ingrid gurine

Talentfulle meg.

 • 28.06.2010 - 09:08
Jeg er virkelig talentfull. Jeg har visst det lenge ettersom jeg har vært det en god stund. Jeg får til de mest utenkelige ting, ting som du bare kan drømme om å få til. Jeg er så talentfull at det er vanskelig å slå meg.

Nå har jeg overgått meg selv. Igjen. Talentet mitt har nådd nye høyder, og jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Det er en utrolig følelse å finne ut at jeg er i stand til noe slikt. Jeg overrasker stadig, både meg selv og andre.

Ingen er meg lik. Den som er nærmest mine skills må være mamma; vi kan si det ligger i genene våre. Begge er vi fryktelig talentfulle når det kommer til dette. Fyy, så mange ganger vi har overrasket oss selv med å nå nye høyder med talentet vårt! Vi har komt i trøbbel, og vi har kommet oss lett unna. Ting er ikke bare bare med dette talentet...

Som sagt har jeg overgått meg selv. Klokka fire i natt fant jeg nemlig ut at jeg har glemt billettene til Hove hjemme på rommet mitt som ligger 2.5 t med bil fra her som jeg befinner meg nå!
Thanks to kystbussen får jeg og kjæresten med oss Hove allikevel. Puuuh!


...and many more!


SNAKKES PÅ LØRDAG!

Lita jente, store tanker

 • 27.06.2010 - 20:56
Jeg passerer ikke én eneste dag uten å tenke over fremtiden. Hva jeg skal bli, hvor jeg ska bo, hvordan jeg har det. Jeg er utrolig nervøs, funderer over hvorvidt jeg kommer til å takle voksenlivet. Nå er alt så trygt og godt, jeg bor hjemme og går på skole. Jeg trenger ikke være redd for å miste skoleplassen, jeg har jo rett på den. Jeg må også tilføye, at situasjonen jeg skrev om her, skal være løst nå. Forhåpentligvis blir det da Vardafjell vgs på meg siste året også! Å gå på skole er trygt og godt, ting er lagt opp for deg. Du trenger ikke lure på hva du skal ta deg til ettersom læreplanen og timeplanen sier det meste. Som arbeidstaker har du derimot mye mer ansvar, og det kreves en god del mer av deg. Uansett hva du jobber med og hvor du jobber, blir det stilt krav til deg som det forventes at du lever opp til.

Ettersom jeg går studiespesialiserende har jeg X antall år igjen før jeg kommer meg ut i yrkeslivet for fullt. Studier er noe jeg både gruer og gleder meg til; jeg gleder meg til å kunne studere det jeg interesserer meg for i dybden og bli mer selvstendig, men jeg gruer meg til alle kravene. Kommer jeg til å opprettholde mine gode studieteknikker? Kommer jeg til å klare studiet?
Som jeg skrev i ett av mine første innlegg (som du kan lese her), har jeg enda ikke bestemt meg for hva jeg skal studere. Det er så utrolig mye jeg vil, og jeg vet ikke hva jeg vil mest. I tillegg er jeg redd for at studiet skal være alt for krevende, og psyke meg ned i stedet for å fylle meg med positiv energi. Hva om studiet er lett, men å arbeide som det er krevende? Jeg har lærerstudier på lista over ting jeg vil studere, men har blitt fortalt at læreryrket er altfor krevende for meg. Hvordan kan jeg vite hva som vil være best for meg å både studere og jobbe som?

Jeg har i to år nå jobbet deltid innenfor helsesektoren, og det har fått meg interessert i å gå sykepleien. Dette er noe jeg aldri før har tenkt på, men som jeg har fått sansen for via jobben min på et omsorgssenter. Jeg vet at jeg kan bedre, og jeg vet at jeg vil satse bedre, men samtidig er det så trygt og godt å holde seg til det man er kjent med.Hvis jeg ser bort i fra all tvil jeg har om meg selv, så vil fremtiden min se noen lunde slik ut:
- Jeg går ut fra videregående med et godt snitt som jeg er fornøyd med.
- Jeg begynner på Utviklingsstudier ved universitet i Agder (bachelorstudium)
- Etter fullført bachelor går jeg videre til mastergrad i Development Studies
- Som ferdig utdannet får jeg jobb innenfor en organisasjon, f.eks. Røde kors.
- Som godt voksen blir jeg ansatt av FN, helst UNDP (United Nations Development Program)  : ) Suuupert!
- Så blir jeg statsminister når partiet mitt har arbeidet seg større enn AP!

Det er lov å drømme....

Så kommer tvilen inn; studiet er en god del på engelsk, og jeg har mistet troen på engelsken min etter at jeg ikke fikk karakteren jeg ønsket på eksamen. Det suger, hvorfor kan ikke ting bare bli som man ønsker?

Kanskje jeg bare får se hva som kommer. Prøve å ikke tenke så mye på det, og bare la ting skje. Det sies jo at det er bestemt hva man skal her i verden, og da bør vel ting komme av seg selv?
Jeg får bare lene meg godt tilbake, og ta livet som det kommer...


HAKUNA MATATA

Jeg vil reise til...

 • 25.06.2010 - 17:09
TIERRA DEL FUEGO!Tierra del Fuego (Flammelandet) er "halen" på det søramerikanske kontinentet, og er en del av landet Argentina. Det består av en rekke øyer, deriblant Cape Horn. Som dere kan se på kartet ligger Tierra del Fuego temmelig langt sør. For tiden er det rundt 0 grader der nede, men strålende sol.
Jeg ble først obs på stedet da jeg leste en del om Argentina, ettersom jeg hadde store planer om å ta andre året på videregående der. Ting ville det dessverre annerledes, men Tierra del Fuego husker jeg fremdeles.

Stedet ble oppdaget av den spanske oppdageren Magellan i 1520, men ble først bosatt på 1800-tallet. Folket livnærer seg blant annet på sauedrift, petroleum og turisme.

Temmelig kaldt er det der i alle fall, til tross for navnet. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 9 grader, mens om vinteren ligger den på 0. Ettersom nedbør - oftest i form av snø - ikke er noe mangelvare, er det foreløpig ingen fare for isbreene i Tierra del Fuego.


Flere enn meg som kommer til å ha krabbemareritt i natt?


Argentinas svar på Svalbard?


Velkommen til Argentina!


Nasjonalpark


Yamanaindianere


Mer detaljert bilde


Tierra del Fuego kan by på vakker natur..


Stasjonen "Verdens ende". Velkommen?Charles Darwin var en tur innom Tierra del Fuego på sin ekspedisjon i begynnelsen av 1834. Han likte seg ikke, været var visst dårlig . Han skrev i sin dagbok;
"this is not found a good place"
Vel, Darwin, jeg er ikke enig med deg! Tierra del Fuego virker som en fantastisk plass, som er verdt å oppleve!

Tilstanden til verdens barn 2009

 • 24.06.2010 - 18:46


 • Hver dag dør rundt 1500 kvinner som følge av fødselskomplikasjoner.
 • Nyfødte babyer er mest sårbare i løpet av de første 28 dagene. Nærmere 40 % av barna som dør før fylte fem år, dør i denne perioden.
 • 95 % av mødredødsfallene og 90 % av spedbarnsdødsfallene skjer i Afrika og Asia.
 • Forskning viser at 80 % av mødredødsfallene kunne vært unngått hvis kvinnene hadde tilgang til grunnleggende helsetilbud.
 • Bare 54 % av fødslene i fattige land skjer på legeklinikker eller sykehus. Verst er det i landene sør for Sahara og i Sør-Asia, hvor oppimot 60 % av kvinnene føder i sine egne hjem.
 • Komplikasjoner under graviditet og fødsel er en viktig grunn for dødeligheten til jenter mellom 15 og 19.
 • Jenter som føder før fylte 15 år, har fem ganger så stor sjanse for å dø enn kvinner i tjueårene.
 • kjønnslemlestelse er et brudd på unge jenter og kvinners rettigheter, og  denne type vold har over 70 millioner ofre i alderen 15-49 år verden over.
En av få fødsler som har gått for seg på sykehus.


Hvor gammel kommer han til å bli?


Hva tror du denne mora bekymrer seg for?


Kommer denne ungen til å ha rikelig med mat opp i gjennom årene?


Tror du denne ungen kommer til å lide av undervekt?Er det slik vi vil ha det?Vil du lese mer?
Voices of Youth

Don't tempt fate, that text can wait!

 • 24.06.2010 - 16:49
Inspirasjon: Oprah

15. mars 2000 kom det en lov som gjorde all bruk av håndholdt mobil under kjøring forbudt. Noen forsto hvorfor denne loven kom, men dessverre er det altfor mange som fremdeles bruker mobilen når de sitter bak rattet.
En god del mennesker mener at de klarer dette helt fint. De har full kontroll. Derimot viser forskning at å snakke i telefon når man kjører - det være i headset eller høytaler - fører til fire ganger høyere ulykkesfaktor enn når man kjører slik man skal kjøre. Dette er en like høy ulykkesfaktor som ved promillekjøring! Det verste er derimot når man tekster mens man kjører - det fører nemlig til åtte ganger høyere ulykkesfaktor! Hvorfor?
- hjernen klarer ikke å oppfatte alle detaljer ettersom den befinner seg en annen plass
- du får tunnelsyn
- reaksjonsevnen svekkes


Er du en av dem som mener de har full kontroll over bilen selv om de bruker mobiltelefon?

Det har vært altfor mange ulykker hvor mobilbruk har vært direkte årsak for ulykken. Denne videoen er bare ett eksempel:Oprah's No Phone Zone

Statistikk:
 • I følge en amerikansk undersøkelse bruker 87 % av mobileiere mobiltelefonen sin mens de kjører
 • 58 % av nordmenn innrømmer bruk av mobiltelefon bak rattet.
 • Mobilbruk har ført til 955 dødsfall og 240.000 ulykker i USA alene (tall fra 2002)
 • 80 millioner kroner er krevd inn i bøter som følge av ulovlig bruk av mobiltelefon under kjøring i Norge
Når jeg lykkes i å finne antall drepte grunnet mobilbruk, vil jeg oppdatere innlegget. Beklager at ikke innlegget er så bra, men jeg er utrolig sliten i dag, så dere får bare leve med det.

Jeg har blitt vurdert:

 • 24.06.2010 - 15:58
Vurderingen er tatt av http://inspirasjon1.blogg.no/

"Den første heldige bloggeren som får sin blogg vurdert, er Ingrid Gurine. Jeg valgte hennes nettopp fordi hun ikke er som andre bloggere. Hun ønsker ikke å spre sladder og mote, men hennes arbeid rundt Kenya og innlegg som kan være til nytte for leserne. Og som jeg har sett i bloggen hennes, er det ikke hverdagsprat, men ting som er interessante, som meninger, opplysninger og annet leservennlig.

For å komme til bloggen til Ingrid Gurine, kan du enten trykke på bildet eller HER

Header
Jeg kan begynne med headeren. Det er et bilde av barn i en stor søledam. I høyre hjørne av bilde er sitatet: "... sometimes rain that's needed fall". Jeg skjønte ikke helt denne headeren i begynnelsen og om hvorfor akkurat dette bildet og dette sitatet, men etter å ha lest innlegget der hun forteller om hvorfor hun har akkurat denne headeren har jeg fått mer forståelse og nå syns jeg det bare er fantastisk. Det er faktisk et bra budskap i bildet, og det er kjempepositivt. Så man burde lese innlegget om sitatet før man får noe ut av headeren.

Meny
Under headeren følger en meny. Den består av hittil fire "overskrifter". Først er det naturligvis jenta bak bloggen, der hun forteller om seg selv. Deretter følger "Musikk med budskap", "Historien bak", der du kan lese om bloggnavnet og headeren, og til slutt "Jeg vil reise til ...". Liker menystrukturen, men den er kanskje ikke så lett å finne, da skrifta har en svak gråfarge. Den står i stil til overskriftene på innleggene, men det er kanskje derfor det ikke vises så godt.

Innhold
Det jeg synes er veldig positivt ved denne bloggen, er at det skrives veldig variert. Man får virkelig noe ut av denne bloggen. Det er ikke Ingrid Gurine sine vanlige dager og om hva hun gjør dag ut og dag inn. Men det er mer om ting du selv kan få nytte av. Det er derfor jeg liker akkurat denne bloggen. Hun skriver om ting som opptar henne og det er spennende å lese.

Jeg vil nok si at bloggen er en blogg med mening. Hun skriver f. eks om musikk med mening, og når jeg leser disse innleggene, tenker jeg over det og det kan til og med gå opp et lys.

Konklusjon
Som en konklusjon kan jeg vel si at bloggen til Ingrid Gurine er en blogg som det er absolutt verdt å lese. Trenger du å lese en blogg som ikke er som andre "dag ut og dag inn"-blogger, er dette en perfekt blogg. Hun gir fakta og leservennlige innlegg samtidig som hun tar opp det som er viktig her i livet. FLOTT!"Tusen takk, Helene, for en god vurdering av bloggen min. Ikke fordi det så å si var utelukkende positive ting, men fordi du har gått grundig til verks og sitt på både småting og "storting". Tusen takk! : )

Sankt Hans VS San Juan

 • 23.06.2010 - 19:13
SANKT HANS:

Sankthansfeiringen er knyttet til gamle, før-kristne midtsommerstradisjoner, men er mer en folkelig fest enn en kristen høytid.  Vi bruker denne dagen til å prise sommeren, og tenner store bål, griller og har sosialt samvær.
Enkelte steder er det en skikk å brenne heksefigurer på bålet. Dette stammer tilbake til 1860-tallet, da tyske håndverkere så på det  som et symbol for å holde hekser og onde ånder borte.Feirer du sankt hans?SAN JUAN:

San Juan - eller La Noche De San Juan / Festividad de San Juan - er den spanske "sankthansaften". I fjor var jeg på språkreise til Malaga, og var så heldig å få oppleve San Juan på ekte spansk vis.
Som i Norge brenner man bål, men materialet er ting man vil kvitte seg med. Man kan brenne årets skolebøker for å kvitte seg med skoleåret som har vært, og man kan brenne klær som er for store dersom man har gått ned i vekt. I stedet for store bål, har hver familie/vennegjeng sitt eget personlige bål. Disse bålene har ofte artige kreasjoner, slik bildet nedenfor viser. San Juan blir feirt på stranda, og når klokka slår midnatt springer alle ut for å vaske av seg syndene og det gamle. Skikken er gammel, og var i utgangspunkte kun en feiring av sommersolvern.Har du noen gang feirt San Juan?KONKLUSJON:

Den spanske atmosfæren er en helt annen enn den norske. Mens santhansfeiring her i landet går mest ut på å grille og lage det største bålet, er San Juan en mer koselig kveld hvor hele familien er ute til langt på natt. Man drikker, griller, møter nye mennesker og bader. San Juan er definitivt en kjekkere feiring enn Sankt Hans, etter mine erfaringer.


Fransesca (USA), Maja & Fanny (Sverige)

Jeg står uten skoleplass!

 • 23.06.2010 - 16:41
Dumme meg har klart å søkt feil på vigo! Jeg bor i Hordaland fylkeskommune, og går på skole i Rogaland fylkeskommune. Førstnevnte kjøper plasser av sistnevnte. I min iver etter å få unnagjort søkingen, har jeg klart å søkt meg til Rogaland fylkeskommune. Dette fikk jeg vite i dag, da skolen min ringte meg. Etter å ha ventet i en halv time kom jeg endelig gjennom på telefon til inntakskontoret i Bergen. Alt de hadde å fortelle meg var at dette var dumt. Joda, så nå må jeg vente til 8. juli før jeg får vite hva som kommer til å skje til høsten. Supert!
Kort sagt; sucks to be me atm.

Vet du hva dette er?

 • 23.06.2010 - 12:53

Om å ikke huske.

 • 23.06.2010 - 11:23
"Hun våknet med et støkk. Hvor er barna mine? Hun snudde på alt som var å snu på, hun åpnet alle dører og skap. Barna var ikke å finne. Hun ble mer og mer frustrert. Hun ropte etter hjelp, og hun ropte etter barna. Ingen svar. Hun begynte å gråte. Hvordan kunne hun ha gått fra barna sine? Ropingen etter barna fortsatte, og etter ei stund kom det noen inn døra, ei fremmed dame hun aldri hadde sitt før. Damen sa til henne at hun bare hadde hatt en vond drøm, og at hun nå måtte legge seg igjen. Barna hennes var hjemme, og sov. Klokka var bare to på natta. Hun la seg igjen, og sovnet."


Omlag 70 000 nordmenn lider av demens. Sykdommen fører til at hukommelsen, dømmekraften, planlegging og abstrakt tenking blir svekket, og kontroll med følelser og sosial atferd kan svikte. Ofte opplever man at demente endrer personlighet. For at man kan få diagnosen må disse symptomene vare i over seks måneder, og i tillegg må det ha blitt kartlagt om det kan være andre grunner til svekket hukommelse.

Det finnes ulike demenslidelser, men den mest kjente er Alzheimers sykdom. Over halvparten av demenssyke har denne sykdommen. De som rammes er oftest over 90 år, men dessverre kan alle typer demens ramme yngre eldre også. Fra 65 år er det en viss prosentsjanse for å utvikle demens.
Det er en forferdelig trist skjebne å få demens i en alder av 65. Når sykdommen har blitt så alvorlig at du ikke klarer å ta vare på deg selv, og det blir for vanskelig for de pårørende å stelle med deg, blir oftest løsningen gamlehjem. Å se de forstyrrede personene som skiller seg ut fra mengden, er et frustrerende syn. Hvorfor rammer en slik sykdom - som ofte er aldersbetinget - disse sekstiåringene?

Dessverre er det fremdeles usikkerhet i hvordan man kan forebygge demens, men generell god helse og fysisk aktivitet hjelper trolig. I tillegg viser statistikk at folk med høy utdanning utvikler demens sjeldnere enn folk med lavere utdanning. Som bildet nedenfor viser, vil andelen nordmenn som utvikler  demens øke kraftig i årene fremover. Kanskje er nettopp du en av dem som fører til økt andel demente?Demens vil koste staten ca. 18 milliarder kroner per år i 2020. Det er derfor viktig at mange er obs på denne sykdommen, og sørger for å "trimme hjernen" slik at de ikke ender opp med denne sørgelige skjebnen selv. Les, løs kryssord/sudoku eller spill memory. Have fun, nyt livet, og lev for å få gode, eldre dager.


Personlige erfaringer
Folkehelseinstituttet:
Faktaark
Demenslidelser

Jeg vil reise til...

 • 22.06.2010 - 23:38

Det er mange spennende steder der ute i den store vide verden - kjente steder, og ikke fullt så kjente steder. Her vil jeg presentere de ikke fullt så kjente stedene. Navnet på plassen/landet er en link til innlegget hvor jeg har skrevet hva jeg synes det er viktig å ta med når man snakker om plassen/landet. I tillegg til fakta tar jeg også med egne refleksjoner, og så klart mange bilder. Må bare poengtere at dette ikke nødvendigvis er områder jeg ønsker å dra til. Jeg vil reise til... var bare en tittel som jeg syntes var god.
Håper dette faller i smak!

Tuvalu


Tierra del Fuego


BurmaPapua New-GuineaGazastripenGeorgia-StanlandeneMongolia og Gobiørkenen:


Nepal


Indonesia

Har du tips? Kom gjerne med dem!

...sometimes rain that's needed falls.

 • 22.06.2010 - 18:02
Tenkte jeg skulle skrive litt om grunnen til hvorfor akkurat sometimes rain that's needed falls står på headeren min. Jeg hadde dette som tittel på bloggen en periode, men følte det ble for upersonlig så skiftet til mitt eget navn.
Sometimes rain that's needed falls er en strofe jeg kort sagt elsker. Jeg synes den sier så mye til tross for at den er veldig kort. Når jeg leser strofen for seg  selv, kobler jeg den til vannmangel og tørke. Hvor mye du enn måtte klage når du ser ut vinduet og blir møtt av regn, er det faktisk enkelte her på jord som kunne gitt alt for akkurat den regnskyen. Mer enn én milliard mennesker mangler sikker vanntilførsel og -lager. I Norge har man rikelig, og har en tendens til å bruke rikelig også. Nå vil ikke innsparinger på vannbruken i Norge føre til mer vann andre steder, men er det virkelig nødvendig å vanne plener når det regner ute? Tenk viss det var du som ikke kunne slukke tørsten når du ville. Hadde du brukt vann på samme måte da?

Jeg har omtalt sometimes rain that's needed falls som en strofe, og det er fordi den er en del av en sang. Sangen heter Painting by Chagall og er laget av duoen The Weepies. Jeg tenkte det ville være kjekt å høre sangen, og forstå bakgrunnen for den.
Til dere som måtte lure; Chagall er en hviterussisk kunstner!

Jeg har valgt å beholde sometimes rain that's needed falls i headeren min av to grunner:
- Jeg synes strofen passer godt til bildet.
- Jeg, som nevnt, kort sagt  elsker strofen!

Hva synes dere?Jeg vil også få sagt at jeg ikke skal ha noe kreditt for bildet som jeg bruker til header. Det er tatt fra National Geographic, og fotografen heter Jashim Salam. Bildet har forsåvidt tittelen Children Playing in Rain, og er tatt i Bangladesh. Så vet dere det også!

Jenta bak bloggen

 • 22.06.2010 - 16:51

Hei, og velkommen til min blogg!

Jeg heter Ingrid Gurine og er 19 år. Jeg kommer fra en liten vestlandsbygd, men befinner meg for tiden i Kristiansand hvor jeg studerer utviklingsstudier (årsstudium) ved universitetet. Planen er deretter å jobbe som frivillig i et afrikansk land, før jeg tar bachelor i statsvitenskap og master i utviklingsstudier. Drømmen er å jobbe i FN, men har også veldig lyst til å jobbe på ambassade. 

Dersom du har lest litt på bloggen min, har du kanskje lagt merke til at mange av innleggene handler om verden utenfor norges grenser.  Jeg begynte å interessere meg for samfunn og politikk da jeg var seksten, og siden den gangen har det bare vokst og vokst. Da jeg var i Kenya i april 2010 fant jeg ut at dette definitivt er noe jeg ønsker å jobbe med, og med Afrika som hovedpunkt. Jeg er også engasjert i Amnesty International (du kan lese om dem her) og Sosialistisk Ungdom (SU). Så er jeg støttemedlem i Røde Kors, men ikke aktiv. 

Det er kanskje også verdt å nevne at jeg er økotarianer, det vil si at jeg spiser minimalt/lite kjøtt med hensyn til miljøet. 

Skulle det være noe mer er det bare til å spørre :-) Ha en fin dag videre!


Kenya in my <3

Musikk med budskap nr. 4 - om å ha tro på seg selv

 • 22.06.2010 - 13:38
Hei!

Hver tirsdag har jeg tenkt å legge ut en sang som jeg synes har et godt budskap i seg. Det er mange gode sanger her i verden som virkelig er noen tankevekkere, men dessverre er det ikke alle som får disse sangene med seg. Så dette er mitt bidrag for å spre disse sangene rundt til folk : )

Ukens sang er The Middle av Jimmy Eat World. Selve sangen er fra albumet Bleed American fra 2001, men jeg hørte ikke sangen før for et par måneder siden. Lite oppdatert på musikkfronten kan du si!
Når det kommer til bandet, Jimmy Eat World, er det et alternativ rock band fra US & A. Ukens sang ble skrevet av bandet i en vanskelig tid. De hadde fått sparken fra plateselskapet sitt etter å ha solgt for få plater av et album, og fant ikke helt ut av det som band. De skrev sangen for å reflektere over denne vanskelige tiden, og, ironisk nok, så ble sangen en hit.


Jeg elsker sangen og blir i gladmodus med en gang jeg hører den, og håper dere føler det samme! Derimot likte jeg ikke musikkvideoen! Jeg poster den allikevel, ettersom dere kanskje liker den... Enjoy!

Hey, don't write yourself off yet
It's only in your head you feel left out
And looked down on.
Just try your best,
Try everything you can.
And don't you worry what they tell themselves
When you're away.

It just takes some time
Little girl, you're in the middle of the ride.
Everything, everything will be just fine,
Everything, everything will be alright, alright.

Hey, you know they're all the same.
You know you're doing better on your own,
So don't buy in.
Live right now and
Just be yourself.
It doesn't matter if it's good enough
For someone else.

It just takes some time
Little girl, you're in the middle of the ride.
Everything, everything will be just fine,
Everything, everything will be alright, alright.

It just takes some time
Little girl, you're in the middle of the ride.
Everything, everything will be just fine,
Everything, everything will be alright, alright.

Hey, don't write yourself off yet,
It's only in your head you feel left out
And looked down on.
Just do your best,
Do everything you can.
And don't you worry what their bitter hearts
Are gonna say.

It just takes some time,
Little girl, you're in the middle of the ride.
Everything, everything will be just fine,
Everything, everything will be alright,alright.

It just takes some time,
Little girl, you're in the middle of the ride.
Everything, everything will be just fine.
Everything, everything will be alright.Hva syntes du om sangen?


A tiny thing can make a great change, or?

 • 19.06.2010 - 15:50
Chnattus:

Det er noe som virkelig irriterer meg, og det er de fæle tingene i verden jeg ikke får gjort noe med. Man får det slengt på seg hele tiden "hjelp til med å få en stopp på det!", hvorfor får jeg beskjed om det, jeg får jo ikke gjort noe?

Kjenner dere dere igjen? La oss ta noen store temaer, pelsindustrien, dyremisshandlig, menneskehandel og sultne barn i afrika, også må vi ikke glemme krig. Hva får jeg gjort for å stoppe disse tingene? I bunn og grunn går det ikke, de som driver med tingene ovenfor vil alltid drive med det, de har et annet syn på det og de er syke spørr du meg. Men JEG får ikke gjort noe med det!

Faen heller, jeg er jo ikke supermann akkurat. 

Flere som irriterer seg over at folk ber deg gjøre ting som du ikke kan gjøre noe med?

Ingrid Gurine: Kjære deg, du har misforstått! : )

Det er utrolig mye du kan gjøre for å gjelde nettopp pelsindustrien,dyremishandling, menneskehandel og sultne barn i Afrika. Ofte er det de små tinga som hjelper mest.

Bare ved å gi noen få hundre kroner i måneden, kan du hjelpe et stort antall sultne barn i Afrika.

Ved å ikke gi penger til tiggere, og ved å ikke kjøpe produkter som inneholder materialer/ingredienser fra områder preget av menneskehandel, hjelper du å forebygge menneskehandel.

Ved å si i fra om du legger merke til dyr som blir dårlig behandlet i hjemmet, og selv behandle dyra dine med respekt, hjelper du å bekjempe dyremishandling.

Og sist, men ikke minst; ved å unngå å kjøpe pels, bidrar du ikke til å øke pelsindustrien.

Det er ikke så vanskelig, ser du : )

Chnattus: da har nok du missforstått meg, jeg er helt for å hjelpe, det jeg mener er at noen mener de kan fikse ALT. at om jeg gir 100kr til en hjelpeorganisasjon så vil det redde alle sultne barn i verden.

Jeg gir penger til organisasjoner, og jeg skal få meg fadderbarn når jeg får en fast lønn, jeg kjøper ikke pels og jeg skriver under på sånne greier for å få stengt pelsfarger så jeg gjør jo min del for å hjelpe til. Men saken er at jeg tror det aldri blir borte, og mange får det til å virke som at om jeg deltar så blir det garantert borte, skjønner?

Ingrid Gurine: Skjønner hva du mener! Er mange som får det til å virke som om hundre kroner er løsningen på all fattigdom i verden, men det er ikke så enkelt. Man må rett og slett tenke at litt hjelper bedre enn ingenting!

Folk tror faktisk at menneskehandel er et problem man aldri vil bli kvitt så lenge det finnes forskjeller her i verden. Religion og økonomi har utrolig mye å si. Det er altfor drastisk å påstå at man kan skape den perfekte verden; den har nemlig aldri eksistert og kommer mest sannsynlig aldri til å gjøre det heller.

Arevya: Det er trist, men noen ting greier jo man faktisk og endre. Som foreksempel det at homofile får nå lov til å gifte seg i noen kirker :)

Det er trist at man ikke kan få slutt på alt, men verden er sånn... Men små ting går jo ann og endre på, men slikt som krig/sult/misshandling, det vil ALTID være det og har altid vært det. Det er ting hver person må gjøre noe med for å endre, og det går ikke for vi er ikke alle enige=/ Man kan hjele en og annen, men ikke alle...

Hvor står DU?

Når mobberne blir mobbeofre

 • 19.06.2010 - 15:06
For at dere skal forstå dette innlegget, er det viktig at dere vet en ting om meg;
Jeg spiiiser ikke kjøtt!

Helt siden jeg ble vegetarianer, har jeg konstant fått frekke tilbakemeldinger. De er ikke vondt ment, men jeg blir sykt frustrert av dem. En stund ble det så mye at jeg ikke taklet det, og begynte å spise kjøtt igjen. Svake menneske! Situasjonen er litt vrien ettersom ingen av vennene mine er vegetarianere eller forstår hvorfor noen er vegetarianere. De ser på meg med et uttrykk som sier hva feiler det deg, og sier at det finnes dyreprodukter i ditt og i datt. Ja, noen sa til meg at de bruker svineolje i hamburgerbrød! Yeah right...
Klassikeren som de fleste vegetarianerne får høre, er vel du spiser opp maten til dyra! Denne er en gjenganger også hos meg, men folkens; jeg spiser heller maten til dyra enn at dyra som får maten skal ende opp som mat for deg!

Kjæresten min er intet unntak, men han forstår meg. Heldigvis! Ikke løye, ettersom både broren hans og kameratene er vegetarianere! Hvorfor han ikke er det, det er et spørsmål jeg også lurer på...
I kveld skal vi på grillfest hvor kjøttetere blir sett ned på. Jeg gleder meg! Gjett om godgutten min skal få høre det heeeele kvelden : )
It's payback time! <3

Jeg er jammen meg glad for at jeg ikke bor i Kina!

 • 18.06.2010 - 23:37
Ok, landet har sikkert mye flott å by på, men når det kommer til skolegang er ikke Kina landet jeg ville hatt på førsteplass.

I løpet av skoleåret har vi hatt en utvekslingsstudent fra Kina på skolen vår, og i dag på avslutningen fikk vi høre et lite utdrag fra hennes skoledag. Den begynner halv åtte om morgenen og varer til halv syv om kvelden! Når hun kommer hjem, skulle man jo nesten tro at leksene var unnagjort og at hun kunne bruke kvelden på å dyrke seg selv eller hva det måtte være hun skulle ha lyst til, men nei; leksene hennes tar i gjennomsnitt fire timer å gjennomføre, noe som vil si at jenta sitter og gjør lekser fra halv syv til halv elleve. Hadde du klart det samme?Jenta har kost seg i Norge, og nytt stort av den friheten norske ungdommer har. Hvor store konsekvenser får man i Norge om leksene ikke blir gjort? Det varierer såklart fra skole til skole, men på min skole er det pytt pytt, en anmerkning i boka og ferdig med det. Leksene som ikke har blitt gjort, forblir ugjort, og man lærte dessverre ikke noe om dette temaet. Fortsetter dette, kommer man inn i en ond sirkel og sliter med å bestå i faget (i verste fall fagene). Videre blir snittet lavt, du kommer ikke inn der du vil og ender opp i kassa på Rimi.

Ok, dette er vel et worst case scenario, men tror du kinesiske skolelever sliter med det samme? Ettersom jeg har forstått det, er det mange kinesere som tar høyere utdanning. De er ettertraktede i sitt eget land, sitt eget kontinent, men også ellers i verden. Internasjonale bedrifter søker etter kinesiske (og generelt asiatiske) arbeidere ettersom de har rykte på seg for å være arbeidsomme, lojale og flittige. Nordmenn er derimot late, lite engasjert i arbeidet og ofte klagende. Kanskje det er på tide å gjøre noen drastiske forandringer i den norske skolen?

Selv er jeg en skoleglad jente, og ser frem til de minst fire årene jeg har igjen. Som skrevet her kunne jeg godt tenkt meg å studere hele livet, og viet meg mye kunnskap som jeg kunne delt med andre. Standpunktkarakterene jeg gikk ut med i år er de  beste jeg har hatt til nå på videregående, men jeg vil satse enda høyere det kommende skoleåret. Har man kinesere med elleve timer skole fem dager i uka (+ åtte timer hver lørdag) er gode resultater avgjørende for din fremtidige jobb i dagens globaliserte samfunn.
I'm just saying...

Peace at home, Peace in the world

 • 17.06.2010 - 16:15
Da jeg logget inn på dataen i ettermiddag, ble jeg møtt av en ny nyhet på www.amnesty.no . Om Tyrkia som torturerer sine kurdiske barn. Hvordan kan et land som ønsker fred hjemme og fred i verden forskjellsbehandle dets egne innbyggere?

Det bor henholdsvis 15 millioner kurdere i Tyrkia, og de blir sett ned på og får dårlig behandling. Tyrkia bryter menneskerettighetene når de torturerer, utfører vold og diskriminerer landets kurdere. Hva har kurderne egentlig gjort?

Kurdere er et kjempende folkeslag som ønsker sterkt å ha en egen stat de alle kan kalle for sitt hjemland. De er nå spredt rundt i forskjellige land; Tyrkia, Irak, Iran, Syria og Kaukasus. Kurdere vil ha sitt eget Kurdistan. Per dagsdato er de den største etniske folkegruppen uten en egen nasjonalstat. Å kjempe (les: demonstrere) på den måten kurderne gjør, blir sett på som terrorisme av Tyrkia. Landet sier derfor at de driver med anti-terrorisme når de behandler kurderne slik de gjør.Det området som i dag regnes som Kurdistan består hovedsakelig av fjell, og kurdere er derfor naturligvis et fjellfolk. Folket ble lovet en egen nasjonalstat av vestmaktene etter første verdenskrig, men da landområdet deres ble lagt under den tyrkiske republikken, ble denne muligheten borte. Etter dette har ikke stort skjedd, selv om kurderne kjemper og kjemper for at resten av verden skal sette øynene opp og forstå deres ord.

Tenk deg at du er norsk., snakker norsk og bor blant mange andre norske. Derimot, er landet du bor i Sverige, og svenskene som bor i ditt område får gå på bedre skoler, de får bedre helsetilbud og billigere forsikringer. Kanskje får ikke du forsikring i det hele tatt, og må betale en høyere eienandel enn dine svenske medborgere. Hadde du ikke kjempet for å fått din egen norske nasjonalstat da?

Tenkte meg det...


Jeg vil reise til...

 • 17.06.2010 - 10:08
TUVALU!Tuvalu er et lite øysamfunn bestående av ni øyer. Landet ligger i Stillehavet, et stykke øst for Australia og et enda lengre stykke vest for USA. Landet er unikt, og det er derfor jeg har valgt å presentere nettopp dette landet til dere.


Her ligger Tuvalu.


Jeg ble først obs på landet under et prosjektarbeid på skolen hvor vi skulle ha om et område som skilte seg ut geologisk. Dette var i faget geofag, og en gutt med navn Terje hadde valgt å ta for seg Tuvalu. Jeg satt på fremste rad og var nærmest oppslukt; aldri hadde jeg hørt om dette landet før!
Tuvalu består som sagt av ni små øyer, som ligger ganske spredt fra hverandre. Det tar ca. en dagstur med båt for å komme fra en øy til en annen! Landet har like over 10.000 innbyggere, fordelt på 26 kvadratkilometer. Ja, Tuvalu er faktisk det fjerde minste landet i verden!Ettersom landet er lite, er også naturressursene få. Jorda på øyene er så utsatt for oversvømmelse, at jordbruk ikke er lønnsomt. Skal man kunne tjene penger på Tuvalu, bør man satse på fisking. Landet er med andre ord totalt avhengig av import når det kommer til mat og energiressurser.

Likestilling viser seg å være et lite problem, om et problem i det hele tatt, på Tuvalu. Gutter og jenter får gå like lenge på skolen, og det er så å si like mange kvinner i militæret som det er menn!Ettersom landet har liten eksport og høy import, sliter landet økonomisk. Ikke nok med det; landet har ikke noen naturlige vannressurser, kun tilgjengelig arbeid i forbindelse med sjøen, og liten innflytelse fra omverdenen. Tuvalu har kun én flyplass, og er ikke noen stor turistattraksjon. Årlig besøker ca. 1000 mennesker øysamfunnet i Stillehavet, og da mest i regjeringssammenheng.

Det er ingen hemmelighet lenger at verden står ovenfor en global krise, som kan føre til økt havnivå og villere værforhold. Ettersom Tuvalu's høyeste punkt ligger knappe 5 moh, er landet ekstremt utsatt! Allerede har det begynt å strømme såkalte klimaflyktninger fra Tuvalu til Australia, og dette vil nok fortsette (og muligens øke) med årene som kommer.

Tuvalu's innbyggere er veldig engasjert i kampen mot klimakrisen, og det er ikke så løye ettersom de står i fare for å miste sine hjem og sitt land.


Her under klimaforhandlingene i desember i fjor i København.

Hadde du vært like engasjert dersom du var tuvalensk?

Skomotens bakside.

 • 16.06.2010 - 16:58
Jeg skal nå skrive et innlegg om mote. Skomote for å være helt nøyaktig. Om skyhøye hæler, spisse tåender og flate sandaler. Suuupert. Just check it out:Hva synes dere? Flotte?
Vel, det synes ikke føttene deres! Slike sko er pest, kreft og lungebetennelse for føttene dine. Alle som har hatt på seg slike sko, vet om den skrikende følelsen man får i beina når man tar av seg skoa etter en lang dag. Plutselig var det godt å gå igjen!

Så hva fører egentlig bruk av slike sko til?
 • Knyster: Når stortåa trykkes sammen med de andre tærne og får en innovervinkel, kan knyster oppstå. Trykket får leddet til å hovne opp og bli betent og ømt. Årsak: smale, spisse sko.

 • Nedsunken forfot (forfotsplattfot): buen i forfoten har sunket sammen som følge av et altfor stort trykk på tåputene. Årsak: høye hæler/stiletter (dobler kroppsvekten som belaster foten din!)

 • Hammertå: en krum tå som ikke kan rettes ut ettersom leddet er blitt stivt (vanligvis nr. to-tåa). Årsak: for korte og spisse sko.

Vart du skremt no?
For mer, trykk her

...mens jeg venter på sommer.

 • 16.06.2010 - 12:55
What to do, what to do, what to do?

I dag er en slik dag hvor jeg ikke føler for å gjøre så mye. Trøtt og sliten, ønsker å bli frisk, er lei av å være syk nå! I går måtte jeg ut av huset og til skolen ettersom vi skulle levere inn bøkene. Det resulterte i at jeg i dag har vondt på innsiden av albuene, og finner det løye å pirke borti mens jeg skriker au. Fritids? Kanskje...

Aller helst kunne jeg tenkt meg en tur til Bergen i går! Amnesty Vest holdt stand i byen, og det ble arrangert ungdomssamling på Raftohuset. Jeg hadde det på plakaten lenge, men det måtte vike til fordel for skolen. School first, you know...
Når det gjelder vondt på innsiden av albuene, har jeg faktisk en liten historie å fortelle angående det:
Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg sliter med mangel på energi, og har gått til healing for å få bukt med dette problemet. Det var der jeg fikk vite at kroppen min er anspent hele tiden, og at jeg konstant stresser. Healeren skulle derfor fjerne anspentheten fra kroppen min. Hun begynte  ved føttene og arbeidet seg opp over. Jeg holdt på å spenne til henne flere ganger mens hun løste opp i spenningene, ettersom dette fører til rykninger i kroppen. Spenningene ble så ført opp til skuldrene, noe som førte til at skuldrene mine kjentes som murstein. Da hun så skulle drive dem vekk fra skuldrene, gikk spenningene nedover armene, og resten av dagen hadde jeg ekstreme smerter på innsiden av albuene. Healeren hadde ikke tatt der engang! It's like magic!

Tror du at healing funker?

Hvordan får jeg mellomrom mellom headeren og selve bloggen? : )

 • 15.06.2010 - 23:53
Hvordan får jeg mellomrom mellom headeren og selve bloggen?

Har sitt en HTML-kode for det, men finner ikke tilbake igjen til siden! Noen som kan hjelpe meg? : )

"Miljøsvin? Jeg? Neida, jeg kjører ikke bil engang!"

 • 15.06.2010 - 20:52
Er du en av dem som mener de ikke er miljøsvin?
Selv om man oftest hører om de store tiltakene, er det mange små tiltak man kan gjøre for å bedre jordas miljø.

Du vil vel at kommende generasjoner skal få oppleve det du har fått opplevd?


Vi lever i ei tid hvor det er mye snakk om miljø og klima. Selskapene står på rekke og rad for å være den første som kommer med et miljøvennlig produkt i deres kategori, og vi blir presset til å kjøpe dem. Er det produkter som bruker mindre strøm, kjøper vi dem for å få mindre strømregning. Finnes det en bil som bruker mindre bensin, vurderer vi den sterkere for å spare bensin. Vi stiller egentlig oss selv først, og hjelper miljøet indirekte.

Heldigvis finnes det noen der ute som vier livet sitt for å redde planeten vår. Om det så er ved å stoppe oljeutboring, hindre slakt av dyr eller kjempe mot krig. De kjemper med alt de har, i et håp om å spre sitt budskap rundt til verdens befolkning;
kloden vår er kun til låns, vi skal forlate den i samme tilstand som vi fikk den i.
Går budskapet inn?

Det er mange ting man gjør som er  til skade for miljøet, selv om man kanskje ikke er klar over det:
 • Drikke og spise ting kroppen ikke trenger (brus, snop, chips, etc)
 • La dataen være koblet til strøm selv når den er fulladet.
 • Kaste restene etter middagen, i stedet for å spise det til kvelds/middag neste dag.
 • Kaste klær man ikke bruker, i stedet for å gi det bort.

I tillegg er det heldigvis mange ting man gjør som ikke er til skade for miljøet, selv om man kanskje ikke er klar over det:
 • Ved å gå til skolen/jobben, sykle eller bruke buss/tog forurenser man mindre. Bare tenk hvis alle som satt på bussen/toget skulle kjørt hver sin bil og stått i rusjen på vei til skole/jobb!
 • Ved å ikke spise kjøtt en dag. Bidrar mer for miljøet enn å parkere bilen for en dag ; )
 • Ved å resirkulerer papp/papir/plast/glass, etc.
 • Ved å tenke over pengebruken. Mindre penger brukt, mindre unyttige ting kjøpt, miljøet spart.
Lista kan være lang. Kanskje har du noen flere selv?

I tillegg til å bidra for et bedre klima og miljø uten å være helt klar over det, er det mange tiltak man kan følge bevisst. Selv spiser jeg ikke kjøtt, jeg handler ikke ting jeg ikke trenger, jeg bruker så lite strøm som mulig, jeg dusjer i lunkent vann, jeg skrur av springen mens jeg pusser tennene, jeg kaster ikke ting som er brukbare, og mye annet. Hvorfor? Vel, jeg får dårlig samvittighet om jeg ikke gjør det!
Noen kamerater forstår seg ikke på meg. De ler av meg! Selv om jeg forklarer meg på x antall ulike måter x antall ganger, går budskapet rett og slett ikke inn.
Du spiser jo maten til dyra!
En kompis har faktisk en forklaring på hvorfor han driter i å bry seg om miljøet (familien brenner faktisk papiret!!!!!):
"Når mine oldebarn og tippoldebarn lever på jorda, så har menneskene funnet opp en maskin som suger opp alle uvelkomne gasser og partikler i atmosfæren".

Men kjære deg; hva hvis de ikke klarer det?

Musikk med budskap nr. 3 - om vold innenfor husets fire vegger

 • 15.06.2010 - 17:16
Hei!

Hver tirsdag har jeg tenkt å legge ut en sang som jeg synes har et godt budskap i seg. Det er mange gode sanger her i verden som virkelig er noen tankevekkere, men dessverre er det ikke alle som får disse sangene med seg. Så dette er mitt bidrag for å spre disse sangene rundt til folk : )

Ukens sang heter Face Down og er fremført av det amerikanske punkrock-bandet The Red Jumpsuit Apparatus (løye navn, jeg vet det). Sangen ble første gang publisert i 2006 på albumet Don't You Fake It. Sangen nådde mine ører i 2008.

Face Down handler om ei jente som blir misbrukt av kjæresten sin. Den er skrevet av bandets vokalist, Ronnie Winter, som selv har opplevd vold innenfor husets fire vegger på nært hold. Hans mor ble misbrukt av hans far, og dette brukte Winter som inspirasjonskilde da han skrev sangen.

Jeg synes denne sangen gir et godt budskap ettersom den vil at jenter som blir misbrukt skal få øynene opp, og komme seg ut av knipen.


The Red Jumpsuit Apparatus - Face Down
Hey girl, you know you drive me crazy
One look puts the rhythm in my hand
Still I'll never understand why you hang around
I see what's going  down

Cover up with make-up in the mirror
Tell yourself it's never going to happen again
You cry alone and then he swears he loves you

Do you feel like a man when you push her around?
Do you feel better now as she falls to the ground?
Well, I'll tell you my friend one day this world's going to end
As your lies crumble down, a new life she has found

A pebble in the water makes a ripple effect
Every action in this world will bear a consequence.
If you wait around forever you will surely drown
I see what's going down

I see the way you go and say you're right again
Say you're right again
Heed my lecture

Do you feel like a man when you push her around?
Do you feel better now as she falls to the ground?
Well, I'll tell you my friend one day this world's going to end
As your lies crumble down, a new life she has found

Face down in the dirt she said "this doesn't hurt"
she said "I've finally had enough"
Face down in the dirt she said "this doesn't hurt"
she said "I've finally had enough"

(One day she will tell you that she has had enough)
It's coming around again

Do you feel like a man when you push her around?
Do you feel better now as she falls to the ground?
Well, I'll tell you my friend one day this world's going to end
As your lies crumble down, a new life she has found


The Red Jumpsuit Apparatus - Face Down


Q: Hva syntes dere om denne sangen?

Et slag i trynet som takk for at jeg brydde meg!

 • 14.06.2010 - 18:07
Jeg har nettopp fått min første negative tilbakemelding her på blogg.no. Hadde den vært fortjent, hadde jeg ikke reagert slik, men FYYYYYYYYYYYY! Jeg kommenterte ett innlegg skrevet av ei jenta som tydelig har spiseforstyrrelser, og skrev til henne at hun måtte søke hjelp før hun kom noe lengre med det. Hvorfor? For det hun driver med er farlig!!

Jeg skrev:
Det du holder på med er farlig! Du er heldig som gjør det bevisst, og kan komme deg utav det med hjelp fra andre. Dette kan ikke fortsette, og det håper jeg du forstår!


Jenta lister opp hvilke mål hun har, hun legger ut informasjon om vekt og høyde, eneste hun holder hemmelig er vel egentlig identiteten hennes. Jeg kopierer hennes siste innlegg:

"skolen i dag var ganske rolig, bare rydding. vi så film også, men det føltes ut som dagen tok 100 år. jeg var sulten, men maven min rumlet ikke. når jeg kom hjem så satt jeg meg på rommet. men etter en stund gikk jeg ned... største tabben i verdenshistorien. jeg ble sykt sulten av å gå gjennom kjøkkenet, så jeg tok meg en banan 83 kcal og en nektarin 47 kcal. skuffet der ja det ble 130 kcal der ja -.- men som "straff" eller "trening" jogget jeg i en halv time :) så da fikk jeg forbrennt 333 kcal og var fornøyd. men så kom middagen, jeg spiste spagetti, mye spagetti. men bare spagettig da. ikke noe annet. så tipper rundt 300 kcal. det er alt for mye så da mangler jeg å forbrenne ca 97 kcal.  så da må jeg forbrenne 100 kcal. men hvordan skal jeg gjøre det. hmm. det er spørsmålet ...

F: -

L: -

MM: en banan 83 kcal + en nektarin 47 kcal

M: spagetti ca 300 kcal

K: - "

Denne jenta fikk kun i seg 430 kalorier i går! Er det løye jeg, som er ei jente som reagerer når folk skriver om ting som tilsynelatende er slik det ikke skal være, reagerte!? Hadde ikke du gjort det samme?

Jeg har ingen problemer med å legge ut informasjon om denne jenta. Hun har jo tydeligvis ikke problemer med det selv. Jeg synes synd på henne, men at folk skriver kommentarer til henne hvor de roser henne opp i skyene og sier at hun er kjempeflink og bare må stå på, da begynner jeg å lure på denne verden her altså... Skal blogging bli en metode for å finne støtte for å gå sykelig ned i vekt?

Jenta er 175 cm høy, og vil veie 52 kilo (nå veier hun 56 elns). Resultat på BMI-kalkulator:
Din BMI er 17.0. Dette regnes som undervekt.

Her er linker til andre som blogger om det samme:
http://welcometoparadiise.blogg.no/
http://etproblem.blogg.no/

Det florerer av slankeblogger! Jenter som legger ut informasjon om høyde og vekt, og inspirerer hverandre til å bli tynnere og tynnere. Det er galskap! Jenta på siste linken vil veie 44 kg. Hun er elleve cm høyere enn meg, og selv jeg er ganske undervektig om jeg veier 44 kg. Hvordan går det da for denne jenta?

Ordtaket uten mat og drikke, duger helten ikke er ikke et av ordtakene man setter spørsmålstegn til.


Det er uansvarlig å oppfordre noen til å slanke seg undervektige! Ta dere sammen! Aaargh....Er det slik vi skal ende opp alle sammen?

Hvor mange klesplagg må en jente ha før hun blir fornøyd?

 • 14.06.2010 - 13:57
Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har akkurat nok klær. For å være ærlig, har jeg hele to klesskap; ett for klær jeg bruker og ett for klær jeg ikke bruker. Waste? Definitivt!
I dag tok jeg meg derfor tid til å rydde i klesskapene mine. Hvorfor skal klær som er 100 % brukbare ligge og ikke bli brukt?
Nå har jeg stappet tre bæreposer fulle med ulike klesplagg, men ikke fullt så mange som jeg hadde håpet på. Det er nemlig en rekke plagg jeg ikke klarer å gi slipp på! Merkelig, men sant... Jeg har ett skjørt som jeg fikk da jeg gikk i sjette (!) klasse, og det har jeg enda. Til og med i klesskapet hvor jeg har klær som jeg bruker. Jeg elsker stoffet og fasongen på det, og det passer utmerket på varme sommerdager. Lite bryr jeg meg om at merket er heart quake, og at jeg ikke husker hvilken butikk det kommer fra. Jeg elsker mitt (snart) sju år gamle skjørt : )


Det er ikke noe spesielt ved det, men det betyr mye for meg allikevel.Resten av klærne har jeg planer om å gi bort, enten til Fretex eller Ukraina. Alt er bedre enn at klærne bare ligger der og er til "pynt", er det ikke?

Overskriften på dette innlegget er: hvor mange klesplagg må en jente ha før hun blir fornøyd?
Dette er noe som sikkert kunne blitt forsket på! Hva er det med nye klær og shopping som gjør jenter så tilfreds?
Kjenner du deg igjen?

Jeg har overvunnet min største frykt.

 • 14.06.2010 - 12:14
Jeg har så å si alltid vært redd for  det. Bare jeg har sitt det, har jeg kjent det grøsse nedover ryggen min. Jeg har aldri tørt å møte frykten min, ansikt til ansikt, alene. Jeg har rett og slett vært altfor redd. Nervøs. Noe inne i meg sier at de kan se på meg at jeg er redd, og dette har holdt meg tilbake i alle disse årene.

Jeg var ikke gamle jenta da jeg fant ut at dette var noe jeg var redd for. Selv om det ble tryggere å møte det sammen med andre, ble ikke frykten mindre for å møte det alene. Jeg gikk omveier, kom med unnskyldninger for å slippe å gå der jeg visste de kunne være. Alt for å slippe unna min største frykt.

Som elleve åring skulle jeg for første gang prøve å møte frykten alene, men ettersom en av dem kom etter meg og jeg hadde en døden nær-opplevelse (i følge meg selv) kan jeg ikke si at frykten ble overvunnet.

Flere år gikk, og jeg trakk meg stadig lengre vekk. Man kan si, at jeg ble mer og mer redd for det for hvert år som gikk. Tanker om at de ikke likte meg, at de voktet sterkt over sitt territorium, at de kunne skade meg til jeg døde, og andre (ekstremt) overdrevne tanker holdt meg unna.

Men i dag, i dag klarte jeg det jeg aldri har klart før; jeg overvant frykten min! Med puls på 220 gikk jeg, så forsiktig jeg kunne, inn på deres territorium. Passerte én, passerte to, fire. Jeg hadde overtaket, dette skulle jeg klare. Selv da en av dem kom bort og snuste meg i rompa og jeg var sikker på at den skulle ta seg et jafs, holdt jeg hodet kaldt.

Ja, mine venner, i dag var første gangen jeg gikk på et jorde med kuer.MØØ!

Sexundervisning & HIV

 • 13.06.2010 - 21:59
Har jeg sprø venner eller har jeg sprø venner? I dag hadde de nemlig sexundervisning med lillebroren min på åtte år! Stakkar, gjemte seg under et teppe og ble dritflau. Det meste de nevnte visste jo ikke han hva var, og godt er det, for en åtteåring skal ikke vite hva 69 og morgenbrød er! Vi fikk oss en latter da, men stakkar gutt...
Grunnen til at vi var samlet en gjeng, var fordi vi skulle spille twister. Vi har gjort det noen ganger dette siste året, og det er kjempemoro : ) Virkelig noe å anbefale å gjøre! Desto flere, desto bedre. I dag var vi bare fire stykker, men vi fikk nå moro utav det allikevel....og til alle dere som ikke fikk med dere Girl, Positive på FEM i kveld; dere gikk glipp av en utrolig bra film! Filmen handlet om tenåringer og HIV, og filmens hovedperson fant ut at hun hadde blitt smittet av viruset under et one-night-stand med naboen.
Mange tror kanskje at HIV/Aids er et virus/en sykdom som kun er vanlig blant de fattige i Afrika, men svært mange i den vestlige verden er også ofre:
- I 2007 var det 42 registrerte tilfeller av heterosexuelle som ble smittet mens de bodde i Norge, mens 99 ble smittet før de kom til Norge.
- Samme året fikk 13 HIV via sprøytemisbruk, og 9 barn ble født med viruset.
- 9 HIV-smittede fikk AIDS i 2007, og 9 døde som følge av denne sykdommen.


Så ikke tro du er sikker selv om du bor i et velstående land!


Man må ikke glemme de som har det vondt...

 • 13.06.2010 - 17:37
...selv om man selv har det bra.

Man må ikke glemme
- de som er syke
- de som er skadet
- de som er gamle og skrøpelige
- de som har mistet noen de er glad i
- de som opplever vonde ting i hverdagen
- de som lider av psykiske problemer
- de som har vanskelig for å spise
- de som ikke har tilgang på mat
- de som ikke kan gjøre som de vil
- de som mangler noen å dele sine opplevelser med
- de som blir syke av å drikke det lokale drikkevannet
- de som stadig lever i redsel
- de som ikke vet om de vil overleve natten
- de som fryser og ikke kan varme seg
- de som ikke har tiilgang på frisk luft
- ...og så mange flere her i verden som har det vondt.

Til alle dere som har moteblogger:

 • 12.06.2010 - 21:41
Dette er helt objektivt, og ikke personlig mot noen i det hele tatt. Så er det sagt : )

Jeg forstår meg ikke på konseptet moteblogg. Jeg var inne på en blogg hvor ei jente hadde listet opp hva det var viktig å ha med om man ville ha en populær blogg, og sladder og mote sto høyt oppe på listen. Hvorfor?
Vet dere ikke at det finnes et tusentalls sider på internett allerede hvor man kan lese og se hva Miley Cyrus gjorde på i går og hvilken musikk som er mest populær for øyeblikket? Hvis du er så hekta på sladder, så gir Se & Hør ut to blader i uka, og med å lese dem er du godt oppdatert på både nasjonale og internasjonale kjendiser og hendelser!

En annen ting er de som skriver om mote som om de vet noe om det. Ja, de har kanskje peiling, men hvor får de informasjonen fra? Mest sannsynlig magasiner og/eller internett. Her er det moteeksperter som skriver og vurderer ulike moteplagg. Er det ikke tryggere å lese hva moteverden mener når man først skal være så opptatt av mote? Selv driter jeg blankt i det, og sitter her i ei joggebukse fra niende og hettegenser. Jeg kjører comfort foran det som er inn.

Jeg setter stor pris på kommentarer fra både de som er enige og uenige, for jeg forstår ikke hvorfor folk gidder lese moteblogger. Sorry, men slik er det.

Det aller aller aller verste er dagens outfit. Så vet du det også.

Jeg kan si jeg følger med to bloggere - siljemilf og malindus. Begge er alenemødre i tenårene, og jeg er rett og slett imponert over hvordan de klarer seg så bra i hverdagen. I tillegg er begge to flinke til å uttrykke seg, så det er reine hyggelesingen å lese deres innlegg : )

Blogger som er unike og originale, det trenger man flere av! Folk som skriver fra hjertet og sinnet, og ut i fra egne erfaringer, ikke hva andre sier og mener.

I'm just saying...

Det hender så altfor ofte...

 • 11.06.2010 - 14:43
Det hender så altfor ofte at jeg tenker over alt jeg kunne ha gjort på i løpet av dagen når kvelden kommer. At jeg skulle tatt klesvasken slik jeg hadde planlagt, eller gått den turen i stedet for å legge meg ned foran TV'en. Kort fortalt; når kvelden kommer skulle jeg ønske at jeg hadde gjort noe vetigt i løpet av dagen som gikk, men hvor ofte gjør jeg egentlig det?

Jeg er sytten år gammel, men energinivået mitt er likt som en sekstiåring sitt. Minst. Jeg trenger åtte timer søvn for å fungere, og disse åtte timene er det sjelden jeg får. Vekkerklokka står nemlig på ti over halv seks om morgenen, og jeg forlater hjemmet tre kvarter seinere. Hvorfor så tidlig? Fordi jeg bor mer enn fire mil borte fra skolen, og skolebussen kjører ikke på hovedveien hele tiden. Den må nedom alle krinkelkroker hvor det kan være folk som skal på. Ja, det er kjekt å bo på landet!
Etter circa en time og ti minutt på buss er jeg framme på skolen. Trøtt som bare det ettersom jeg ikke har vært i så mye aktivitet under turen. Med tørre linser ser jeg nesten ingen ting når jeg går av bussen, og blunker som en annen tulling mens jeg går mot skolebygget. Feeling like a retard? Pretty much!
Dagen fortsetter med time etter time med undervisning om alt fra potensregning til spansk grammatikk, med en liten svipptur innom vikingtiden og definisjon av U-land.
Jeg elsker å lære, men det er dessverre ingen energiboost i hverdagen. Enkelte timer kan være så trøttende at til og med læreren sovner! Greit nok, dette hender kun med én enkelt lærer, men når dette er kontaktlæreren din som du har fem timer med i uka?!

Etter jeg så vidt har klart å holde meg våken gjennom skoledagen, får jeg tatt meg en liten lur på skolebussen hjem. Den tar kun femti minutter, men den er lang nok til å gjøre meg trøtt. Altfor ofte ender jeg opp med å sovne foran TV'en når jeg kommer hjem. Jeg sier ofte til meg selv at jeg må gå en tur, men med et så lavt energinivå orker jeg rett og slett ikke. For å poengtere dette, kan jeg si at selv om jeg sover i en-to timer om ettermiddagen, har jeg ingen problemer med å sovne klokka 22 på kvelden.
Jeg har prøvd det meste for å få opp energinivået mitt. Jeg falt virkelig for metoden til Kathy Freston kalt Quantum Wellness. Jeg så en episode av Oprah hvor hun var gjest, og ble virkelig overbevist av henne. Metoden går ut på å først gjennomgå en 21-dagers rens, for så å fortsette med dette. Freston sier at hvis man klarer seg i 21 dager, klarer man å følge metoden videre også.
Quantum Wellness går ut på å leve på en måte som både tilfredsstiller kroppen, sjelen og sinnet ditt. For å oppnå dette må du gjennomføre åtte "øvelser" hver dag:
- Meditasjon
- Visualisering
- Lek og moro
- Bevisst spising
- Trening
- Selvarbeid
- Åndelig øvelse
- Service

Disse skal sammen få livet ditt til å bli bedre, men jeg fant det vanskelig å gjennomføre. Jeg er konstant stresset, og klarer derfor ikke å sitte meg ned og meditere. Jeg orker ikke komme meg ut og trene, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å ha det moro, jeg finner ikke tid til å pleie meg selv, jeg tenker i negative baner og klarer derfor ikke å visualisere, og jeg klarer ikke å gjøre noen form for åndelig øvelse. Derimot har jeg blitt miljøbevisst og meldt meg inn i Amnesty International, så servicedelen har jeg dekket. Jeg ble vegetarianer, og kuttet ut sukker. Alkohol og koffein har jeg aldri hatt noe forbruk av, men jeg sto fast på gluten. Jeg klarte ikke å be mamma kjøpe glutenfrie brød og kornvarer, ettersom jeg krevde å få vegetarisk middag hver dag. Jeg har derfor stått på stedet vil, og etter at jeg gav opp (høsten 09) har jeg ikke gjort noe som helst for å forbedre hverdagen min. Eneste jeg kan peke på, er at jeg har byttet ut en person som hadde negativ innflytelse på meg med en person som fyller meg med positiv energi. En som ikke gjør narr av meg fordi jeg heller tror på Buddha enn på Gud, og en som aksepterer at jeg ikke vil spise kjøtt. En som faktisk vil at jeg skal si i fra når ting går meg imot, og en som jeg vet jeg kan stole på.

Ting går i riktig retning for meg. Kanskje må jeg bare ta tiden til hjelp, og se hva som skjer?

Jeg skulle bare ønske at jeg kunne gått til sengs hver kveld med en følelse av at dagen har vært godt gjennomført. Mange klarer det, så hvorfor skal ikke jeg?En perfekt start på dagen

 • 10.06.2010 - 05:39
Hva er vel ikke bedre enn å våkne klokka fire om morgenen med øm hals, vondt hode, øreverk og det som verre er? Ikke blir det bedre av at jeg ikke får sove igjen, og at det ikke er noe bra på en eneste kanal på tv er i alle fall ikke et plaster på såret!
Nå sitter jeg og venter på at smertestillende skal fungere. Tror jeg har fått influensa, hele meg har det vondt! Til halsen har jeg lagt meg en kopp varm te, som jeg samtidig har krydret med ekstra antioksidanter i et håp om å bli frisk. Det kunne nemlig ikke vært et verre tidspunkt jeg ble syk på. Jeg har hatt fri fra skolen siden fredag, og har så å si ikke hatt noen avtaler. Frem til i dag. Klokka elleve har jeg nemlig kjøretime, og nå sitter jeg og tenker på om det går an å avbestille og ikke måtte betale? Jeg kan jo ikke noe for at jeg våkner opp og er syk!
Til helga skal jeg i tillegg jobbe, og med tanke på at jeg jobber tett opp i mennesker, er det ikke en god idé å gå syk på jobb. Med andre ord; jeg må bli frisk!


Landet hvor voldtektsofrene blir fengslet

 • 08.06.2010 - 23:21


Jeg ble først interessert i Afghanistan etter å ha lest boka A Thousand Splendid Suns (Tusen strålende soler) av Khaled Hosseini. Aldri har jeg vært så opphengt i en bok før. Jeg følte både glede og sorg ovenfor hovedpersonen, Mariam, som ble tvangsgiftet som femtenåring til en tretti år eldre mann. Ettersom årene gikk, ble ektemannen mer og mer voldelig. En scene som virkelig satte inntrykk på meg, var den hvor han tvang Mariam til å tygge småstein!
Jeg skrev at jeg både følte glede og sorg. Sorgen jeg følte har jeg kort forklart, om tvangsekteskap og voldelig ektemann, men selv om Mariam (som er et gjennomsnittlig eksempel på en afghansk kvinne) levde under harde kår, visste hun hvordan hun skulle nyte livet. Når ektemannen var ute, tok hun seg ofte en kopp te under stjernehimmelen sammen med nabokona. Jeg smilte for meg selv da jeg leste disse scenene, mye takket være Hosseinis gode skildringer.
Det at mennesker klarer å finne roen selv når alt annet går dem imot, er virkelig inspirerende. I stedet for å sitte stille i et hjørne og grue seg til mannen kommer hjem, utnyttet Mariam tiden hun hadde for seg selv til å pleie vennskap og egen helse.


Dessverre lider mange av Afghanistans kvinner, og i løpet av det første halvåret av 2007 skal 250 kvinner ha tatt livet av seg for å slippe unna lidelsene de møter i sitt eget hjem, blant sine egne, og ute i det offentlige. Som filmsnutten nedenfor viser, er det mange kvinner som setter fyr på seg selv. Hvordan kan ting gå så langt at kvinner synes det er bedre å brenne enn å leve!?


De siste dagene har det vært mye skriverier om Afghanistan og landets behandling av kvinner. En video hvor to ungjenter blir pisket for å ha rømt fra sine eldre ektemenn har florert på internett. Det har oppstått debatt om hvorvidt det er forsvarlig å trekke styrker ut av Afghanistan, ettersom landet fremdeles har en ganske lang vei å gå før det tilfredsstiller alle menneskelige rettigheter.
Jeg fant en videosnutt på youtube (rawa77 sin kanal) som jeg syntes var god og opplysende. Jeg vil gjerne dele den med dere.Har du problemer med å tro på det du ser?
- FN rangerer Afghanistan som det nest verste landet å bo i. Den forventede levealderen ligger på 44.6 år, mens den i Norge ligger på 80 år. Det som sjokkerte meg mest da jeg sammenlignet demografisk statistikk over Norge og Afghanistan, var først og fremst skolebasert. Så å si alle i Norge kan lese og skrive etter et par år på skole, og vi må alle gå på skole i minimum ti år. Vil du vite tallene for Afghanistan?
- 28.1 % av befolkningen kan lese og skrive. Kjønnsfordelt er det 43.1 % av mennene som kan lese og skrive, mens kun 12.6 % av landet kvinner kan det samme! Snakker vi om undertrykking av kvinner!? (tallene er regnet ut fra femtenåringer og eldre)
- En mannlig afghaner kan forvente seg å gå på skole i 11 år, mens en kvinne kun får fire år med skole i gjennomsnitt. Hvorfor? Mange blir tatt ut av skolen for å bli giftet bort. Kvinner trenger ikke å lære seg å lese og skrive, de skal jo kun være hjemme og stelle hus, mann og barn!Det islamske lovsystemet sharia blir praktisert i Afghanistan, og tillater straffemetoder som pisking og steining. Kvinner er spesielt utsatt ettersom de blir straffet for å gjøre ting som vi i den vestlige verden ikke engang tenker over at vi gjør. Afghanske kvinner kan bli straffet for...:
- å le
- å snakke uten å bli snakket til
- å gå utendørs uten mannlig ledsager
- å motsi en mann (selv om det er hennes sønn)
- å nekte en mann sex
- å ha på seg parfyme
- å delta i sportslige aktiviteter
- å gå utendørs med bare ankler
Listen er lang! Les mer på http://www.rawa.org/rules.htm

Det er mye å skrive om Afghanistan -  jeg har mye mer på lager - men mitt mål med dette innlegget er at dere får øynene opp og forstår hvor fæl situasjonen er i Afghanistan, selv etter flere år med forbedringer. Jeg vil derfor ikke skrive et altfor langt og kjedelig innlegg. Hvis du er sulten på mer stoff om Afghanistan, ta en titt på disse linkene:

Vil du lese mer?
- https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/af.html
- http://no.wikipedia.org/wiki/Afghanistan
- http://www.rawa.org/wom-view.htm


Vil du se mer?
- http://www.youtube.com/user/rawa77?blend=2&ob=1
- http://www.rawa.org/gallery.html (NB!!! Inneholder sterke bilder)


Hjemmesiden til organisasjonen RAWA (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan) er en god side hvor du virkelig får et innblikk i kvinners dagligliv i Afghanistan, men siden er ikke for de ømfindtlige. Jeg klarte ikke å se gjennom bildene selv...

Forced Down Your Throat

 • 08.06.2010 - 13:56
(NB! Ikke original musikkvideo)

What's there t o do weekends here
Go to a party drink some beer
Everybody's drinking why shouldn't you
Be a part of the drinking crew

CHORUS:
That's real cool you're a man
Forced down forced can
Forced down your throat
Forced down your throat

Conditions set conditioned to drink
Too much pressure just won't

think
Look what's next smoking a J
Think for yourself break away

[CHORUS]

Do the hard stuff its real fast
Do it straight the buzz will last
Fuck off you I ain't no waste

Why drink that when I just can't stand the taste

 

Min 8 år gamle bror tar bilder som han skal legge ut på Facebook!

 • 06.06.2010 - 22:14
Facebook er det mest populære nettsamfunnet for tiden med hele 400 millioner brukere, hvorav 2.5 er nordmenn. De fleste brukerne er i alderen 18-25 år, men andelen yngre øker. Man må være fjorten år for å bli medlem, men mange lyger om alderen for å kunne bli en del av nettsamfunnet selv om de er under minimumsalderen.

Selv ble jeg medlem av Facebook da jeg var fjorten, men jeg begynte ikke å bruke det aktivt før jeg nærmet meg sekstenårsalderen. Begge foreldrene mine og de to eldste av brødrene mine har Facebook, men yngstemann på åtte er ganske engasjert han også. Bilder som venner av foreldrene mine har lagt ut, er noe av det han liker å se på. Spesielt kattebilder og bilder fra NMK Vikedal (ettersom ene broren min kjører bilcross der, noe som så klart er døøøødskult). I løpet av helgen hadde broren min sitt  et bilde av en katt som var helt lik hans katt, Findus, og har brukt en god del tid etter dette på å ta et så søtt bilde som mulig av katten sin. Hvorfor? Han skal legge det ut på Facebook, så klart!
Unger blir påvirket av de voksne, og nettopp dette er et klart bevis på det. Internett er ikke forbeholdt voksne med egen data og som aktivt bruker den, men også de små menneskene rundt dem som plukker opp alt de ser og hører.


Har vi egentlig noe meningsfullt å klage over?

 • 03.06.2010 - 20:54
Det går ikke en eneste dag uten at jeg tenker på Afrika. Hele atmosfæren er bare helt annerledes enn den som er her hjemme - og jeg savner den! Savner sang og dans i hverdagen, håndhils og klemming når man møter kjentfolk, kulturen, folket. Jeg savner alt.
Her hjemme er hverdagen grå og dyster, lite sang og dans. Folk er stresset, så mye som må bli gjort på alt for liten tid. Ingenting kan bli gjort halvferdig heller, alt skal være perfekt.
Folk sliter. Vi klager hele tiden over hvor fælt vi har det. Vi vil ha mer i barnetrygd, mer stipend fra staten under studier, lavere skatt og generelt et lykkeligere liv.

Foreldre får vanligvis 970 kr. utbetalt i måneden av staten for hver unge de har. Elever i den videregående skolen har mulighet til å få oppimot seks stipender - utstyr-, bo-, forsørger-, reise-, grunn- og sykestipend - hvis de oppfyller kravene til dem, og den skatten vi betaler får vi rikelig igjen av i gratis skole, sykehusopphold, nye og sikrere veier, og en hel del mer!
Tror du at en gjennomsnittlig afrikaner får disse godene?

Ettersom jeg selv har vært i et av de mest velstående landene sør for Sahara - Kenya - vet jeg at enkelte veier er så dårlige at de ikke er kjøredyktige. Fineste veien jeg kjørte på var bygget av belgere under andre verdenskrig! På vei ut til en landsby som om få år vil ha ti tusen innbyggere var ikke veien asfaltert engang, og det var store hull i veibanen. Denne veien hadde til og med fått en oppussing!!
Når det kommer til barnetrygd, tror jeg ikke det er vanlig praksis i Afrika, i alle fall ikke i Kenya hvor enkelte må forlate barna sine på gata fordi de ikke har nok penger til å forsørge dem. Dette er ikke et sjeldent tilfelle i hovedstaden, hvor det er blitt opprettet en barnerett som blant annet tar opp unger fra gata og frakter dem tilbake til foreldrene.
I Kenya er 14.9 % av befolkningen analfabeter - det vil si at de ikke kan lese og skrive. I Norge er det under 1 %. Forhåpentligvis vil antallet analfabeter i Kenya synke ettersom grunnskolen (1.-8. klasse) nå er blitt gratis. Foreldrene må fremdeles betale for skoleuniform og skolemat, men det koster ikke noe å gå på skolen. Mange får da en mulighet til å utdanne seg videre, ta det som tilsvarer norsk ungdoms- og videregående trinn, for deretter å studere til å bli lege, arkeolog, lærer og mye mer.

Q: Har vi egentlig noe meningsfullt å klage over?I dag mangler jeg bare kosedress...

 • 02.06.2010 - 13:00
...ettersom fotplagget jeg har på meg er crogs!

Jeg gikk ikke på skolen iført crogs, jeg har dem på meg noe ufrivillig. Da jeg gikk til bussen i dagmorges, fikk jeg sykt vondt i tærne. Det ble bare verre og verre, og jeg måtte forte meg ettersom jeg skulle rekke bussen. Det viste seg at skoene var av en type som man lett kan få sår av, en venninne hadde opplevd det samme med samme type sko, og jeg hadde altså fått to sviende gnagsår på begge lilletærne. Det var så gale at jeg ikke klarte å gå!
På skolen fikk jeg byttet sko med en venninne, men skaden var allerede gjort. Det ble ikke så mye bedre med andre sko, og jeg måtte bite tenna sammen, svelge stoltheten, og sende melding til pappa;
"Har du mulighet t å kjøpa ett par crogs t meg? Eg klare kje gå i andre sko :S "

Jeg ba om svarte. De hadde ikke. Jeg fikk knallblå.

Så i dag har jeg spankulert rundt på skolen i ett par knasjne crogs og følt meg skikkelig lekker. Jeg mangler faktisk bare kosedressen, så ser det virkelig ut som om jeg har tatt sommerferie!

Jeg håper bare at været holder seg. I dag er det nemlig meldt regn! Fremdeles ser det bra ut, og jeg håper det varer : )


Meg i mattetimen right this moment !

Jeg har så godt som tatt sommerferie. Jeg kom opp i skriftlig eksamen, har fullført den, og kommer ikke opp i muntlig. Slik skal det være, men mange sier at ettersom alle VG2 elevene på skolen min kom opp i muntlig er det 50 % sjanse for at vi også kan komme opp i muntlig!! Er dette sant?
Jeg har i alle fall bestemt meg for at jeg ikke kommer opp i muntlig. Hvis så skulle skje, går verden under for meg....

Musikk med budskap

 • 01.06.2010 - 12:27

Man kan formidle sitt budskap via mange ting. Noen velger å uttrykke seg i kunst, andre demonstrerer, mens noen velger å skrive sine meninger ned og uttrykke seg via musikk. Det finnes mange artister og band der ute som har utgitt låter som har et sterkt budskap, men dessverre rekker ikke alle disse sangene ut til alle. Ettersom de fleste hører på musikk som er inn, er det mye de går glipp av. De fleste har vel hørt 21 Guns av Green Day, men ikke så mange har hørt Hero Of War av Rise Against for ikke å snakke om Forced Down Your Throat!?
Jeg skal prøve å publisere en sang i uka som jeg synes har et budskap som folk flest bør få med seg. Nedenfor ser du linker til sangene som er blitt publisert til nå. Flere kommer etterhvert som ukene går : )
Check 'em out!

Rise Against - Hero Of War & Prayer Of The RefugeeSS Decontrol - Forced Down Your ThroatThe Red Jumpsuit Apparatus - Face Down


Jimmy Eat World - The MiddleBilly Talent - Saint VeronicaTanya Stephens - Do You Still CareThe Weepies - Not Your YearSeether - Love herGreat Big Sea - PenelopeFort Minor - Right Now


Ignite - Who Sold Out Now?


Jeg tar gjerne imot tips, så har du en sang som du mener bringer et godt budskap; skriv den i kommentarfeltet under!

Hero Of War

 • 01.06.2010 - 12:11


He said,
"Son, Have you seen the world?
Well, what would you say If I said that you could?
Just carry this gun and you'll even get paid"
I said, "That sounds pretty good"

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

And the shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said,
"Son, have you seen the world"?
"Well what would you say, if I said that you could?"

hits