ingrid gurine

On the road again.

 • 28.10.2011 - 00:54

Jeg våkner opp om morgenen og er trøtt. Jeg halvsover gjennom dagen, prøver å få gjort det jeg må og litt til på sparebluss. Så kommer natta, og da våkner jeg. Alltid like gøy! 

Jeg føler egentlig at jeg ikke har tid til å blogge for tiden, og at jeg heller ikke har noe å blogge om. Hvem er interessert i å lese mine ord liksom? Men i stunder som dette, da tankene bare fyker avgårde uten kontroll, er det greit å kunne sitte seg ned og konsentrere seg om noe. Blogging funker da greit. 

Det nærmer seg eksamen, og jeg gruer meg. Første gang jeg skal ha eksamen på universitetsnivå, og jeg har ingen anelse om hva jeg kommer til å møte og hva som blir forventet av meg. Så lenge jeg ikke stryker går det greit, men kjenner seriøst at frykten er stor for at F'en skal vises på skjemaet. Er det virkelig så vanskelig som jeg skal ha det til?

Snart reiser jeg til Afrika. For andre gang, men definitivt ikke siste. Neste tur er allerede under planlegging. Jeg skal også skaffe meg en tatovering (om jeg tørr og har råd), av det afrikanske kontinentet selvfølgelig med et hjerte i øst-afrika. Jeg har jo vært i Kenya, og nå er det Tanzania som står for tur. For andre gang i livet mitt skal jeg reise internasjonalt alene. Utrolig hvor mye man vokser på det og hvor kjent man kan bli med en flyplass. Jeg har med vilje valgt kjente flyplasser denne gang, flyturen er lang nok som den er. Merkelig nok er det kun to negative tanker jeg har etter forrige flytur alene: wanted-plakatene over etterlyste terrorister i Frankfurt og savnet-plakaten av Madelein McCann i Madrid og Malaga. Tror ikke det dukker opp noe negativt denne gangen heller. Søvnfremmende tips mottas med takk.

Planking.

 • 26.05.2011 - 17:45

Den siste måneden har et nytt fenomen - om man kan kalle det det - blitt veldig populært. Det kalles planking, og går ut på å legge seg flat (som en planke) på helt tilfeldige og merkelige plasser for så å ta bildet av det. Noen finner det dødskult og planker i vei, mens andre har problemer med å se poenget i det. Personlig synes jeg at poenget er at det ikke er noe poeng, man gjør det bare for å ha det gøy, men hva er egentlig tanken bak fenomenet?

Ifølge BBC er det to grupper som krangler om hvem som kom på fenomenet - den ene skal angivelig ha begynt med det i 2000 under navnet "lying down game", mens den andre gruppa begynte i 2008 under navnet "planking". Begge grupper kommer fra Australia. Det var derfor først i nevnte land at planking ble populært, før det så spredte seg rundt om i verden via Facebook. Fenomenet har også ført til et dødsfall ettersom mange planker på farlige steder, og dette har vært med på (ironisk nok) til å øke populariteten rundt planking.
Hvorfor folk begynte å legge seg flat ned for så å bli tatt bilde av, har en ganske enkel grunn ifølge BBC: det er rett og slett latterlig. Tankene mine begynner nå å vandre til romanen The Great Gotsby hvor folk begynner å kjede seg fordi de er for rike, og at planking er som et resultat av kjedsomhet som følge av rikdom, men jeg skal stoppe meg selv før jeg drar parallellen lengre.

Meningen med planking er at det er latterlig. Det er noe man kan gjøre sammen i grupper, en måte å utforme kreativiteten og utfordre hverandre på. Det er derimot viktig å ikke planke på de mest utsatte steder da man ikke har fullt så god kontroll over kroppen der man ligger strak ut med hendene inntil seg. Vips så detter man, og er man på en utsatt plass har man tatt sin siste planking.

Bildene er tatt fra Facebooksiden Planking Norway.

Hva synes du om planking? Har du prøvd?

Jeg har visst vært interessert i samfunn litt lengre enn jeg trodde.

 • 24.05.2011 - 21:02

Hei!

Dårlig blogging for tiden, jada, det er bare så deilig å tenke på alle andre ting enn akkurat bloggen for tida ;-) Jeg holder på å flytte ut av hybelen jeg har leid i Haugesund, og driver og sorterer litt rundt på rommet hjemme for å få plass til alt som kommer fra byen. Jeg har ørten collegebøker liggende fra tiendeklasse og oppover, og mange av dem er det så vidt skrevet noe i, mens de andre for det meste inneholder tull og tøys. Jeg satte meg derfor ned for å bla igjennom disse for å se om det i det hele tatt er noe å beholde. Jeg kan være glad for at jeg gjorde det før jeg bestemte meg for å kaste dem, for inne i den ene fra tiende klasse fant jeg et dikt jeg hadde skrevet. Det sjokkerte meg litt med temaet, for jeg kan ikke huske at jeg brydde meg om samfunnsrelaterte temaer på den tida (jeg trodde det kom høsten vg1). Diktet var i alle fall godt nok til at jeg tørr å dele det med dere her, så her komme det:

"Når sola går ned og månen står opp"

Når sola går ned og månen står opp,
putter jeg tankene mine i en kopp.
Legger meg i senga, drar dyna over meg,
tenker på dem som er lei seg.
Tenker på sult, fattigdom og kriger.
Jeg har det godt, men dødstala stiger.
Jeg under over om det er noe jeg kan gjøre,
for å hjelpe dem som er skjøre.
Jeg vil hjelpe dem som ikke har det som meg.
Jeg vil hjelpe dem på livets vei

Når sola går ned og månen står opp,
er det ingenting som sier stopp.
Folk vil fremdeles gjemme seg.
Folk vil fremdeles drepe deg.
I deler av verden har folk det godt,
de lever i fred og har det flott.
Andre steder, i andre land,
kjemper mennesker for å få vann.
De kjemper for å overleve andre menneskers planer,
stiller spørsmål om de vil møte andre dager.
Vil de åpne øynene sine i morgen,
og se noe annet enn den store sorgen?

Når sola går ned og månen står opp,
da har jeg det topp.
Jeg smiler og ler her,
og sender en tanke til de som er der.
Jeg sender en tanke om at morgendagen deres blir fin,
og at den en dag vil være lik min.

Living the life.

 • 11.05.2011 - 10:20

Litt om sladder og slikt...

 • 29.04.2011 - 00:21

"Sladder er selvforsvar. Dess mer et menneske sladrer om andre dess mer tror det selv det har å skjule. Sladderen om andre er skruen uten ende. (...) All sladder er sannhet - om den som utsprer den.
(...) Darwin kom og sladret om oss alle, om vår felles barndom, det felles utspring. Det var farlig nok, men gikk an...
"

Utdrag fra boka En flyktning krysser sitt spor av Aksel Sandemose.
Fikk meg til å le litt. Han har noen geniale utsagn denne mannen. Anbefaler alle å lese noe av han - da særlig nevnte bok! Den er fra 1933, men er lett forståelig selv for ungdom i 2011. Den omhandler den mye omtalte Janteloven, så om du ønsker litt mer innblikk i den er dette boka for deg. Vil derimot advare om at Janteloven vil følge deg når du leser denne boka, den vil være i baktankene dine hele tida. Selv finner jeg Janteloven overalt, og det er ikke sjeldent jeg sier "Janteloven lenge leve" nå i disse tider. Just a warning.Sleep tight.

Det er lov å drømme.

 • 26.04.2011 - 12:17

Denne bilen skal jeg skaffe meg når jeg en gang blir student i Oslo City. Den skal jeg kruse rundt i storbyen med, nyte livet i og vise frem til alle mine fremtidige venner og uvenner.
Når jeg ikke befinner meg i bilen min, henger jeg mest sannsynlig på Blindern hvor jeg leser for harde livet slik at drømmejobben i Utenriksdepartementet blir min dengang jeg om mangfoldige år er ferdig utdannet.
Er jeg heller ikke der, er jeg kanskje i min store, flotte, hvite, luksuriøse og ikke minst DYRE leilighet på Frogner. Der har jeg alt jeg trenger og ikke trenger - 50" flatskjerm, stooooor sofa, dobbeltseng, fint kjøkken, boblebad og det som verre er.
I middagstider og på kvelden befinner jeg meg på enten en resturant og konsumerer dagens stormåltid eller på en café sammen med gode og hippe venner.
Penger har jeg aldri hørt om.

21.apr.2011

 • 21.04.2011 - 22:34

Føler du noen ganger at mye av det du leser på Internett, er veldig seriøst? Og at lett underholdning om kjendiser og kongelige på seher.no ikke tilfredsstiller kravet om underholdning på nett? Da kan jeg tipse deg om følgende side - www.opplysningskontoret.org.

Her er et lite utdrag fra én av deres mange artikler, som du kan finne her:
"FNs utsending til Afghanistan, de Mistura, slo i dag fast at krenkede mennesker ikke kan bebreides om de dreper litt. FN kommer nå krenkedes behov for hevn i møte med den nye FN-styrken UNIKRENK, som skal slå ned på tankeforbrytelser og gi militær støtte til krenkede. ? Gode nyheter, sier nærtakende med skjøre selvbilder og voldelige tendenser verden over."

Falt det i smak? : )

To ting du bare MÅ like på Facebook!

 • 11.04.2011 - 21:00

Hoho, jeg godter meg. For noen uker siden var livet trist og grått, men så hendte det noe fantastisk i det politiske livet at alt bare ble en dans på roser igjen! Jeg <3 at FrP mister så mange velgere! Om du føler det samme, må du søke deg frem til følgende to sider på facebook:

- R.I.P. FrP
- Sex og SingelSiv (går om du rett og slett har god humor, også da)

Jeg er forferdet!

Tommy Life?

 • 27.03.2011 - 18:44

Ahh, tenk å nevne to ord/navn og alle i bloggverden vet hva og hvem jeg snakker om. Utrolig. Bare på grunn av dette kan man konkludere med at Tommy Life har oppnådd noe: han har fått en slags kjendigsstatus. Det snakkes om ham på fester, på skolen, på facebook, og han har vært i media en rekke ganger av utallige årsaker. Fyren har uanmeldt dukket opp på direktesendt tv, og fått både positiv og negativ omtale fra ukjente og kjente nordmenn.

Jeg hater Tommy Life!

 

...men jeg elsker personen bak!
I en ny episode av NRK-programmet MIgrapolis fikk vi møte skuespilleren bak karakteren Tommy Life. For Tommy er ingen "ekte" person, det står en person og mange geniale ideer bak ham. Bjørnar heter han, og er tidligere programleder i barnetv.
I episoden av Migrapolis forteller han hvorfor han blogger under karakteren Tommy. Han mener nemlig at det er dumt at så mange både skriver og leser blogger om hva de gjør om dagen, hva de har på seg, hva de spiser og når og hvordan de trener. Bjørnar bestemte seg derfor for å ta steget helt ut - lage en blogg med en karaktrer som virkelig tror at det er interessant å lese om sminke, hår og hva han spiser. I tillegg er denne karaktreren villig til å gjøre alt for å bli kjent - noe man ser skikkelige bloggere gjør også.
All respekt til Bjørnar som står bak Tommy Life! Det er rett og slett genialt.

Enkelte ting skal man ikke få vite via Facebook.

 • 14.03.2011 - 20:10

Facebook har blitt et allmennkjent ord. Alle ungdommer har det, de fleste voksne er på god vei til å få det, og barna vet altfor godt hva det er takket være foreldre som er aktive på nettstedet. I alt sjekker 6 av 10 nordmenn Facebook hver uke, ifølge IDG.no. Personlig er jeg innom Facebook hver dag, oppdaterer statusen min flere ganger til dagen, og kan fort bli sittende på nettsamfunnet litt lengre enn planlagt - som de fleste andre på min alder.

Jeg er også en av de mange heldige som har foreldre på Facebook. Før kunne nettsamfunn være en plass hvor vi ungdommer kunne rømme bort fra foreldrene, men Facebook har ikludert disse også. No offence, mamma og pappa, men noe må man vel kunne ha for seg selv?
I tillegg har to av tre brødre Facebook. Jeg er den mest aktive i søskengruppa, men broren min på snart seksten følger hakk i hjel. Både til min glede og ergelse.

Etter en hektisk dag på Elevtinget, logget jeg inn på Facebook for en aldri så liten oppdatering. Hva møter meg der? Jo, broren min har fått seg kjæreste, og det var ikke han - men facebook - som fortalte meg dette. Ærlig talt, hvor skal grensa gå for hvor mye informasjon man skal få via Facebook?

Fy fy, lillebror! This is your punishment:


Hehehehehe, glad i deg...

Artikkel på VG Nett om hva Elevorganisasjonen jobber for.

 • 10.03.2011 - 19:09

Les det da vel :-)
Du kommer til det ved å trykke her

Pop quiz (I'm bored)

 • 28.02.2011 - 20:04

Hehehehe. Just because I can. Forventer så å si ingen svar, men skriver allikevel for særs interesserte (les: ingen).

"The blue and the green and the city in between" - hvilken by?

 

Sånn for the record...

 • 10.02.2011 - 11:06

...jeg har oppdatert "Jenta bak bloggen"-innlegget ;-)

Hamsteren er fremdeles i bilen, men har spist opp all maten i løpet av kvelden så det er i live enda.

Jeg skal ha prøve i historie i morgen, og tar imot all kunnskap dere måtte ha om 1. verdenskrig og kommunismen i Russland!

Skal også ha prøve i Geofag, så om du kan noe om olje - please let me know!

Politikkprøve står også for tur..

Ja, det er en prøveperiode.


Det er snart ett år siden jeg var i Kenya.

Det er snart ett år siden jeg startet å blogge! (hahahahahaah)

Jeg funderer over hva som er verst - grevling i taket eller hamster i dashbordet?

Ahh, jeg må lese historie. BRB - som de sier.

Drømmer, drømmer, drømmer...

 • 06.02.2011 - 21:07

Ahh, tenk å kunne boltre seg på en 100 kvadratmeters leilighet, med lyse, fine vegger. Med stort speil i gangen, god sofakrok i stua og 50'' flatskjerm med alle de beste kanaler (les: National Geographic). Tenk å kunne ha et kjøkken med rikelig skapplass, det fineste serviset og oppvaskmaskin. Et soverom med en stor, deilig dobbelseng med det mykeste sengesett og drømmesengeteppet fra Kremmerhuset <3 . Fliselagt bad med et stort badekar, etet vaskerom til både vaskemaskin og tørketrommel. Tenk å ha en vakker, liten balkong med et fantstisk utsikt mot en storby eller en eksotisk øy. Ahh, tenk om bare drømmer kunne bli sanne!

Ekte kjærlighet?

 • 03.02.2011 - 16:39

Det er noe jeg har gått rundt og tenkt på de siste ukene. Hva er det egentlig som definerer hva som er ekte kjærlighet? Er det hva man er villig til å gjøre for hverandre? Er det at man ikke kjeder seg i hverandres nærvær? Er det hvorvidt man har felles interesser eller om det pirrer i magen hver gang man kysser? Er det noe annet?

Poenget er at en rekke mennesker opp igjennom årene har gang på gang prøvd å definere kjærlighet. Ikke bare hvilken som helst kjærlighet, men den ekte kjærligheten. Dessverre finner hver person ut noe forskjellig, så noen fasit som kan gjelde alle har man vel ikke kommet frem til. Jeg har heller ikke tenkt å gi dere en fasit (som om jeg er klok nok til det), men jeg vil få dere til å tenke.
For å få dere til å tenke, skal jeg vise dere to sanger som begge handler om ekte kjærlighet (på en eller annen måte). Husk at ekte kjærlighet ikke trenger å være gjengjeldt kjærlighet - man kan elske noen så inderlig uten at de elsker en tilbake (dessverre).

Sang nummer 1: Denne sangen handler om ulykkelig, men allikevel så ekte, kjærlighet i følge tekstforfatteren. Vedkommende er nemlig villig til å gjøre alt - absolutt alt - for den personen han elsker, men føler at han ikke får noe tilbake. At man er litt "kravstor" i et forhold kan fort resultere i at man føler at man bare gir og gir og gir - og aldri får. For disse "kravstore" folka er nok ekte kjærlighet det å gjøre alt sammen, ofre alt og ingenting for den andre og på en måte tilbe "sin andre halvdel". (Husk at alle har sin egen måte å tolke sanger på, det er ikke sikkert du tolket denne sangen slik.)

 

Sang nummer 2: I motsetning til forrige sang tror jeg ikke denne kan misforstås. Her er det klinkende klart at tekstforfatteren mener at ekte kjærlighet; der er når én person er hele verden for deg. Når du plutselig finner noen viktigere enn mora di, bestevennen du har hatt i alle år og/eller livet for den saks skyld. Ja, når livet kun handler om denne ene personen - og den ene personen så klart har viet livet sitt til deg og ditt - ja, da er det visst ekte kjærlighet i følge denne sangen.

 

Jeg ble ikke overbevist av noen av sangene, ble du? Hva er ekte kjærlighet for deg?

Who knew Iphone could be so fun!?

 • 21.01.2011 - 18:02

Jeg er ingen dubbedittperson, og jeg liker heller ikke å bruke så mye penger på å oppgradere fullt brukbare ting. Noen Iphone har jeg derfor ikke skaffet meg (og heller ikke iPad, for den saks skyld). Broren min derimot, han bare måtte ha Iphone, og siden han trengte ny mobil ble en Iphone handlet inn. Bare tanken på alle mulige apps, detaljer, nyttige verktøy og unyttige spill en slik mobil inneholder fikk meg til å trekke konklusjonen om at Iphone ikke er noe for meg. Jeg står forsåvidt (nesten) på samme sted nå også, men jeg må innrømme at jeg har blitt litt småforelsket i denne snedne mobilen. Altså, den kan jo gjøre så mye artig! Min HTC Smart-telefon har ikke noen kule spill eller stoppeklokke engang!

Jeg har nå sittet og hygget meg med en Iphone-app i en god stund sammen med to av brødrene mine. Hehe, husker ikke hva appen heter helt, men jeg forklarer; du tenker på en person/karakter/skikkelse/bilmerke/film/+++++ og appen stiller ja/nei-spørsmål som "Is it a girl?". Dersom det er ei jente du tenker på, trykker du "yes". Jeg lover, det er utrolig hvor mye denne kan finne ut! Jeg trodde jeg var sååå smart da jeg tenkte på Mona Lisa, men denne tok han raskt. Stalin var verre - selv om jeg sa at det ikke var en tysker tippet han Hitler. Hoho. Anyhow, jeg tror jeg har funnet ut at noen mobiltelefoner rett og slett er mye kulere og kjekkere enn andre ;-)Noen som har en vanskelig, random ting/person jeg kan teste? ;P

Endelig...

 • 17.01.2011 - 17:39

...er menyen under headeren skikkelig! Fant med en tilfeldighet en blogger som hadde en html-kode for meny under header, og ønsket å testen den. Har jo hatt meny under header før, men den var... ja, ikke vannrett! Uansett hva jeg gjorde forble den loddrett - altså at menyene sto under hverandre. Nå, derimot, er dette fikset, og jeg er endelig fornøyd med fremsiden :-) Les gjerne innlegget som ligger under "anbefalt lesing"; det er en grunn til at jeg anbefaler det.

Ellers har min kjære lille-lillebror holdt begravelse sammen med sine venner i dag, til ære for mitt lille dverg-hamster som døde en naturlig død på lørdag etter å ha vært sammen med oss i nærmere to år. Du vil bli dypt savnet, Dyret. Ja, jeg kalte kjæledyret mitt for Dyret, siden jeg er så kreativ!

Senere i dag kommer det et innlegg om boka "Eat. Pray. Love." av Elizabeth Gilbert som nå er utlest. Dagens høydepunkt er at saken om Maria Amelie går fremover, men nei, hun er ikke løslatt for politiet anket til Høyesterett.

Nå skal jeg lese om internasjonal politikk, om fred og konflikter. Gleder meg ;D


// weheartit.com

 

Ja takk, begge deler!

 • 04.01.2011 - 22:03

Disse vise ord ble engang sagt av en ung, vis bjørn, og siden har vi nytt godt av dem. Både på godt og vondt. Både sennep og ketchup på pølsa, og både penger og makt. Enkelte ting kan man bare ikke dele opp!
Jeg velger da at "ja takk, begge deler!" skal gå til positive ting only - som at jeg både vil drikke "god morgen"-te OG appelsinjuice til frokosten eller ha både kanel og ingefær på grøten. Ja takk, begge deler.

Nok tullprat. Bakgrunnen er at "fjorårets beste person" tok meg med på shopping i dag. For første gang på godt over en måned var det faktisk jeg som var passasjer, og ikke fører. Luksus. Uansett, er jeg på shopping er det én butikk jeg alltid - A-L-L-T-I-D - må innom; Kremmerhuset. Jeg blir dårlig av å være der inne, så mye fint på én plass (slår nesten, men bare nesten, Søstrene Grene), men det er verdt det. Kan gå rundt og nyte synet av all den flotte interiøren i evigheter (ca. 5 min.). Det verste er at jeg som oftest går ut igjen uten å ha handlet noe. "Trenger det ikke", "for dyrt", "nei". De har et nydelig, og da mener jeg virkelig fantastisk eksepsjonelt nydelig, lilla LILLA sengeteppe som jeg har lagt min elsk på. Problemet er bare at det koster 700 kr, og noe inne i meg sier da STOPP når jeg vet at jeg kan få sengetepper andre plasser for en langt mindre sum. Men allikevel, det er jo så fint....

I dag var jeg derimot "flink" (jeg bruker så lite penger på ting til meg selv at jeg faktisk er flink når jeg bruker noe, ifølge mamma), og handlet to - TO - ting på Kremmerhuset (det var salg...). Jeg sa rett og slett "ja takk, begge deler", og ironisk nok kjøpte jeg to små bilder med tekst hvorav den ene sa nettopp det. Den andre inneholdt også noen vise ord, men dette fra en bestemt politimester med navn Bastian. Hoho.

"Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre hva man vil."

Hadde bare alle fulgt denne regelen...


Klart bevis på at en høyteknologisk verden er en antisosial verden?

 • 01.01.2011 - 20:50

Man trenger ikke lengre gå ut for å snakke sammen, gå på teater for å se skuespill, gå til en spillesal for å spille spill. I dag har jeg til og med spilt bowling i stua! Hvor skal det ende!?
Gjett hva jeg spiser nå, hoho.

 • 28.12.2010 - 18:26

"Sjokolade er lykken. Lykken sitter i hjertet. Hjerter av sjokolade. Ett til meg og ett til deg. Alle hjerter gleder seg. Søte biter til en venn. Fordi lykken vokser når vi deler den"

<3


Foto: We heart it.

Simon i Ghana.

 • 06.12.2010 - 17:10

En kompis av meg, Simon, går i år på folkehøgskolen i Åsane. Han var en av få heldige på denne folkehøgskolen som fikk lov til å være med på en reise til Ghana. De reiste 15. november, og kom hjem for ikke så altfor lenge siden. I mars skal Simon på enda en utelandstur; da går ferden til Kina! Kjenner jeg er en smule misunnelig..
Uansett; jeg spurte Simon om han kunne tenkt seg å skrive et gjesteinnlegg her på bloggen min om turen til Ghana. Snille Simon gjorde dette, og her er resultatet:"Jeg har nå vært i Ghana i to uker og Ingrid spurte om jeg kunne skrive ett gjesteinnlegg om turen og mine inntrykk til bloggen noe jeg har sagt ja til.

Ghana er et lite land på vestkysten av Afrika. Dette er ett av de landene som ble rammet av slavehandlerbølgen som var langs Afrikakysten. Innbyggertallet ligger på rundt 24 millioner mennesker.

Jeg reiste til Ghana med litt forskjellige forhåpninger. Hvordan vil ghanesere motta hvite mennesker, hvordan har folk det egentlig og hvor stor er forskjellen på fattig og rik i dette landet. Jeg var veldig spent da jeg så hovedstaden Accra nærme seg på skjermen i flyet.

Allerede på flyplassen fikk jeg svar på ett av mine spørsmål. Jeg og mine venner ble behandlet mye dårligere enn mørkhudede på flyplassen av både ansatte og reisende. Folk presset oss bort for å komme forran i køen. Passkontrollørene ristet på hodet da de så oss og så stygt på oss da vi sto forran luken.
Allerede da tenkte jeg med meg selv "Hva er det jeg har gått med på nå?"

Vi gikk til vår minibuss som vi skulle bruke som fremkomstmiddel under oppholdet i Ghana. 16 personer presset sammen. Dette skulle bli intimt tenkte jeg.Vi kom oss ut på veien og hele klassen hang ut vinduene for å se langs gaten. Det første som gjorde intrykk på alle sammen var en dame som gikk med en diger kasse på hodet uten å støtte med hendene. Dette var en av flere tusen selgere som gikk langs veien i håp om å få solgt kanskje en eller to poser bananchips, tyggispakker, annanas, vannmelon osv i løpet av dagen. En 6-felts vei med masse trafikk var full av selgere som nærmest ofrer livet for å få solgt den ene bananchips-posen.

Etter 15 minutter på veien smalt det. Da klarte vi å punktere. De som kjørte bilen hadde ikke med reservedekk så læreren vår ble fortvilet. Klokken var 11 på kvelden og kriminaliteten er høy i hovedstaden. Men plutselig etter 15 minutters venting ved en bensinstasjon kom den noen helt tilfeldige mennesker med en tilsvarende minibuss som kjørte oss til stedet vi skulle være de neste dagene.

De første dagene i Ghana gikk i trommekurs, et stort kunstmarked og soling på stranden vi lå på. Videre reiste vi langs kysten til et nytt overnattingssted hvor vi var i et par dager. Firfirslene sprang mellom føttene våre mens vi spiste red red. En lokal rett bestående av bønner og grillede bananer. Mens vi var her var vi innom noen hengebroer i regnskogen som hang 80 meter over bakken. Her møtte vi mange skoleklasser fra forskjellige steder i Ghana som var veldig begeistret for å møte hvite mennesker. Flere var interessert i telefonnummer og mailadresser.Men jeg fikk inntrykk av at ungdommen i Ghana har et annet syn på hvite enn barn og eldre i og med at de lærer en del "hvit historie" på skolen. Vi fikk flere ganger kommentarer som "Hvite people ruin the world" osv. fra nettop vår egen aldersgruppe. Men jeg drar ikke alle under samme kam, dette var enkelttilfeller.

Vi reiste videre til en landsby eller slumområde som het Akwida. Her bodde vi i 4 dager. Ikke i landsbyen men i nærheten. Faktisk ganngavstand langs stranden. Dette er det som gjorde mest inntrykk på meg mens vi var i Ghana. Vi besøkte en kirke som var i landsbyen under en gudstjeneste de hadde. Dette var ingen kjedelig gudstjeneste som vi har her i Norge. Her var det sang, dans, tromming osv. Folk var også begeistret over å ha besøk av hvite mennesker i sin kirke.


Vi besøkte også en barneskole i denne landsbyen hvor vi hadde et slags undervisningsoppleg. Vi fortalte om Norge og hva som er typisk for Norge osv. Vi lærte også barna "hode, skulder kne og tå".
Dette vakte mye glede i de små barneansiktene. Vi var også med dem ute da de hadde friminutt og resten av skolen klenget seg rundt oss. Alle ville holde hender, spørre oss hva vi het, hvor gamle vi var, tegne på tatoveringer som noen av oss hadde osv. Vi kom oss ikke av flekken da vi skulle dra tilbake til vårt oppholdssted.Vi måtte gå et stykke gjennom landsbyen for å komme oss til kirken og skolen. Da fikk vi se hvordan folk bodde og hvordan de reagerte da hvite mennnesker besøkte deres landsby. Vi ble møtt med blikk, smil, og barn som elsket kamera. Barn kom løpende mot oss og ville holde hendene våre langs vi gikk gjennom landsbyen. Mange hadde skrevet religiøse ord på husveggene sine som for eksempel "jesus made this house". Noen hadde faktisk også skrevet "A millionaire lives here" på sitt eget lille jordhus. Folk levde under veldig fattige kår men de skulte fortsatt ikke på smilet fordet.

Resten av reisen gikk i å reise hjem igjen langs kysten. Vi kjørte gjennom mange byer hvor vi så fattigdommen langs gatene. MEn bare ved å vinke ut vinduet gjorde dagen deres litt bedre. At bare et vink kan få noen til å smile så bredt er fantastisk. Selv om folk lever fattig så ser de det lyse i ting.

Turen til Ghana er en tur jeg aldri vil glemme. En tur med mange inntrykk og minner. Mange hadde hatt godt av en sånn tur for å faktisk se hvordan folk i fattigere land lever i forhold til oss nordmenn som er jævli rike i forhold. Vi har råd til så og si alt mens i mange andre land strever de og nærmest ofrer livet bare for å overleve. Det var greit å oppleve dette med egne øyne og ikke bare i medier og på internett. Ghana er ett land som mange andre land som blir glemt i skyggen av media og trenger like mye hjelp som for eksempel Ethiopia og Somalia. Jeg håper forholdene vil bli bedre med årene men jeg er desverre litt pesimistisk.
Simon J. Hoem."

Kunne du tenkt deg å reist på en slik tur til et land som Ghana (fattig land)?

slettmeg.no

 • 10.11.2010 - 12:15

Noen gang opplevd at noen bruker navnet ditt til å opprette en nettprofil? Har noen hacket seg inn på e-postadressa di? Er det noen som misbruker bilder og opplysninger om deg, og sprer dette på nettet? Hvet du ikke hva du skal gjøre?

www.slettmeg.no er ei nettside som gir informasjon og råd om hvordan man skal forholde seg til hendelser nevnt ovenfor. Nettsiden gir deg også informasjon om hvilke rettigheter du har i slike situasjoner, og om hvilke lover som står på din side. Virkelig verdt en titt om du føler at du noen misbruker ditt navn og rykte, eller om du rett og slett bare er litt nysgjerrig :-)

Ingrid anbefaler (og ler litt av seg selv)

 • 12.10.2010 - 20:06

Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før her på bloggen, og noe som jeg sikkert ikke kommer til å gjøre så mye av. Bloggen handler jo ikke akkurat om det, men når det kommer til denne tingen så bare må jeg. Jeg har nemlig kjøpt meg en lypsyl som er fantastisk god!

For et par uker siden ble jeg mildt sagt drittlei av å stadig måtte spøre meg på ny og ny med lypsyl. Det funket liksom der og da, men etter ikke lange tiden var leppene like knusstørre som før. Jeg er en "bruk opp, ikke kast"-person, og jeg tenkte lenge at jeg måtte bruke opp de lypsylene jeg hadde før jeg gikk til innkjøp av en ny. Denne tanken ga jeg da altså opp til slutt, for noe måtte bli gjort med leppene mine. Jeg gikk inn på en helsekostforetning i håp om å finne en ikke så altfor dyr, men skikkelig, lypsyl. Jeg kom ut igjen med Leeps Bee Healthier fra Jason Natural Products. Den er 70% organisk, og inneholder kakao, aloe vera og bivoks. Den funket ypperlig på meg, så jeg anbefalte den til ei venninne som sliter ekstremt mye med tørre lepper. Hun falt også for den, og ville kjøpe en selv.

Derfor vil jeg anbefale den til dere! Den koster 35 kr på Sunnkost.

Back on track

 • 06.08.2010 - 19:19
Heihei!
Nå har jeg kjøpt meg en ny pc siden den forrige ikke lenger ville være her sammen med meg. Jeg har gått til innkjøp av en netbook - Samsung. Ønsket en liten og lett pc som funker OK til skole og skriving :-)
Noen andre som har en netbook?

Siden dataen min streiket på mandag har det egentlig ikke hendt så mye. Jeg har jobbet, kjørt mye bil og lest en del bilteori. I tillegg er jeg snart ferdig med "Øyne i Gaza" - boka jeg har holdt på med nå i en god stund. Det går litt tregt med meg, men hvis jeg sier at jeg leser til sammen tre bøker i tillegg til magasiner og aviser, så håper jeg dere forstår.
Som en teaser har jeg lagt ut et lite utdrag fra boka som du kan lese her. Jeg vil så klart skrive om hele boka når jeg er ferdig med det - dette er virkelig ei bok som fortjener mest mulig oppmerksomhet!

Nå skal jeg utforske min nye dupeditt og nyte litt kvalitetstid med kjæresten ♥

Snakkes!

Jeg har fått mail...

 • 05.07.2010 - 12:45
Mail 1:
I am Mr. Vincent Cheng Hoi Chuen, GBS, JP Chairman of the Hong Kong and
Shanghai Banking Corporation Limited.i have a business proposal of Twenty
Two million Five Hundred Thousand United State Dollars only for you to
transact with me from my bank to your country.

All confirmable documents to back up the claims will be made available to
you prior to your acceptance and as soon as I receive your return mail Via
my email address:choi_chu112@yahoo.co.jp and I will let you know what is
required of you.


Your earliest response to this letter will be appreciated.

Best Regards,

Mr. Vincent Cheng


Mail 2:
Hello,
my name is wanita am single girl never married seeking true love for a long term relationship with marriage potentials,i am happy to contact you after going through your profile  in ( sexandall.blogg.no  ) which got my interest! i -will love us to be good friends or a lot more,you can contact me through mail so that i will send you my photos,till i hear from you,bye and kisses!Flere enn meg som mottar merkelige e-post?

Confessions by the urinal

 • 03.07.2010 - 22:46

Det er ingen hemmelighet at gutter er noen merkelige vesener, det vet vi alle ettersom de beviser det svært godt utifra måten de oppfører seg på. Det er om å gjøre å være både tøff og snill, morsom og alvorlig, barsk og myk, for gutta skal jo ikke bare imponere det motsatte kjønn; det er minst like viktig (om ikke viktigere) å imponere det samme kjønnet. Gutter "lekesloss" for å finne ut hvem som er sterkest og tøffest, og den som taper blir stemplet som pingle livet ut.
Jeg er evig glad for at jeg er jente, og har vært glad for det siden jeg forsto hvor komplisert det er å være gutt. Joda, gutter påstår at det er komplisert å være jente også, men vi har innsett realiteten;

man kan ikke bli godtatt av alle.
Det vil alltid være noen som elsker deg, og det vil allitd være noen som hater deg.

Kan ikke dere gutter bare forstå det?Alle gutters forbilde →Vel, nå skulle ikke dette innlegget være en beskrivelse av hvordan gutter er. Du vet jo det fra før av, sant vel? Alle kjenner vi en gutt, og alle kjenner vi en drittsekk.
Dette skal være et innlegg for å bevise hvor skrudd gutter er i hodet. Greit nok, hendelsene nedenfor er gjort av gutter som ikke hadde bestått politiets promillekontroll, men sies det ikke at i fylla kommer alt ut?
Alle hendelsene er fanget opp under Hovefestivalen denne uka, av ei lita jente som la seg tidlig den ene kvelden i teltet ved siden av pissoaret. Ja, æsj, men fyyy så løye. Just read:

Hendelse 1:
To kompiser har sittet og drukket hele kvelden, og nå er det på tide å tømme tanken. Til tross for gjentatte klager når jenter drar med seg venninner på do, velger guttene å lette på trykket sammen. De finner veien til pissoaret, og gjør sitt. I mens de holder på kommer det først én gutt, så kommer det en til, og så en til. Den ene av de to kompisene synes hendelsen minner om en sang, og begynner å synge 1 og 2 og 3 indianere, og resten stemmer i.

Sykt fordi: Ville jenter ha gjort noe slikt? Selv med mye høyere promille, tviler jeg. Greit nok, det var evig løye å høre på, men jeg er glad for at ikke kjæresten min var en av disse guttene (som forøvrig var østlendinger) ettersom jeg da hadde sett på ham med et helt annet syn enn før. Har ikke gutter en manndom å opprettholde? Disse guttene mistet den garantert denne kvelden...


Hendelse 2:
Det er et kjent fakta at gutter ikke forstår seg på jenter som går på do sammen. Allikevel kan de stille seg på rekke og rad og pisse åpenlyst (syke mannfolk). I tillegg til å pisse, innleder de også ofte samtaler med hverandre selv om de ikke kjenner vedkommende som står og gjør sitt daglige must ved siden av. Samtalene kan dreie seg om mye, alt fra hvilken jente som er hottest, hvilke fag de tar på skolen og hva de driver med til daglig. I dette tilfellet var det to gutter fra henholdsvis Asker og Bærum som diskuterte hvorvidt de nevnte stedene var én eller to plasser. Etter en heftig diskusjon mens vannet rant, gjorde de seg ferdige. Askergutten kom med denne sluttkommentaren:
- Asker er bedre. Der trenger man ikke å være rik, for man blir godtatt uansett!

Sykt fordi:
Joda, selve diskusjonen er OK i seg selv, men gutter; dere står ved et pissoar og har deres edlere deler fullt synlig for folk rundt. Kan ikke diskusjonen vente? Eier dere ikke selvrespekt?


Hendelse 3:
Etter x antall enheter øl eller hva det måtte være folk heller i seg, blir det til slutt et stort trykk på blæra. Alle vet jo at å gå på do er kjedelig, det er noe man utsetter så lenge som mulig. Dette kom klart frem da en gutt kom og stilte seg ved pissoaret en kveld:
- Å pisse er som å klyppe plenen. Det er fælt å starte, men når man først kommer i gang er det faktisk jævla deilig!

Sykt fordi:
man ikke skal le av folk som står og pisser. Enkelt og greit.


Hendelse 4:
Det finnes ikke noe bedre sted å danne et boyband enn ved et pissoar, syntes disse guttene som bestemte seg for at siden de var så mange som sto der på rekke og rad så kunne de like gjerne danne en gruppe. Én fremmet forslaget, men alle stemte i og sang:
- Baaaabyyyyyyy

Sykt fordi:
her trengs det ikke forklaring altså. Gutter, GET A LIFE!

Til alle dere som har moteblogger:

 • 12.06.2010 - 21:41
Dette er helt objektivt, og ikke personlig mot noen i det hele tatt. Så er det sagt : )

Jeg forstår meg ikke på konseptet moteblogg. Jeg var inne på en blogg hvor ei jente hadde listet opp hva det var viktig å ha med om man ville ha en populær blogg, og sladder og mote sto høyt oppe på listen. Hvorfor?
Vet dere ikke at det finnes et tusentalls sider på internett allerede hvor man kan lese og se hva Miley Cyrus gjorde på i går og hvilken musikk som er mest populær for øyeblikket? Hvis du er så hekta på sladder, så gir Se & Hør ut to blader i uka, og med å lese dem er du godt oppdatert på både nasjonale og internasjonale kjendiser og hendelser!

En annen ting er de som skriver om mote som om de vet noe om det. Ja, de har kanskje peiling, men hvor får de informasjonen fra? Mest sannsynlig magasiner og/eller internett. Her er det moteeksperter som skriver og vurderer ulike moteplagg. Er det ikke tryggere å lese hva moteverden mener når man først skal være så opptatt av mote? Selv driter jeg blankt i det, og sitter her i ei joggebukse fra niende og hettegenser. Jeg kjører comfort foran det som er inn.

Jeg setter stor pris på kommentarer fra både de som er enige og uenige, for jeg forstår ikke hvorfor folk gidder lese moteblogger. Sorry, men slik er det.

Det aller aller aller verste er dagens outfit. Så vet du det også.

Jeg kan si jeg følger med to bloggere - siljemilf og malindus. Begge er alenemødre i tenårene, og jeg er rett og slett imponert over hvordan de klarer seg så bra i hverdagen. I tillegg er begge to flinke til å uttrykke seg, så det er reine hyggelesingen å lese deres innlegg : )

Blogger som er unike og originale, det trenger man flere av! Folk som skriver fra hjertet og sinnet, og ut i fra egne erfaringer, ikke hva andre sier og mener.

I'm just saying...

"Jeg tror de fantes da Jesus levde"

 • 28.03.2010 - 21:34
Jeg og min åtte år gamle bror satt og spilte Junior Alias - et brettspill hvor man skal forklare ulike gjenstander for motstanderen(e) utifra et bilde han/hun/de ikke ser.
Det var broren min som skulle forklare for meg:
"Det er hvitt, og det flyr."
"Et spøkelse", prøvde jeg meg.
"Nei! Det har fantes. Jeg tror det fantes da Jesus levde", fikk jeg til svar.
Da forsto jeg det; broren min snakte om engler.

Jeg syntes det var litt skjønt, samtidig som det var et godt eksempel på hvordan et barn forstår ting. Broren min har nok hørt historier fra Bibelen, mest sannsynlig Juleevangeliet, hvor engler fremstår som levende vesener.
 

Blogg? Jeg?

 • 10.03.2010 - 15:10
Off... Nå har jeg skaffet meg blogg igjen. Enkelt og greit fordi jeg føler facebookstatusen ikke holder, jeg har mer på lager! Mye som opptar meg, og jeg går en spennende tid i møte : )
Blogg ble derfor resultatet. Hvorvidt det kommer til å funke, aner jeg ikke. Den andre stengte jeg jo...

For å si det enkelt; i denne bloggen kommer du ikke til å lese om dagens outfit og annet piss! Er det virkelig interessant å se hva andre skal ha på seg den kommende dagen?
Nei, jeg vil jeg skrive om mer viktige ting som opptar meg. Jeg er engasjert i SU, Amnesty og Greenpeace, så noe innenfor der kan du nok vente deg å lese her ; )
I tillegg bør jeg også begynne å engasjere meg i Strømmestiftelsen, ettersom jeg skal på tur til Kenya, Afrika, i regi av dem og skolen min! Forteller mer om denne senere : D


este es yo


Vel, det var i alle fall ett innlegg!

Snakkes!

hits