ingrid gurine

Anti-scampi

 • 16.10.2011 - 15:37

Sett & Hørt

 • 09.03.2011 - 17:32

"De som synes at utdanning er dyrt, kan prøve uvitenhet - dét er dyrt det!"
- Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV)

BILDE KOMMER NÅR JEG FÅR LAGT DET INN PÅ DATAMASKINEN

Visste du at...

 • 07.03.2011 - 12:25

...så mange som 1/3 av elevene i den videregående skolen i Norge ikke fullfører?

Sett & Hørt

 • 24.02.2011 - 21:51

Libyas fallende president, Muammar Gaddafi, forstår ikke hvorfor han må gå av fordi han har sittet med makten så lenge. Dronning Elizabeth 2. av Storbritannia har jo sittet enda lengre...!

...det er jo nesten bare til å le av!

Sett & Hørt

 • 20.02.2011 - 20:52

"Hamas er en terroristorganisasjon. Vi kommer ikke til å ha noe med dem å gjøre før de tar avstand fra vold, anerkjenner Israel og etterkommer kravene i avtalene de har underskrevet. Vi skulle ønske at andre land gjorde det samme som oss, men andre land står fritt til å gjøre som de ønsker." - USAs ambassadør, Barry White, i intervju med Aftenposten.


FOTO: Aftenposten

Hamas er forøvrig en palestinsk frigjøringsorganisasjon som kjemper for et fritt, eget Palestina. USA er "Israelvennlig" - og det er israelerne som okkuperer områdene som palestinerne regner for sine.

Kilde: Aftenposten.no

Sett & Hørt

 • 01.02.2011 - 16:58

"Intet ville gledet meg mer enn om jobben som utviklingsminister en dag ble overflødig som følge av at fattigdommen i verden ble borte"
- Erik Solheim (SV), miljø- og utviklingsminister


// Foto: Trond Viken / UD / SV

KILDE: Fokus Politikk og Menneskerettigheter, Aschehoug (læreboka mi i politikk og menneskerettigheter)

Sett & Hørt - om rasisme

 • 26.01.2011 - 12:27

"Vi må lære barn at folk er folk, og at ja, vi er forskjellige, og det er helt greit. Det er viktig med lover og regler om like rettigheter og muligheter, men vi kan ikke lovregulere hva folk tenker. Det handler om kunnskap. Du er reddest det du ikke vet hva er."
- Benjamin Hermansens mor, Marit Hermansen, på spørsmål om hva som kan hindre rasisme i intervju med aftenposten i anledning tiårsmarkeringen for drapet på Benjamin.


 

Mer om Benjamin og drapet senere i dag.
Til dere i Oslo og omegn: det skal være fakkeltog til minne om Benjamin i dag 17.30 med oppmøte på Youngstorget. Toget vil gå samme rute som det gjorde for ti år siden, fra Youngstorget til Universitetsplassen.

 

Sett & Hørt - Kai Eide i Afghanistan

 • 22.01.2011 - 19:52

"Jeg tenkte at når jeg selv opplever slikt, hva går da ikke aghanere gjennom av ydmykelser. De fikk sjelden noen unnskyldning, slik jeg fikk. Alt snakket om å vinne 'heart and minds' med lansbymøter, penger og prosjekter ble lite verdt når så mange uskyldige afghanere daglig møtte internasjonale styrker på denne måten. (...) Iblant var det uvitenhet om afghanske tradisjoner og kultur som førte til skarpe reaksjoner fra sivile afghanere. Iblant var det mangel på et minimum av respekt som vi ville ha krevd i ethvert samfunn, uansett hvor mye vi forstår av dets kultur og tradisjoner. Det skapte en distanse mellom internasjonale militære og befolkningen (...)."

- Fra kapittelet "Nye feilslåtte angrep" i nordmannen Kai Eides bok "Høyt spill om Afghanistan", Cappelen Damm forlag, 2010.
Sett & Hørt - om muslimer og terror

 • 10.01.2011 - 19:43

"Hvis alle muslimer er potensielle terrorister, er antall bombeaksjoner i Skandinavia forbausende få."
- Espen Ottosen, informasjonsleder i Misjonssambandet, i kommentar på aftenposten.no

dailymail.co.uk

Sett & Hørt

 • 06.01.2011 - 14:14

?Kan De tenke Dem en kalv, en alminnelig rødsidet kalv. Har De sett den inn i øynene noen gang? Har De sett hvor dype de er og hvor gode de er innerst inne? Og dette vesenet med disse øynene, slår vi en dag brutalt i panne-brasken, stikker en kniv i halsen på det og spiser både blodmat og kjøtt av det? Vi er udyr, er vi. (?) Det er ikke nødvendig å drepe for å leve.?

- Edvard Munch, avdød norsk maler.

(For flere sitater fra kjente vegetarianere, trykk her)

Sett & hørt

 • 04.01.2011 - 13:10

"Her går alt dårlig. Vi somaliere er traumatisert. Man risikerer å dø hvilken som helst dag. Vi er som maur under en støvel, et glemt folk. Darfur er et paradis i forhold til Mogadishu. Men Darfur er noe nytt, og vi er noe gammelt. Barn har dødd her lenge, så ingen legger merke til det lenger."

Overlege ved et sykehus i Mogadishu, Somalia, i intervju med fotograf André Liohn for X-magasinet, artikkel "En nasjon av frykt". Lenke


Foto: X-magasinet

Sett & hørt

 • 02.12.2010 - 21:18

En italiensk avisredaktør, Riccardo Luna, har nominert Internett til Nobels Fredspris. Hvorfor?
"Dag etter dag, søk etter søk, tweet etter tweet, legger det et grunnlag for at en ny æra av deling, felles kunnskap og gjensidig respekt vil vinne frem. (...)"

Aftenposten Innsikt Novemberutgaven
Visste du at...

 • 24.11.2010 - 21:29

...80% av voldstilfellene i Norge er alkoholrelaterte?


www.nettavisen.no

Sett & hørt

 • 01.11.2010 - 14:40

"Raseblanding er folkemord"
- Udo Pastörs, NPD (National Democratic Party of Germany)


Foto: Wikipedia


NPD er et såkalt ny-nazistisk/fascistisk parti. Stay tuned for et innlegg om det og andre likesinnede (ekstreme høyre) partier.

Sett & hørt

 • 29.10.2010 - 13:04

Professor Ottar Brox:
Ikke tjent med så høy utdanningsnivå.
- Det er gjennom jobben vi blir fagfolk.

Saken kan leses her


Enig/uenig? Si det da vel! :-)

Iphone 4 eller et barn på fire?

 • 27.10.2010 - 21:39

"Vi mennesker er så opphengt i å skaffe oss iPhone 4 at vi glemmer å gi mat til et barn på fire"

 

Sett og lest her.

 


 VS.Hva prioriterer du?

hits