ingrid gurine

Gutten som smeltet mitt hjerte

  • 10.07.2010 - 22:42
Jeg sitter nå og ser på Sjokkerende Skjebner på TLC Norge. Episoden, som heter Giant Head, handler om folk som nettopp har store hoder. Årsakene varierer, sykdommer og diagnoser, genfeil og svulster. Én av deltakerne fikk hjerte mitt til å briste. Syv år gamle Noah Southall lider av syndromet Proteus, som blant annet kan føre til at kroppen blir rammet av stadig voksende svulster. Syndromet er medfødt, og den kjente elefantmannen skal visstnok ha lidd av dette.
Noah får en medisin, rapamycin, som holder svulstene i sjakk, men som svekker immunforsvaret hans. En liten forkjølelse kan derfor være fatal for lille Noah, som er født i enten 2000 eller 2001.
Hele overkroppen (ikke hodet og armene) er full av svulster, noe som er godt synlig. Svulstene har ført til pusteproblemer for gutten, samt en dislokert hofte som har ført til at den ene foten er seks cm lengre enn den andre. Noah har også hatt problemer med å få i seg næring, og har et "hull" i magen hvor han til tider kan få i seg næring via sonde.

Noah Southall smeltet mitt hjerte med sitt gode humør og herlige smil. Han vet hvordan han skal smigre folk, og han ønsker å begynne på det lokale fotballaget slik at han kan knuse jentene. Hvorvidt denne drømmen kommer til å gå i oppfyllelse, er ikke godt å si...
Proteus syndrom er en sjelden funksjonshemming, og Noah er den første som har fått denne typen behandling for sykdommen.


Hjerteknuseren Noah Southall og hans mor.


Legene var sikre på at svulstene ville ta livet av gutten.


Gladgutt.


Medisinen har fått svulstene til å nærmest forsvinne.


Liten, men tøff, skolegutt.Dokumentarserien viser også en rekke andre sjokkerende skjebner. Følg med på TLC lørdager 15.00-16.00.
hits