ingrid gurine

Vinglepetrine

  • 31.05.2010 - 20:28
Det er ikke lenge til jeg blir atten år, og kan kjøre opp til førerkort. Jeg gleder meg sykt til det, og synes det er kjempekjekt å kjøre, men slik har det ikke alltid vært. Jeg ligger langt etter de fleste som er like gamle som meg når det kommer til hvor nære de er oppkjøring, for jeg gikk nemlig en god stund og var sikker på at jeg ikke skulle ta sertifikatet.
Grunn: Det er svært forurensende å kjøre bil.
Jeg hadde allerede begynt å lærekjøre hjemme da jeg kom frem til dette, og sluttet så å si på dagen. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg hadde mange tilhengere; tror det knapt var noen få. Ikke fordi de mente at jeg var dum som ikke ville ta sertifikatet (vel, noen mente sikkert det også!), men mest fordi de ikke så miljøgevinsten. Jeg bor på bygda hvor bussforbindelsen ikke er til å skryte av, og jeg er avhengig av foreldre med bil som kan hente og kjøre meg ulike steder. Skal de bringe og hente meg i stedet for at jeg kjører selv, blir det jo dobbelt utslipp.
Så sant, så sant.
Etter vel et halvt år gikk jeg tilbake til å ville ta sertifikatet. Jeg bidrar jo allerede godt til for miljøet ved at jeg (nesten) ikke spiser kjøtt! Det er faktisk en av de beste tingene du kan gjøre for miljøet : ) Så et lite tips; kutt ut kjøtt i ny og ne! There's plenty to eat without choosing meat.Som sagt, bestemte jeg meg for å ta sertifikatet (igjen) og begynte å lærekjøre (igjen). Jeg kan ikke si jeg var (er) noe flink, men øvelse gjør mester! Etter en del kvelninger i rundkjøringer i tett trafikk og feilgiring som resulterte i et smell fra motoren, sa derimot bilen takk for seg... og kjøringen stoppet opp. Igjen.
Hjemme kom vi frem til at det beste ville være om jeg kjøpte meg en bil selv, og treg som jeg er gikk det nærmere et halv år før jeg omsider fikk kjøpt en! Så; i slutten av mars kunne jeg igjen begynne å kjøre : )
20. mai hadde jeg min første kjøretime, og nå har jeg endelig lært meg å utløse bilen skikkelig (det er lov å le av meg...). Jeg er stolt over meg selv, synes jeg har komt meg ganske mye etter bare én kjøretime (må skryte litt). Så på torsdag blir det kjøretime nr. to, og nå sitter jeg her og leser til teorien.
< Det skal bli kjekt å få lappen!

www.amnesty.no

  • 28.05.2010 - 14:39

Mennesker er merkelige...

  • 10.05.2010 - 18:07
...på veldig månge områder! Bare sjekk ut detta bilde;

Altså.. koffer!? For det førsta så gjør det nok kjempevondt, og for det andra så e det dritstygt.
Tatoveringar i seg sjøl har eg ingenting i mot, syns det e kult, men det finnes områder på kroppen kor en rett og slett skal la vær sånn som di e. Auga e ett av di.
Det e jo kje nåke poeng i å ha tatovering på auga, vel?
Og knallblå farge?
Skal en først ha, så må en jo nesten ta samme farge som augene har, syns nå eg ; )
...men så komme eg nok aldri - ALDRI - til å tatovera auga mitt heller! Du har mitt ord på det.

Sko eg tatt ein tatovering, måtte det ha vært på ein nøytral plass, og eg må kunne væra stolt øve an så lenge eg leve.
Bare tenk når vedkommende på bilde komme gåande med stokk og kroka rygg, og ser opp til deg med DET auga der! Eg hadde blitt livredd, og trodd vedkommende hadde ein eller aen form for sjukdom og garantert var blind...
Men nei da, it's a tattoo!!

Kunst & håndverk - The Love Of My Life

  • 04.05.2010 - 19:06
Jeg kan ikke skryte på meg å ha vært den flinkeste eleven i kunst og håndverk. På barneskolen nektet jeg som oftest å gjøre ALT som hadde med tegning å gjøre - hvilket inkluderer sløyd (hvor man må tegne skisser), maling, tegning og ja, det meste! Jeg slapp unna med dette, ettersom jeg kunne (kan) bli veldig vrang om jeg ikke fikk det slik som jeg ville.

På ungdomsskolen var det derimot ikke like lett, men jeg strevde meg da gjennom! Beste verket mitt må være "veska" vi strikket i åttende klasse. Jeg kunne bruke den som tubetopp!!!!! Jah... 2+. Alle de andre jentene i klassen (vi strikket alle det samme) fikk femmer... Jeg er bare SÅ flink. Design og sløyd reddet nok karakteren min i kunst og håndverk fra ungdomsskolen. Design fordi det er moro og vi hadde det veldig koselig under arbeidet, og sløyd fordi læreren ikke ville la oss bruke elektriske maskiner slik at det var praktisk talt han som gjorde det verste arbeidet : ) SUPERT!
Jeg kan ikke nekte for at jeg gledet meg til å begynne på allmenn - aldri mer tegning!

Det gikk fint i begynnelsen... Jeg overlever tegning av grafer og slikt som ikke krever en stødig hånd, men heller en rett linjal, men så kom vi til geometri i yrkesliv eller noe slikt, og hva må vi gjøre? TEGNE! Det gyldne snitt, perspektivtegning (som forøvrig nærmest drepte meg i niende/tiende da jeg måtte tegne et pokkers hus. Takker pappa for karakteren) og alt jeg trodde jeg var blitt kvitt for godt. Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke gjorde de oppgavene, sta som jeg er mener jeg at ettersom tegning ikke er matte, kan ingen tvinge meg til å tegne så lenge jeg ikke vil. Så det så.

I dag hadde jeg mattetentamen, som jeg har gruet og grøsset over i to uker nå. Den gikk bra da, men va pokker måtte vi gjøre!? Tegne et prisme i ettpunktsperspektiv sett ovenfra!
For det første; hva er et prisme!? Jeg tegnet en terning, og håper at det er godt nok...

Og ettpunktsperspektiv!? Jeg trodde det var matematikk jeg hadde heldagsprøve i og at det var allmenn jeg gikk på, ikke design og håndverk!
Jeg tegnet en terning sett noen lunde ovenfra, og håper på en liten r på den oppgaven...

Nå har jeg kun lagt ut om hvor dårlig og kjip jeg er når det kommer til kunst og håndverk, så jeg føler for å skryte litt av meg selv... Sort of.
Matteboka mi og matteprøvene mine ser nemlig ut som kunstverk! Nøye arbeid og flotte notater, skilt ved bruk av ulike fargepenner. Hvorfor?

(merk deg at dette er en prøve og er gjort i hastverk for å bli fortest mulig ferdig, thah)

JEG SUGER I MATTE OG MÅ DERFOR HA GODE NOTATER FOR Å I ALLE FALL FÅ TIL NOE! :D

hits