i Tanzania, nærmere bestemt Lake Manyara National Park og Ngorongoro Crater Concervation Area:

Blue Monkey


Bilen vår!
 

On the road


En haug (bokstavelig talt) med flodhester


Jeg og Manyara


Elefaant!


Just chillin'


Zebraaa!


Første løva jeg så


Løve med bytte!


Sulten hyene på jakt etter mat (byttet til løva)


Jeg og krateret


Man blir skitten av å være på safari, så vet du det!

En zanzibarsk måte å ta bilferje på.

 • 05.03.2012 - 11:05

Første kvelden på Zanzibar, i Stonetown, skulle vi ut å spise på en resturant ved stranden. Vi hadde observert tidligere på dagen, da vi skulle ut til Prison Island, at det stod et svært lasteskip delvis oppe på stranden og ødela noe av idyllen. Vi hadde ikke sitt for oss at skipet var en slags bilferje, og at vi fikk massevis av underholdning mens vi satt og spiste.

Først virket alt tilsynelatende kontrollert og i orden ut. Det kom én bil her og én bil der, alle firhjulinger, og som med litt fart lett kjørte opp på lasteskipet. Som om de hadde gjort det minst hundre ganger før. Da maten vår var blitt servert, begynte ting derimot å endre seg. Nå kom det flotte, dyre personbiler og skulle kjøre opp på lasteskipet. Vinkelen opp var temmelig bratt (noe som du kanskje klarer å spotte på bildene nedenfor), og vi trodde ikke våre egne øyne da bilene kom susende ned på stranda, hvor det var mange folk, ikke bremset og bare kjørte rett opp. Så lett som bare det. 
Dette fortsatte ei lita stund, før det nok nærmet seg skipets avgang. Da begynte to til tre biler å prøve å kjøre opp på lasteskipet samtidig, og det ble en del tuting kan du si. Én bil ble stående mitt på lasteplanet med håndbrekket på, mens sjåføren gitt ut - sikkert for å forsikre seg om at akkurat han skulle få plass på skipet.

Da vi trodde at det ikke var plass til flere biler (det var virkelig ikke det heller), begynte mennene som mest sannsynlig håndterte denne "ferja" å løfte på bilene for å plassere dem tettere sammen. Deretter løftet de opp to små lastebiler, som visstnok ikke hadde sterk nok motor til å komme seg opp på egenhånd.

Vi bare: Hva skjer? En god latter fikk vi oss i alle fall, og denne gangen ble ingen skadet. Ettersom det virket noe ukontrollert og relativt farlig, tørr jeg trygt påstå at noen liv kan ha gått tapt i prosessen tidligere...

Her følger et lite bilderas. Det var mørkt, så bildene er noe uklare:


 

En absurd opplevelse for oss som var der i alle fall!

Tanzania '12: dagene på Zanzibar

 • 02.03.2012 - 19:03

Studiehverdagen har begynt igjen for fullt, og i mellom all pensumlesing er det ikke alltid like lett å få tid til blogging. Nå er det derimot helg, og selv om den for det meste består i pensumlesing har jeg allikevel tid til overs å bruke på bloggen :-) 

Vi var på Zanzibar - også kjent som Krydderøyene - i seks dager. Vi var i Stonetown (se forrige Tanzaniainnlegg) og i Nungwe, et "sydenparadis" nord på Zanzibar. Her hadde vi den eneste fridagen under hele studieturen, og den ble brukt til massasje, bading og soling. I Nungwe (og kanskje Zanzibar generelt) er det mange masaiier som bor i noen måneder for å tjene seg penger slik at de kan f.eks. kjøpe kyr for å kunne gifte seg. Glad det ikke er deg?

På vei opp til Nungwe var det meningen at vi skulle se på sea weed farming, men ettersom tidevannet ikke var med oss ble det ikke så mye av det. Sea weed (sjøgress) farming er én av de største økonomiske kvinneaktivitetene på Zanzibar, og de bruker dette til alt - medisin, mat, eksport og mye mer. Det luktet derimot sterkt av saltvann, så om det smaker godt er vel en annen sak :-)

En mulighet for kvinnene til å tjene sne egne penger er det i alle fall, og bra er det!

Zanzibar (Nungwe) er definitivt en plass jeg skal besøke igjen. Kritthvite strender, klart blått vann, herlig badetemperatur, kulturell særegenhet, fremdeles ikke helt turistpreget og rolige omgivelser. Kanskje der du skal legge din neste sydenferie til?

Tanzania '12: fredag 13. januar

 • 27.02.2012 - 14:48

Hei!

På selveste fredagen den 13. skulle vi ta ferja over til Zanzibar, og for dere som leser nyheter og har god husk er det forståelig at ikke dette var så gøy. I sommer forliste det nemlig en ferje/et skip på vei til Zanzibar fra Dar, og mange hundre mennesker døde. Jeg var ikke høy i hatten da jeg gikk ombord på ferja på en ulykkesdag, men ble forsikret om at ferja som forliste ikke var av samme type og var sterkt overfull. I tillegg så hjalp det jo litt av vi fikk sitte på første klasse! 


Not bad, not bad...

Ferjeturen over til Zanzibar tar ca. 2 timer, og jeg hadde store planer om å slappe godt av med musikk på ørene under hele turen. Slik gikk det derimot ikke. En av dem som arbeidet på båten med å sørge for at pasasjerene hadde det bra, bestemte seg for at jeg ikke skulle få være i fred. Først dultet han borti meg hver gang han gikk forbi (noe han forøvrig gjorde med flere av dem som sov), men etterpå begynte han å snakke med meg før han til slutt satte seg i setet ved siden av. Han spurte om jeg var gift (!), og ville vite alt om meg. Toppen var da han klarte å søle sukker på låret mitt, og insisterte på å børste det vekk selv etter at jeg hadde tatt det bort... Det var en stk jente som håpte at denne mannen ikke skulle være på jobb da vi skulle ta ferja tilbake til fastlandet. 

Vi ankom i Stonetown på formiddagen, og hadde hele dagen til å bli kjent med denne byen som er på UNESCOs verdensarvliste med sine unike bygninger, smale gater og elegante dekorasjoner på tak og dører. Vi fant fort ut at unge menn i Stonetown velvillig lot seg vise oss vei rundt i de smale gatene, for en liten sum penger. Vi skjønte jo ikke dette før førstemann ut plutselig tok oss med på en rundtur i byen og forklare nøye og godt hva de ulike bygningene vi gikk forbi en gang ble brukt til. 

Til tross for innpåslitne mannfolk, er Stonetown en by verdt å ilegge en visit. Det er mange flotte butikker der, gode utfluktsmuligheter og fantastisk god mat. For ikke å snakke om hvor flott byen er i seg selv!
Vi sov seks jenter på samme rom, noe som (utrolig nok) gikk veldig fint - på Karibu Inn.


Dørdekorasjon typisk for Stonetown.


Vi fortsatte dagen med en liten utflukt til Prison Island, hvor vi skulle bade. Sjøen rundt Stonetown er dessverre sterkt forurenset, og er ikke egnet for bading. På Prison Island, som navnet tilsier, var det tidligere et fengsel - nå er det kun et hotell, noen sjapper (som virket ganske forlatt da vi var der), og en haug med svære skilpadder igjen. Og selvfølgelig en utrolig vakker strand ved det deilige, blå Indiahavet. 


Transporten vår ut til øya. Vi var 10 stk på åtte redningsvester, i den andre båten var de like mange på to...


Prison Island <3 


Alt virket derimot stengt.


Tanzania '12: onsdag 11. og torsdag 12. januar

 • 24.02.2012 - 19:18

Tar to dager i ett jeg liksågodt. Vi befant oss fremdeles i Dar på flotte YMCA, hvor dametoalettet hadde bestemt seg for at det ikke var noe vits i å kunne spyle ned. Kjempedeilig! 

Eneste ulempen med Dar er at det egentlig er en dyr by. Pengene føk ut av hendene på oss. Jeg hadde tatt med 2000 kr i dollar som jeg hadde regnet med å bruke på hele turen - vel, de for nærmest alle sammen i Dar. Vi fikk frokost inkludert (som forøvrig besto av to skiver loff, to t-skjeer syltetøy og en liten klatt smør), lunsj og middag stod på egen regning. Ikke bare bare for en flokk med studenter som allerede hadde betalt 10 000 bare for selve turen! Men vi overlevde da, selv om mange kanskje må leve på first price nuddler og suppe i månedene frem mot eksamen - meg inkludert. 


Blir ikke så mange slike desserter fremover, nei...

Forelesningen vi hadde onsdagen handlet forøvrig om etnisitet. I Tanzania finnes det over 120 ulike etniske grupper, noe som er ett av det høyeste antallet i hele Afrika. Til tross for dette er Tanzania også et av de fredeligste.

Torsdagen bar det på dagstur til en liten by som heter Bagamoyo, som var sentral under slavehandelen i Øst-Afrika og frem til den tyske kolonitida. Her så vi på noen arabiske ruiner, og fikk holde krokodiller! (babykrokodiller er fremdeles krokodiller!) 


Godt og trangt i bussen..


Tittei!


Arabisk ruin av grav, Kaole ruins.


Enda mer ruiner.
Vakkert utsmykket grav.


Gammel moske, men fremdeles brukt til bønn.


Anette og Martine :-) 


Her var det en gang en havn. 
Tanzania '12: tirsdag 10. januar

 • 23.02.2012 - 17:18

Andre dagen med program i Tanzania bydde også på forelesning, denne dagen hadde vi faktisk to stykk. Den ene handlet om den økonomiske forandringen som landet har gått igjennom (fra cash crops til mineraler, turisme), mens den andre tok for seg kjønnsroller. Sistnevnte kan være verdt å snakke litt mer om, ettersom jeg tror det kan være noe mange av dere kan finne interessant.

Foreleseren tok for seg to områder, brudepris og omskjæring av kvinner. Bare dager før denne forelesningen hadde ei ni år gammel masaiijente blødd i hjel etter at bestemora hadde gjennomført en omskjæring av henne. Dessverre er ikke dette en enkelthendelse - omskjæring av kvinner er farlig, vondt og krenkende. 


Bildet er ikke tatt av meg og jenta er ikke nødvendigvis fra Tanzania. Omskjæring av kvinner
er et stort problem i mange afrikanske og asiatiske land. Trykk på bildet for kilde.
 

"According to a 19 January 1999 Africa News report, a 13 year-old school girl died due to complications resulting from FGM (kvinnelig omskjæring), an example of  hundreds of girls who die annually from the practice. The circumciser was reportedly arrested and jailed for one year while the mother, who could not be arrested on humanitarian grounds, was later arrested" - UNHCR


Når det gjelder brudepris, er dette "vanlig kost" i Tanzania som symboliserer inngåelsen av ekteskapet. Den kommende ektemannen betaler en pris (det være i penger, kyr, geiter eller annet) til sin kommende hustru's foreldre som takk for at de har fostret opp jenta så bra. Prisen varierer fra jente til jente, men dersom familien er velstående og jenta har god utdannelse blir prisen høyere. Og desto høyere pris, desto mer eiendom får ektemannen. 

Tanzania '12: mandag 09. januar

 • 22.02.2012 - 09:10

Ahh, første offisielle dag med program i Tanzania. Enda ikke helt vandt til varmen (ikke jeg i alle fall), var vi noe frustrerte over å måtte gå helkledd (dekke knær og skuldre) for første forelesning. I Tanzania er det nemlig slik at man ikke går på forelesning i hva som helst - man skal helst kle seg litt fint. Da er det upassende om vi, en haug med nordmenn, kom på forelesning ikledd korte shorts og singlet. 
 

Stedet vi var og hadde forelesninger den første uka i Tanzania, var Mzumbe University (lokalisert i Morogoro, mer om det senere) sin kampus i Dar es Salaam. Her har de ca. 1300 studenter - for det meste masterstudenter - fordelt på seks ulike program og 30 forelesere.
Første forelesning  handlet om demografi, altså befolkningen, i Tanzania og hvordan denne har utviklet seg siden uavhengigheten i 1961. Jeg vet ikke hvor interessant det er for dere å lese hva de ulike foreleserne sa, så jeg tror jeg bare nevner forelesningene smått så kan heller spesielt interesserte sende meg en mail? 
Innbyggertallet i Tanzania blir ansett å være 47 millioner mennesker, hvorav 26% bor i byer (dette tallet er derimot raskt økende, med en urbaniseringsrate på 6%). Kvinnene får i gjennomsnitt 5.5 barn hver, og befolkningen er rasktvoksende (doblet siden 50-tallet). 44% av befolkninger er 15 år og yngre - befolkningen er altså ung - noe som er et klart kjennetegn på et u-land.  
Den sterke befolkningsveksten som Tanzania er "offer" for, krever en økonomisk vekst på 8.7% årlig. Dette påvirker utviklingsforsøk negativt. I tillegg er landet preget av mangel på arbeid og at andelen fattige øker grunnet høy befolkningsvekst. 


Denne gutten har mest sannsynlig fire søsken, og kan komme til å få problemer med å skaffe seg jobb når 
han blir voksen ettersom befolkningen øker kraftig.


Tanzania '12: søndag 08. januar

 • 20.02.2012 - 16:41

Det er merkelig å skulle skrive om noe som hendte for over én måned siden, men samtidig er det kjekt å se tilbake på det man har opplevd. Året 2012 startet for meg med en eventyrlig reise ned til Tanzania, et land som liggeri Øst-Afrika og som blir ansett som minst utviklet av FN. Befolkningen i landet har en gjennomsnitlig forventet levealder på knappe 58 år, og like under 73% av innbyggerne (15 år og eldre) kan lese og skrive. Landet er derimot i utvikling, noe som var hovedtemaet for reisen vår. Helsetilbudene blir stadig bedre og mer tilgjengelig, barn går lengre på skolen (for barn flest er det obligatorisk) og antall arbeidsplasser er stigende. Mange tanzanyanere ser for seg en bedre fremtid, med mindre korrupsjon (som for tiden er et alvorlig stort problem i landet), gode ledere og økonomisk stabilitet. 

Det er merkelig å tenke på at jeg for bare seks dager siden befant meg i den rikeste og største byen i Tanzania, Dar es Salaam, og at jeg på en seks ukers tid har reist landet rundt i buss og sett på hva landet har å by på - både i positiv og negativ retning. Jeg skal skrive mer om Tanzania og hva jeg har opplevd under min reise i landet i dagene som kommer. I dag skal jeg først og fremst skrive om mitt første inntrykk av landet, dagen jeg landet - 08. januar. 

Jeg fløy alene (til mammas store bekymring) ned til Tanzania, og var en smule bekymret for om jeg i det hele tatt ville bli plukket opp på flyplassen. Reiselederen sa han hadde ordnet det, men var mannen han sendte som taxisjåfør til å stole på? Første store bekymring var derimot om kofferten min var å finne på rullebåndet i Dar, eller om den lå igjen på en annen flyplass eller var i noen andres hender. Jeg fant den fort, heldigvis, og fikk tullet meg ut døra på flyplassen. Taxisjåfør på taxisjåfør sto like utenfor og ropte på de reisende for at de skulle velge å kjøre med akkurat dem. Jeg så meg rundt etter min sjåfør, og etter noen få sekund så jeg en mann med et skilt i handa hvor det stod "Ingrid Gurine Nilsen". Jeg var i trygge hender. 
Det tok en femten-tjue minutter å kjøre fra flyplassen til hostellet hvor vi skulle bo - som forøvrig var YMCA. Bilen jeg satt i var fin og i god standard, så at den kjørte en smule fort brydde jeg meg egentlig ikke noe om. Jeg tok det mest som en selvfølge at trafikken ikke skulle være slik den er i lille Norge. Vi kom oss trygt fram til YMCA, jeg fikk et rom og begynte å se etter mine andre reisekameraer (vi var tyve til sammen). Klokken 17 møttes vi alle sammen, og studieturen var begynt.

Standarden på YMCA var ikke noe særlig å skryte av, men ettersom dette var første sovested på turen la jeg ikke helt merke til den lave standarden før etter at vi hadde flyttet på oss. Jeg tok det nærmest som en selvfølge at det skulle være mygg på rommet, firfisler på veggene og varmt som i tropene mens vi sov. Jeg tok det som en selvfølge at vannet ikke skulle være varmt eller med justerbart trykk, og at badene skulle være felles. Jeg hadde tilogmed forventet meg at ikke alt skulle være rent! Det var som sagt først da vi flyttet på oss og kom til Zanzibar (og forøvrig resten av turen, frem til Moshi) at jeg innså at standarden på YMCA var noe i laveste laget selv for Afrika å være. Men vi overlevde alle mann, og lav standard er jo på en måte en del av opplevelsen. 

Det er ikke mange bildene jeg har fra den første dagen, men jeg har ett bilde tatt da vi spiste middag første kvelden i Dar. Back in Norway.

 • 17.02.2012 - 18:46

Hei!
Da har jeg kommet tilbake til Norge etter nærmere 6 uker i Afrika, jordens flotteste kontinent. Turen har vært lang og tung, men også veldig interessant og spennende. Tenkte blogge dag-for-dag innlegg over turen slik jeg gjorde etter Kenyaturen, i neste uke. Nå tenkte jeg bare gi litt lyd fra meg og dele noen bilder med dere :-)

Lokalavisa var forøvrig på besøk i dag. Min kjære mormor hadde tipset om at jeg hadde vært i Afrika på studietur, og ettersom jeg er fra en liten plass er jo dette noe å skrive om i avisa :-) Må være første gang jeg har blitt intervjuet, så skal bli løye å lese hvordan resultatet blir. Har jeg dummet meg helt ut?

 Jeg har kommet fra Afrika med helsa i god behold, og vi har unngått de største ulykkene. Fire stykker i gruppa fikk malaria, men alle klarte å komme gjennom det med godt mot. Vi syntes alle det var fælt da nyheten om de norske skoleelevene som hadde vært involvert i en alvorlig trafikkulykke i Kenya nådde oss, og jeg er nok ikke alene med å være glad for at vår bussing rundt i landet da var over. Selv om Afrika er et fantastisk land på så mange områder, har det sine negative områder - veiene og trafikken er ett av dem. 

Vel, vi hadde i alle fall en fantastisk tur som jeg skal dele med dere i ukene som kommer. Til da får dere se på noen bilder fra turen :-) God helg!

Ute på nye ananaseventyr.

 • 11.01.2012 - 12:47


"Goodbye simply means I'll miss you until we speak again"

 • 10.01.2012 - 20:38

Hei!

Nå befinner jeg meg i Afrika, nærmere bestemt Tanzania. Her er det varmt - V-A-R-M-T. Vi har begynt på vårt offisielle program med forelesninger, men har noe fri innimellom. Så i dag var vi på et marked, et ganske så overfylt marked, her i Dar. Mange mange sjapper med alt mulig. Eneste jeg kjøpte meg var derimot ananas - den er så god her nede! 

Ellers så er folka her ekstremt hyggelige, ikke bare de innfødte, men også turistene vi har møtt på her er ekstremt hyggelige. Det skal ingenting til for at de slår av en prat. I dag ble for eksempel jeg og ei annen invitert med en dansk pensjonert lege sammen med to medisinstudenter på middag. Kjempehyggelig! Og at han i tillegg skulle spandere litt av kostnadene på maten var jo ikke til å klage på.

Her kommer et lite bilderas fra turen så langt: 
 

Litt om landet jeg skal til.

 • 04.01.2012 - 20:47

Tenkte skrive et lite innlegg om Tanzania, slik at både dere og jeg kan lære litt mer om landet jeg reiser til på lørdag. Tanzania blir det andre afrikanske landet jeg besøker, men definitivt ikke det siste. Afrika er et spennende kontinent jeg anbefaler alle å besøke :-) For å se hvor på kontinentet Tanzania ligger kan du trykke her.

Så, Tanzania: 
Republikken Tanzania består av fastlandsdelen Tanganyika og øya Zanzibar. I 1886 ble fastlandsområdet et tysk protektorat, mens Zanzibar i 1890 kom under britisk styre. Etter første verdenskrig mistet Tyskland sine områder i Afrika/Asia, og Storbritannia fikk kontrollen over Tanganyika frem til dets selvstendighet i 1961. Zanzibar ble selvstendig i 1963, og de to ble forent året etter. 
 
Nord på kartet er Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro krater - som vi skal besøke mot slutten av turen.

Tanzania var lenge en ett-parti stat (frem til 1995), og landets første president Julius Nyere har hatt mye å si for landet. Han regjerte fra 1962 til 1985.
I likhet med de fleste afrikanske land, består Tanzania av en rekke ulike etniske grupper. Til forskjell fra nabolandet Kenya, hvor etnisk konflikt har vært og fremdeles er et stort problem, går de ulike etniske gruppene i Tanzania godt overens. Faktisk finnes det ikke noen etniske konflikter i landet, og alle har gått med på å se på seg selv som tanzanyanere fremfor hvilken etnisk gruppe de tilhører. Kilde: http://globalis.no/Land/Tanzania 

Statistikk over Tanzania viser at forventet levealder er 53 år, og at under 70% av befolkningen kan lese og skrive. 5.6 % av befolkningen er smittet av HIV/AIDS, og mer enn halvparten mangler tilstrekkelig rent drikkevann. Kilde: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tz.html 

Til tross for stor økonomisk vekst over mange år, er majoriteten i Tanzania fremdeles fattige. 
 

Ellers kan det være verdt å nevne at Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, ligger i landet, og at vi på vår tur skal arbeide på en gård ved foten av dette fjellet! 

Ahh <3 


Vi skal forresten også hit (Zanzibar). Uendelig vakkert!

 

Program Tanzania '12:

 • 29.12.2011 - 13:06

Det nærmer seg skremmende fort avreise til Tanzania. Om bare 10 dager befinner jeg meg igjen på kontinentet Afrika. Jeg glede rmeg skrekkelig mye, selv om det blir vanskelig å være borte fra nære og kjære så lenge. Jeg betrygger meg derimot med at reisen er en studietur, og vi har et opplegg å følge så å si under hele turen. Dette får tiden til å gå fortere, og tankene til å være fokusert rundt Afrika og studier og ikke kjæresten her hjemme som jeg kommer til å savne så altfor mye. 

Vi har fått et opplegg for turen, og jeg tenkte å dele det med dere - spesielt interesserte, men først og fremst familie som kanskje lurer på hva jeg bedriver tiden min med den og den dagen. Jeg lander i Dar es Salaam kl. 14.00 søndag 08. januar.

Mandag 09.01: Dar es Salaam, foredrag på Mzumbe University (Developments in the Population of Tanzania since Independence og From One-Party State to Multipartyism in Tanzania)
Tirsdag 10.01: Dar es Salaam, foredrag på Mzumbe University (The Economic Transition in Tanzania og Changing Gender Issues in Tanzania)
Onsdag 11.01: Dar es Salaam, foredrag på Mzumbe University (Ethnicity in Tanzania
Torsdag 12.01: Dar es Salaam, dagstur til Bagamoyo 
Fredag 13.01: Reiser til Zanzibar med ferje 07.00 
Lørdag 14.01: Zanzibar, foredrag (Developments in Zanzibar Since Independence) og tur til Jozani Forest nasjonalpark 
Søndag 15.01: Zanzibar, foredrag (The Changing Culture of the Coastal Areas of Zanzibar
Mandag 16.01: "Ferie" på Zanzibar 
Tirsdag 17.01: Ikke program 
Onsdag 18.01: Retur til Dar es Salaam, reise til Morogoro 
Torsdag 19.01: Morogoro, foredrag på Mzumbe University (The Challenges of Decentralisation in Tanzania: Some Issues), besøk til landsby 
Fredag 20.01: Morogoro, møte med studenter fra Mzumbe University 
Lørdag 21.01: Reiser til Iringa 
Søndag 22.01: Iringa, besøke Mkwawa museum og "the Isimila prehistoric site" 
Mandag 23.01: Iringa, foredrag om emigrasjon av unge folk, selvmord og HIV/AIDS blant folkegruppen Hehe 
Tirsdag 24.01: Reiser til Morogoro 
Onsdag 25.01: Reiser til Dodoma (hovedstad)
Torsdag 26.01: Dodoma, foredrag om byen som nasjonal hovedstad, besøk til et bosettelsesutviklingsprosjekt 
 Fredag 27.01: Dodoma, se arbeid av NGO (The Case of World Vision) 
Lørdag 28.01: Reiser til Morogoro via the "Village of Hope": et barnehjem for barna er HIV-smittet 
Søndag 29.01: Reiser til Lushoto District 
Mandag 30.01: Lushoto, foredrag (Changes in Lushoto District
Tirsdag 31.01: Lushoto, felttur 
Onsdag 01.02: Reiser til Moshi, foredrag ettermiddag (Transition in the Kilimanjaro Region Since Independence
Torsdag 02.02: Reiser i grupper på 2(3) til små gårder ved foten av Kilimanjaro for å bo og jobbe 
Fredag 03.02: På smågårder 
Lørdag 04.02: På smågårder 
Søndag 05.02: Samles 
Mandag 06.02: Reiser til Arusha 
Tirsdag 07.02: Safari: Lake Manyara Nasjonalpark 
Onsdag 08.02: Safari: Ngorongoro krater 
Torsdag 09.02: Felttur til en gruppe jegere og sankere
Fredag 10.02: Reiser til Mbulu 
Lørdag 11.02: Mbulu, foredrag (Life in Mbulu - a small town in Transition
Søndag 12.02: Reiser til Arusha 
Mandag 13.02: Reiser til Dar es Salaam 
Tirsdag 14.02: Flyet mitt går 19.40  

Jeg gleder meg som sagt halvt i hjel til å reise til Afrika igjen, og bli kjent med enda ett av Afrikas mange fantastiske land. Jeg savner den afrikanske kulturen og menneskene der <3 


 

hits