ingrid gurine

Ute på nye ananaseventyr.

  • 11.01.2012 - 12:47


"Goodbye simply means I'll miss you until we speak again"

  • 10.01.2012 - 20:38

Hei!

Nå befinner jeg meg i Afrika, nærmere bestemt Tanzania. Her er det varmt - V-A-R-M-T. Vi har begynt på vårt offisielle program med forelesninger, men har noe fri innimellom. Så i dag var vi på et marked, et ganske så overfylt marked, her i Dar. Mange mange sjapper med alt mulig. Eneste jeg kjøpte meg var derimot ananas - den er så god her nede! 

Ellers så er folka her ekstremt hyggelige, ikke bare de innfødte, men også turistene vi har møtt på her er ekstremt hyggelige. Det skal ingenting til for at de slår av en prat. I dag ble for eksempel jeg og ei annen invitert med en dansk pensjonert lege sammen med to medisinstudenter på middag. Kjempehyggelig! Og at han i tillegg skulle spandere litt av kostnadene på maten var jo ikke til å klage på.

Her kommer et lite bilderas fra turen så langt: 
 

Litt om landet jeg skal til.

  • 04.01.2012 - 20:47

Tenkte skrive et lite innlegg om Tanzania, slik at både dere og jeg kan lære litt mer om landet jeg reiser til på lørdag. Tanzania blir det andre afrikanske landet jeg besøker, men definitivt ikke det siste. Afrika er et spennende kontinent jeg anbefaler alle å besøke :-) For å se hvor på kontinentet Tanzania ligger kan du trykke her.

Så, Tanzania: 
Republikken Tanzania består av fastlandsdelen Tanganyika og øya Zanzibar. I 1886 ble fastlandsområdet et tysk protektorat, mens Zanzibar i 1890 kom under britisk styre. Etter første verdenskrig mistet Tyskland sine områder i Afrika/Asia, og Storbritannia fikk kontrollen over Tanganyika frem til dets selvstendighet i 1961. Zanzibar ble selvstendig i 1963, og de to ble forent året etter. 
 
Nord på kartet er Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro krater - som vi skal besøke mot slutten av turen.

Tanzania var lenge en ett-parti stat (frem til 1995), og landets første president Julius Nyere har hatt mye å si for landet. Han regjerte fra 1962 til 1985.
I likhet med de fleste afrikanske land, består Tanzania av en rekke ulike etniske grupper. Til forskjell fra nabolandet Kenya, hvor etnisk konflikt har vært og fremdeles er et stort problem, går de ulike etniske gruppene i Tanzania godt overens. Faktisk finnes det ikke noen etniske konflikter i landet, og alle har gått med på å se på seg selv som tanzanyanere fremfor hvilken etnisk gruppe de tilhører. Kilde: http://globalis.no/Land/Tanzania 

Statistikk over Tanzania viser at forventet levealder er 53 år, og at under 70% av befolkningen kan lese og skrive. 5.6 % av befolkningen er smittet av HIV/AIDS, og mer enn halvparten mangler tilstrekkelig rent drikkevann. Kilde: https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/tz.html 

Til tross for stor økonomisk vekst over mange år, er majoriteten i Tanzania fremdeles fattige. 
 

Ellers kan det være verdt å nevne at Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, ligger i landet, og at vi på vår tur skal arbeide på en gård ved foten av dette fjellet! 

Ahh <3 


Vi skal forresten også hit (Zanzibar). Uendelig vakkert!

 

Pengelens.

  • 02.01.2012 - 17:02

Jeg burde ikke klage over at jeg har lite penger, så altfor mange har så altfor mye mindre enn meg, men allikevel kan jeg ikke la være å kjenne sorgen komme krypende når jeg er på nettbanken. Greit nok, 2000 kr omgjort i dollar har jeg i kontanter, og turen jeg skal på er betalt (og det meste av mat er inkludert), men å ikke kunne betale husleie av forrige måneds stipend/lån er fryktelig deprimerende. Jeg skulle nesten ønske at månedsutbetalingen av Lånekassen var den første i hver måned, og ikke i midten av måneden da den største utgiften for mange for lengst er betalt (les: husleige). 

Enda kjipere er det å finne ut at du har kjøpt noe du kunne fått gratis. Jeg tror i alle fall jeg skulle få den gratis, hehe. Jeg holder nemlig på med å lese årets (eller fjorårets) World Disasters Report på Kindle på iPaden, mens jeg får den i posten om noen dager. Jaja, leses skal den uansett, og statistikk blir nedskrevet for så å bli delt med dere her på bloggen. Den handler forresten om sult og hungersnød, så vet dere det. Og den er utgitt av Røde Kors! Er bare kommet til kapittel to i rapporten (den er over 200 sider lang tror jeg), så har mye igjen. Lærerikt er det i alle fall, og ganske tankevekkende. Verdt å lese med andre ord.

Hva skal det bli av meg?

  • 02.01.2012 - 11:26

Hei, og godt nyttår! : )

Jeg har fått spørsmål om jeg ikke kan skrive litt om hva jeg vil bli og hvilke studier jeg går/skal gå på. Det er egentlig et litt vanskelig spørsmål, for jeg er nærmest to personer når det kommer til dette. Jeg ønsker å ta en utdanning som jeg kan leve meg frem til pensjonistalder, med mulighet for forfremmelse og videreutvikling. Jeg ønsker å bli noe stort, men samtidig føler jeg at jeg ikke kan det. Jeg er én av altfor mange som ikke alltid finner livet like enkelt å leve, og tanken på karriere og fremtid ser ikke alltid like lys ut. Noen ganger er det en enkel løsning som frister mest, slik som å fortsette som assistent på sykehjem. Derimot er tankegangen en helt annen når jeg "har det bra", og da ønsker jeg meg nærmest for mye. Jeg har slitt igjennom dette halvåret med studier, bare for å finne ut at jeg faktisk kan mer enn jeg tror og at ingen forventer at jeg skal kunne alt. Så planen er å fortsette med samfunnsvitenskap, og ikke ta den enkle vei.

På lørdag reiser jeg på en fem ukers studietur til Tanzania, før jeg i slutten av februar er tilbake i Kristiansand for å fullføre årsstudiumet jeg tar i Utviklingsstudier. Forhåpentligvis så består jeg, og kan ta sommerferie med god samvittighet. Deretter skal jeg ta meg et etterlengtet friår mens jeg arbeider for fullt slik at jeg kan tjene nok penger til å arbeide som frivillig i et utviklingsland i 1-2 måneder. Hvilket er enda ikke helt fastlagt, men land jeg vurderer er Ghana, Etiopia og India.

Etter sommeren 2013 håper jeg på at jeg starter på en bachelorgrad i Afrikastudier ved NTNU i Trondheim. Det frister å ta en mastergrad ved The School of Oriental and African Studies, da innen afrikastudier. Jeg må derimot se hvordan det går med meg, og hvordan jeg takler studielivet. Dersom alt går min vei, er håpet å få jobb i enten UD eller NUPI, og i mine senere år arbeide i FN. Man må nesten bare vente og se... :-)Om det blir innen arbeid eller pengestøtte, så skal jeg i alle fall sørge for at flest mulig barn her på jord får mulighet til å ta utdanning, til å gå til sengs mette og til å ha tak over hodet og klær på kroppen.

hits