ingrid gurine

Når en brødbaker baker...

 • 24.03.2012 - 17:11

Hver dag byr på nye utfordringer. I dag var utfordringen å bake brød. Vel, utfordring og utfordring. Det gikk bedre enn forventet. Eneste gjæret som var litt tullete, men resultatet ble da bra så kan jo ikke ha bommet helt. 

Jeg kom frem til at det var mye mer økonomisk å bake brød selv (eller... med ferdigpakke da) enn å kjøpe brød i butikken. Jeg er opptatt av å spise sunt, og skal man ha et godt, sunt brød koster det fort over 35 kroner for ett. Kjøper man heller en pakke med en sunn brødblanding, får man fort to brød for under tjue kroner. Ikke verst synes jeg. 

Og siden det er jubileumsår for Thorbjørn Egner i år (100 år siden han ble født), fyller jeg på med hans kjente bakesang. Selv om det er pepperkaker det blir bakt i denne sangen, synes jeg nå den er passende allikevel :-) Gode minner! 

 

Pengelens.

 • 02.01.2012 - 17:02

Jeg burde ikke klage over at jeg har lite penger, så altfor mange har så altfor mye mindre enn meg, men allikevel kan jeg ikke la være å kjenne sorgen komme krypende når jeg er på nettbanken. Greit nok, 2000 kr omgjort i dollar har jeg i kontanter, og turen jeg skal på er betalt (og det meste av mat er inkludert), men å ikke kunne betale husleie av forrige måneds stipend/lån er fryktelig deprimerende. Jeg skulle nesten ønske at månedsutbetalingen av Lånekassen var den første i hver måned, og ikke i midten av måneden da den største utgiften for mange for lengst er betalt (les: husleige). 

Enda kjipere er det å finne ut at du har kjøpt noe du kunne fått gratis. Jeg tror i alle fall jeg skulle få den gratis, hehe. Jeg holder nemlig på med å lese årets (eller fjorårets) World Disasters Report på Kindle på iPaden, mens jeg får den i posten om noen dager. Jaja, leses skal den uansett, og statistikk blir nedskrevet for så å bli delt med dere her på bloggen. Den handler forresten om sult og hungersnød, så vet dere det. Og den er utgitt av Røde Kors! Er bare kommet til kapittel to i rapporten (den er over 200 sider lang tror jeg), så har mye igjen. Lærerikt er det i alle fall, og ganske tankevekkende. Verdt å lese med andre ord.

Sykedag.

 • 03.12.2011 - 17:30

Når influensaen ikke helt vil gi slipp, er det godt å ta seg en liten fridag fra eksamenslesinga. Angeren kan komme senere, når jeg sitter en dag før eksamen og føler at jeg ikke har kontroll på pensum. Jaja, så lenger jeg består :-) 

Dagen i dag byr på goood yogite med honning (vitaminer trenger man!), masse sjokolade (ettersom rema 1000 bare måtte ha 2 for 30 på store sjokoladeplater...), kjekke serier og ei god seng. Eneste som mangler er Trond <3. 

Ellers har jeg prøvd meg på å være litt kreativ disse dagene. Jeg er ikke en av verdens mest kreative sjeler, jeg hater å lage ting med hendene. Men for noen dager siden postet mammasilje en video hvor hun viste hvordan man kan lage fin dekor på kubbelys. Dette måtte jeg jo såklart prøve, og resultatet ble ikke så aller verst. Kanskje noen får det til julegave i år siden økonomien ikke er på sitt største. Det setter et lite preg på jula å måtte betale en reise på over 15000 like før... 

Slik ble i alle fall prøveresultatene. Det til høyre var det første og var litt mislykket, så bra jeg testet det før jeg eventuelt lager julegaver utav det! 

Student.

 • 15.08.2011 - 17:59

Veldig dårlig oppdatering her, skylder på hektiske tider og sommerferie : ) Nå er derimot ferien over, og første skoledag var i dag. Jeg kom inn på førstevalget mitt, som var et årsstudium i Utviklingsstudier ved Universitetet i Agder. Jeg har altså flyttet til Kristiansand, en by jeg ikke visste noe om på forhånd. Det har derimot godt fint til nå, alt ser lovende ut. 

I dag fikk jeg også bøkene mine som jeg trenger i det studiet jeg skal ta. Jeg skal ha fem fag fordelt på to semester, hvorav fire har bøker. Myyye lesestoff - gode, tykke bøker med massemassemasse tekst i. Gleder meg! Ehh... Heldigvis er det (for det meste) om emner som interesserer meg. Ene boka heter for eksempel Hvorfor er det så mange fattige i Afrika? - den passer meg midt i blinken. Ellers er det en god del sosialantropologi (som jeg nesten ikke vet hva er engang), historie og ulike temaer. Ene faget er derimot økonomisk globalisering. Globalisering er greit, men økonomi!? Off off. Her er det selvfølgelig to tykke bøker jeg skal lese meg igjennom. Godt jeg har et halvt år på å forberede meg på. Jeg skal prøve å bruke mer tid her nå som hverdagen kommer tilbake til det normale. Kanskje jeg gir dere smakebiter fra studiet mitt, viderefører det jeg har lært og snakker mitt om felarbeid. I studiet er det nemlig en fire-seks ukers lang tur til et land (Indonesia, Sri Lanka, Tanzania eller Bolivia) hvor man skal drive feltarbeid. Det kommer jeg nok til å skrive litt om, samt landet jeg skal reise til. 

Begynte du på skolen i dag?

21.jul.2011

 • 21.07.2011 - 15:40

Jeg kjenner at jeg ikke har så lyst til å blogge fordi jeg føler at innlegget under her er så viktig. Derimot er det også viktig for meg at jeg oppdaterer bloggen, slik at flest mulig kan finne frem til den og dermed lese innlegget under. Så da blogger jeg allikevel.

Sommeren er snart over, og den har enda ikke kommet. Sommerjobben på gamlehjemmet har gjort sitt til å få "sommer"dagene til å fyke av sted, og snart skal jeg flytte og begynne å studere. Søndag fikk jeg vite at jeg kom inn på førstevalget mitt - Utviklingsstudiet (årsstudium) ved UiA. Jeg gleder meg halvt i hjel! Studiereisen på nyåret hjelper godt til her - endelig skal jeg få drive med feltarbeid!
Jeg har også skaffet meg et sted å bo, i et bofellesskap. Må si jeg lurer litt på hvem jeg skal bo sammen med, men det går nok fint uansett hvordan de er. Håper jeg, hehe.

Ah, jeg skrev at sommeren ikke har kommet enda, men vi har da hatt noen dager med fint vær. Jeg har badet og solt meg (ikke blitt brun), spist god mat ute på terrassen og nøte noen late dager. Disse dagene hører derimot til sjeldenheten, ettersom regnet har høljet ned mesteparten av sommerferien. Jeg gjentar meg selv fra i går: Hadde vi bare kunne sende regnet ned til Afrikas Horn.

Russ 2011

 • 08.05.2011 - 20:48

Helt siden jeg som liten pike fikk høre om russ og russefeiring, har jeg gledet meg kjempemasse. Jeg var til tider livredd for at jeg ikke skulle bli russ - mamma sa at det ikke var alle som ble det - og dette skremte meg: hva om jeg gikk glipp av noe så kjekt?
Åra gikk, og russetiden nærmet seg. Av en eller annen merkelig grunn forsvant gleden over russefeiringen, og jeg ble nærmest fast bestemt på å ikke bli russ i det hele tatt. Tankene tilbake til barndommen og hvor mye jeg gledet meg da, fikk meg derimot til å bestille russebukse, -lue og -lappen. For min barndomsskyld skulle jeg i alle fall være russ, om ikke gjøre så mye utav det.

Jeg var ikke på en eneste kro i forkant av russetiden - jeg hadde ikke lyst. Da vi fikk lov til å ta på oss buksene, følte jeg derimot at jeg måtte gå på den siste kroa - jomfrukroa. Stemningen var helt fantastisk, og jeg hadde det kjempekjekt. Jeg ble glad for at jeg hadde endt opp med å bli russ allikevel.
Nå har jeg blitt døpt (navnet mitt ble noe så passende som Blogger'n), tatt to knuter (*kremt*, så å si ingen) og deltatt på Landstreff (ganske så i siste liten). Nå ser jeg kjempemasse frem til de siste to ukene som russ.

Om du som meg ikke føler at russefeiring er noe for deg, bli russ allikevel! Russetiden blir som du lar den bli :-) Og man har ikke mer moro en man lager selv. Bare for å føre på en ekstra, kan jeg også si at russefeiring er en once in a lifetime opportunity - grip den!!!

Bilder fra Landstreffet kommer (kanskje) :)

Fra eksamen til terrorbombing.

 • 26.04.2011 - 21:27

Det skal ikke være bare bare å legge en snart ti år gammel gutt! (Han legger seg selv, men liker at vi sier god natt til ham.) Da jeg hadde sagt god natt og skulle til å gå ut, spurte han meg plutselig om hva som kom til å skje om jeg ikke klarte prøven (heldagsprøven) jeg skal ha på fredag (og mandag og onsdag). Jeg sa som så var, at da får jeg en dårlig karakter i faget, og om jeg kommer opp i eksamen i det risikerer jeg stort å stryke. Om så skjer, må jeg ta faget om igjen. Ja, det var greit, han forsto dette, men hva om jeg strøk på denne eksamenen en gang til? Hva skulle jeg så gjøre? Nei, da gir jeg opp og blir bilmekaniker i stedet! Da kom han på i sin lille hjerne at han egentlig ikke visste hva jeg ville bli, så dette måtte han jo spør om. Jeg svarte at jeg ønsket å jobbe på Stortinget, innenfor noe som kalles Utenriksdepartementet. Jo, dette hadde han hørt om - de hadde visst snakket mye om det på Nyhetene. Men hva gjør man egentlig innenfor UD? Jeg sa at jeg ønsket å jobbe på en ambassade, noe som førte med seg at jeg måtte forklare hva en ambassade er og hva man gjør når man jobber på en. Jeg brukte Egypt og opprøret der som eksempel, og av en eller annen grunn førte dette til at han dro en parallell til terrorbombing. Hva er egentlig terror? spurte han. Jeg forklare mens jeg forsikret om at dette ikke kom til å skje i Norge. Man kan aldri vite! sa han da. Jeg betrygget med at vi bor i et trygt land, nå er det leggetid og god natt. En niåring har jammen meg mange spørsmål på lager!

Ellers vil jeg dele en video med dere som ei venninne viste til meg:

Jeg badet i dag!

 • 31.03.2011 - 17:58

DET VAR KALDT!

...og navnet mitt er.

 • 06.03.2011 - 21:43

God kveld, god kveld!
Jeg har hatt helgepause fra bloggen, for både sinnet og kroppen sin del. Nå er derimot helgen slutt for min del; eller den var det klokka halv to i dag. Da satte jeg nemlig snuta mot Bergen by for å delta på Elevtinget 2011. Ja, jeg interesserer meg for politikk, men elevpolitikk? Eeeeeh...

Jeg sjekket inn på Grieghallen, og fant ut at jeg for anledningen hadde fått et nytt navn; Ingrid Burine. Oh my, noe så stygt! Det verste er jo at GURINE (som er den korrekte skrivemåten) er et langt-inn-i-hjerterota-norsk navn, så hvordan nordmenn klarer å skrive et så norsk navn FEIL - det aner jeg ikke. Jeg fikk det fikset på da, men hvor lang tid det tar før det når "databasen" deres vet jeg ikke - jeg ble "sjekket inn" på hotellet av EO fremdeles hetende Burine. Navnet høres jo ikke skikkelig ut en gang!

Nå blir det avslapping og tv-titting for alle penga, med en gedigen pute i ryggen. Aaaahhh <3
Noen andre som tilfeldigvis er på Elevtinget og koser seg på hotellrom med gratis internett?

Dilla på vitaminvann (og andre energibooster).

 • 27.02.2011 - 18:32

Med likt energinivå som ei dame på nitti, gjør jeg hva jeg kan for å gi det en boost. Daglig inntak av "energipiller", avslappet hverdag, sunt kosthold og nok søvn.
Dette holder imidlertid ikke. Som om jeg nettopp hadde løpt maraton tre ganger etter hverandre, er jeg dautrøtt når klokka passerer ni på kvelden (og det selv på dager hvor jeg har tatt meg en "middagslur"). Nei, jeg prøver ikke å få dere til å synes synd på meg selv, men å få dere til å forstå at jeg er i en situasjon hvor jeg prøver alt.Oh yeah, that's me!

Den verste drikken på jord er kaffe - jeg har faktisk trådd til kaffe for å klare å holde meg våken. Mokkakaffe vel å merke, både med og uten sjokolade og sukker. Ah, energibombe!

Nå er det derimot for seint å frotse i seg koffein eller annet som øker energinivået ettersom jeg har lyst til å sove i natt. Da blir det vitaminvann som gjelder - vitaminer hjelper jo på alt, ikke sant?
Så jeg sitter nå her på bussen (elsker mobilt bredbånd) og fyller opp kroppen med nye vitaminer. Vil jeg våkne uthvilt i morgen, mon tro?
Happy ending.

 • 15.02.2011 - 17:00

Husker dere at jeg forrige onsdag skrev innlegget "185 kr rett i dashbordet"? Vel, de 185 kr, som var en svart gullhamster, bestemte seg for at billivet ikke var noe særlig og sa hei i dagmorges. Både jeg og folka på dyrebutikken var sikre på at dyret hadde tatt kvelden da temperaturen sank mot null grader nattestid.
Men den gang ei; den lille fighteren har overlevd. Det var derimot helt utmattet da jeg fant det (oppå dashbordet), for det var ingen problemer å få tak i det. Det gjorde verken motstand eller lagde lyd.

Ettersom jeg fikk meg en annen gullhamster da det andre sluttet å gi livstegn fra seg og dyrebutikken sa at det mest sannsynlig hadde dødd, fikk jeg et problem når det kom til bur. Man kan nemlig ikke ha to gullhamstre i samme bur! Jeg måtte derfor ta det i ei eske, før jeg fikk handlet inn bur og tilbehør da dyrebutikken åpnet klokka ti.

Hektisk morning! Ikke nok med det, men i stresset som oppsto da vi fant dyret ble bildørene forlatt åpne. Da vi var på plass i bilen igjen, klare for å kjøre, hadde et nytt dyr funnet sin vei til bilen; nemlig katten vår! Den var heldigvis lettere å få ut enn gullhamsteren var, så bilen min er nå dyr-fri (så vidt jeg vet!).

Gullhamstrene har fått navnene Tirilltunge og Løvetann.

Sunn kveldsmat

 • 25.01.2011 - 20:26

Akkurat nå sitter jeg og knasker i meg min hjemmelagde fruktsalat +-kveldsmat, for å kalle det noe. Da jeg lagde til frukt for pasientene der jeg jobber på lørdag, bestemte jeg meg for å handle inn til fruktsalat. Jeg handlet nok til at det holdt til flere porsjoner (utenom druene, som ble spist som lørdagssnop *kremt*), så jeg unner meg god kveldsmat i dag :-)

I stedet for druer tok jeg i dag ananas - for å prøve en ny vri, og dette inkluderte da med ananasjuice til å ha ved siden av. Man kan jo ikke helle ut noe så godt! Jeg vannet den ut med vann slik at det ble mer utav det, og den smaker fremdeles mye. I tillegg til ananas har jeg én kiwi og ett eple oppi, men jeg tilfører litt ekstra til fruktsalaten; Axa 4-korn (helt rene korn, ikke noe tilsatt) og skumma kultur (den smaker ikke så verst når du først blir vant med den).  Det er virkelig nam nam. Som hun dama på mat-prat reklamen sier; hvorfor skal man spise usunt når det finnes så mye sunt som er så godt!? (Eller noe i den duren...).Nå venter siste episode av Prison Break sesong 3 (jada, jeg henger etter). Gleder meg :-)

GOD JUL!

 • 24.12.2010 - 23:22

...og så er jula over også! I alle fall nesten; pakkestyret og julekvelden er ferdig, men to dager med god mat og familiesammenkomster gjenstår. Her i huset har basseluskene regjert en ukes tid, men heldigvis har de fleste blitt jagd på dør til i dag. Vi har vært syke tre av seks stykker, med hodeverk, kvalme og forkjølelse. Magen min har føltes ut som om den ble spist opp av ett eller annet monster, skikkelig ubehagelig. "Monsteret" har derimot tatt farvel for nå, og lot meg få en fin og god julefeiring :-)

Jeg er ikke den personen som er mest begeistret for jul, men jeg prøver å gjøre det beste ut av det. I dag ble jeg (til og med) med i kirken uten protester. Jeg er hverken kristen eller et kirkemenneske, til mammas store sorg, og da minstebroren fant dette ut bestemte han seg for at han heller ikke skulle være det. Derfor måtte jeg nesten gå i kirken i år, ellers hadde nok han nektet. 30 minutter med en følelse av å være en synder klarer jeg. Går dere i kirken på juleaften?

I år var vi ni stykker i hjemmet, og pakkene tok 2.5 timer å åpne opp. Jeg fikk bl.a. en støvsuger, wokpanne, sengetøy og sesong 1 av The Big Bang Theory (som er en elskbar tv-serie <3). Juleaftens kjekkeste gave var derimot fra foreldrene mine, nemlig boka Høyt spill om Afghanistan av diplomaten og politikeren Kai Eide. Gleder meg til å lese den! Omtale kommer så klart etter at den er utlest :-)


Informasjon om boka fra forlaget Cappelen Damm.

Julekvelden her i ei lita bygd i Sunnhordland ble avsluttet av at min farfar på snart 82 år, fikk en melding på sin doro-mobiltelefon. Den var fra Maren, en som visstnok var hans "bestevenn 4 ever <3", som takket for presangen. Problemet var bare at farfar ikke kjenner noen Maren, og at meldingen startet med "kjære Vendela". Farfar heter ikke Vendela, kan du si ;-)

GOD JUL TIL DERE ALLE!
Stille stund

 • 15.12.2010 - 14:47

Jeg har vært/er syk, og ikke orket å logget på datamaskinen. Derfor har det vært stille inne på bloggen min nå i noen dager. Skikkelig herlig, skal jeg si dere. Godt med datafri, kan bli litt for mye data på oss i hverdagen. Data på skolen, data på jobb, data hjemme. Ja, til og med data når vi shopper eller sender julekort! Litt av en datafiksert verden vi lever i... Misforstå meg rett, data er vel og bra det, men alt med måte. Selv favorittgodteriet ditt kan du få for mye av (les: Ingird har spist mye sjokolade disse dagene, og har fått nok).

Det har ikke skjedd så mye disse dagene. Jeg har lest litt, men har aller mest sitt på tv. Glodd film, tv-serier og reklame. Er det bare meg, eller har TV3 økt reklameandelen sin?! Mente de pleide å ha to reklamepauser i løpet av en en-times serie, men i går under Bones var det plutselig tre reklamepauser? Haha, at det går an!
Anyway; jeg har begynt å lese i boka/heftet Mens vi venter fra Redd Barna som handler om asylbarn i Norge som venter på svar, eller som har fått svar (negativt svar), og venter med gru på at de skal bli atten og bli sendt ut av landet. Innlegg om Mens vi venter kommer når jeg er ferdig med den :-) TIl da kan dere lese denne artikkelen om boka fra Redd Barna sine hjemmesider. Virket den interessant?

Ellers så har jeg funnet enda en bok jeg vil lese; Eat Pray Love. Trodde det var en "alminnelig" bok, roman, kjærlighet, kliss, etc., men boka handler jo faktisk om forfatterens indre reise. Takket være Oprah (!) må jeg nå lese denne boka også... Lista over bøker jeg skal lese bare vokser og vokser. Kjenner du deg igjen?

Når jeg kommer tilbake igjen for fullt (haha), vet jeg ikke, men dette var da i alle fall en oppdatering :-) Ha en fin dag videre!


Bildene fra Kenya er elskbare <3

Jeg er faktisk ikke en robot!

 • 03.11.2010 - 18:35

Innen midnatt i dag skal særemne mitt være innlevert. Fremføringen er på fredag, og det kommer definitivt til å bli den kjedeligste fremføringen jeg har hatt (og kommer til å ha) i hele mitt liv! Heldige dere som skal høre på :-) Jeg skal altså bable i femten minutt om stedsnavn på steder folk i klassen ikke vet hvor er. Supert! Tviler på at læreren vet hvor det er heller. Gir meg muligheten til å si hva jeg vil. Eller ikke...

Særemne mitt går ut på stedsnavn (som sagt) på plassen jeg bor - en knøttliten plass langt borte fra folk og by. Neida, vi bor 15 minutter fra Stord, hvis det sier deg noe!? 45 min fra Haugesund. Plassert nå?

Uansett, her bor det... 200? 200-400 mennesker ca. Jeg vet ikke helt. Plassen er i alle fall så liten at skolen stod i fare for å bli nedlagt. Massiv engasjement fra "bygdafolke" hindret derimot dette, og godt er nå det. Ellers er det en stille stille plass.. Så stille at jeg har flyktet til Haugesund hvor jeg bor på hybel. But I miss my homeplace!

I fare for at dere skal kjede livet av dere, unngår jeg å gå så mye nærmere innpå særemne mitt. Du kan heller få spør etter den 30 sider lange oppgaven hvis du føler for å vite mer.

Poenget er at hjernen min tenker kun stedsnavn stedsnavn stedsnavn i dag. Eller, stadnamn ettersom jeg skriver oppgaven på nynorsk! haha. Det er derimot en sang som har klart å klore seg fast i den lille biten av hjernen som er ledig. Jeg har sunget på det jeg kan av sangen i flere dager nå. I am not a robot. Nei, jeg er faktisk ikke det. Uansett, som en liten update kan jeg jo legge ut sangen :-) So, enjoy! Send meg noen varme tanker her jeg sitter inne i de sene nattetimer og skriver om STADNAMN. You want to switch lives for today?

 

Søstrene Grene...

 • 01.10.2010 - 15:15

...er en virkelig DIGGBAR butikk! Jeg og en venninne sto i fare for å aldri komme ut igjen i går, da vi var der inne. Ikke fordi butikken var formet som en labyring (noe som i grunnen var temmelig stilig), men fordi vi begge to kunne tenkt oss å kjøpe minst halve butikken! Vi tittet og pirket på alt, så mye dødsstilig! Varene er billige (og prisene noe merkelige. Kjøpte f.eks. 40 sugerør til 3.33 kr! Hvor ellers finner du slike priser?), og mange er miljøvennlige. Kvaliteten er god, og utvalget bra. Virkelig en butikk som er verdt å besøke! Den finnes desverre ikke i alle de norske byene; den finnes nemlig kun i Stavanger (hvor jeg var), Skien og Oslo.

Jeg kjøpte meg også en herlig te med kamomille, som skal gjøre det lettere å sovne inn om kveldene. Denne ble testet i går kveld, og den var utrolig god! Både på smak og virkning, vel å merke. Ellers ble det handlet en del dill, hehe. Kommer alltid godt med!


Bildet er tatt på Norsk Oljemuseem, hvor vi var med hver får geofagklasse.
Hva vi ikke kule, vel? Oh yeah..

Ellers er ikke formen helt på min side i dag, så derfor orker jeg rett og slett ikke å sette meg inn i noe å skrive om..


Har du vært på Søstrene Grene?

Jeg har fått meg en (ny) katt!

 • 31.08.2010 - 21:38
Eller egentlig ikke. Den vil være min, og jeg vil at den skal være min, men den er noen andre sin og mamma vil ikke at den skal være min! Så sånn er det med den saken. Mammas ord = MAKT!
Anyway, jeg har flyttet på hybel (for sånn ti dager siden elns) og i dag måtte jeg hjem for å vaske klæææær! Lenge leve hybellivet uten vaskemaskin <3 Minstemann i hjemmet var tydeligvis glad for å se meg igjen; han viste meg de nyeste oppdateringene på arbeidsplassen sin (se bilder av den her), hans nyeste verk i lego og sist, men ikke minst, naboenes kattunge! Både jeg og broremann - Ardian - har siklet på disse kattungene siden de ble født, men mamma sier nei. To katter i hus er visst nok.. Så vi har lånt denne kattungen og kost masse med den, noe som har gjort den temmelig forvirret; hvor bor jeg egentlig!? I det siste har den visst så å si bodd hos oss.
Jeg koste med kattungen nesten med engang jeg var kommet hjem, men for å ikke bli altfor forelsket i den gav jeg den straks tilbake til Ardian. Senere på kvelden fant jeg kattungen ute på trappa hos oss, og måtte såklart kose med den. Den var så herlig og malte og alt! Det endte med at jeg tok den med opp til lillebroren min, som nettopp hadde lagt seg. Jeg mildt sagt elsker denne katten! Jeg bar den ut igjen temmelig snart, men litt senere da jeg kikket ut på trappa sto den der enda. Jeg holdt den en liten stund mens jeg klappet den, og så satte jeg den der jeg fant den. Problemet var at da jeg gikk inn, fulgte den etter. Kattungen, som er ganske tam, var ikke vanskelig å få tak i, så den var fort ute igjen. Da den sto på trappa så den opp på meg med mørke, uskyldige øyne, og jeg klarte ikke å la den være der alene. Jeg bærte den derfor bort til nabohuset, hvor den egentlig bor. Trygt plassert utenfor døra deres, gikk jeg fra den. Jeg så meg ikke tilbake en eneste gang, for jeg ville at den skulle forstå at den skulle bli igjen og ikke følge etter meg.
Hva gjorde så katten?
Jo, den fulgte etter meg hele veien hjem, og nå står den der ute på trappa og mjauer. Enn så lenge i alle fall. Den finner nok noe annet å gjøre på i løpet av kvelden! Jeg sitter i alle fall her nede på rommet mitt og tenker;
stakkars, lille pusekatten


An update

 • 24.08.2010 - 11:40
Lite blogging? Ja. Det har vært noen hektiske dager i det siste. Faktisk så hektiske at jeg sov hele ettermiddagen i går, og til og med klarte å forsove meg i dag tidlig selv om jeg la meg til vanlig tid! Stressa? Joa, kanskje det..

Saken er den at jeg har flyttet i helga! Jeg har gått lei av å pendle over 2 timer hver dag, og har altså flyttet på hybel nærmere skolen. Der har jeg enda ikke fått ordnet meg med internett, slik at eneste muligheten jeg har til internett er på skolen. I går var det full dag med timer fra begynnelse til slutt, og jeg hadde ikke tid til å blogge. Fikk bare lagt ut et slurveinnlegg i politikktimen. Ikke misforstå, jeg elsker politikk, men er ikke så glad i læreren... haha!

Anyway, nå har jeg fritime og har tid til å blogge litt. Vet ikke om jeg får mulighet til å sette meg inn i noe nytt som har hendt, dessverre, men jeg har i alle fall forklart meg nuu. (det er stressende å være vg3 elev!!)

Snakkes!Med røre i pikken blir det snart rast med varme pannekaker (!)

 • 28.07.2010 - 22:39
Makes sence?
Løsningordet vi fikk på kryssord! Jeg, kjæresten og to venninner satt og løste kryssord, og ettersom vi ikke fikk til flere av kodeordene skulle vi prøve oss på løsningsordet. Hun ene av venninnene mine er en smule pervers og småtenkt, så for å finne ut det siste ordet (ord nr. 4) begynte hun på A og skulle gå gjennom hele alfabetet. Bokstavene vi hadde fra før av var -ikke-. Hun var fast bestemt på at siste bokstaven var n. Vi andre visste hvilket ord som ville komme opp til slutt, men hun selv var ikke klar over det. Vi fikk oss alle en god latterkrampe da ordet til slutt ble pikken (dårlig humor?), og vi lo enda mer da vi satte løsningsordene sammen; med røre i pikken blir det snart rast med varme pannekaker.

Nå har vi hatt en real omgang twister. Ja, twister er en slager i min vennegjeng og slår aldri feil. Vi ler aldri oftere eller mer enn når vi spiller det spillet. Det meste vi har vært på brettet er fem stk på en gang, i dag var vi fire. Du må være obs på strekk i lår og armer, og romper i trynet.Nå spiller vi presidenten, og jeg knuser dem!!! ;D Oh yeah.
God kveld videre, lesere :-)

Over A Cup Of Tea

 • 21.07.2010 - 19:19
Stemningen er litt magisk hos meg nå. Som nevnt fikk jeg en buddhaskulptur til bursdagen, og den har et fat man kan sette lys oppi. Nå har jeg satt et lys oppi der, og tent det. Ettersom jeg bor i kjelleren og det er en smule mørkt her nede (fordi jeg er lat og ikke har skaffet meg skikkelig lys), lyser buddhaen opp. Den ser så magisk og majestetisk ut der den står. Samtidig er det utrolig hvor mye ett enkelt lys kan lyse opp...Nå står det en glovarm kopp med herlig nytraktet te og venter på meg oppe. Jeg kjøpte meg en ny type te i dag; grønn te med jordbær og aroma. Den var i løs form, og da jeg skulle ta litt oppi tetrakteren fikk jeg virkelig en følelse av at dette var ekte te! Er så herlig når du faktisk kan se at et produkt er skikkelig :-) Håper smaken lever opp til forventningene! Jeg får gå opp og smake...

Bursdagsoppdatering

 • 19.07.2010 - 17:10
Hvordan kan jeg dele med bloggverden at jeg har bursdag, for så å ikke fortelle hvordan det gikk!? Shame on me.. Yeah right.


dha bursdagskakeBlowing candles at the kakedha bursdagsgirlMy Buddha!


Dagen ble feiret med familieselskap, kakespising og brusdrikking. I tillegg ble det servert middag; vegetar så klart. Vårruller laget av nabojenta (knallgode!), nudler med grønnsaker på asiatisk vis, og tacoruller med smørost og ruccula ;D NAM!

Når mobberne blir mobbeofre

 • 19.06.2010 - 15:06
For at dere skal forstå dette innlegget, er det viktig at dere vet en ting om meg;
Jeg spiiiser ikke kjøtt!

Helt siden jeg ble vegetarianer, har jeg konstant fått frekke tilbakemeldinger. De er ikke vondt ment, men jeg blir sykt frustrert av dem. En stund ble det så mye at jeg ikke taklet det, og begynte å spise kjøtt igjen. Svake menneske! Situasjonen er litt vrien ettersom ingen av vennene mine er vegetarianere eller forstår hvorfor noen er vegetarianere. De ser på meg med et uttrykk som sier hva feiler det deg, og sier at det finnes dyreprodukter i ditt og i datt. Ja, noen sa til meg at de bruker svineolje i hamburgerbrød! Yeah right...
Klassikeren som de fleste vegetarianerne får høre, er vel du spiser opp maten til dyra! Denne er en gjenganger også hos meg, men folkens; jeg spiser heller maten til dyra enn at dyra som får maten skal ende opp som mat for deg!

Kjæresten min er intet unntak, men han forstår meg. Heldigvis! Ikke løye, ettersom både broren hans og kameratene er vegetarianere! Hvorfor han ikke er det, det er et spørsmål jeg også lurer på...
I kveld skal vi på grillfest hvor kjøttetere blir sett ned på. Jeg gleder meg! Gjett om godgutten min skal få høre det heeeele kvelden : )
It's payback time! <3

...mens jeg venter på sommer.

 • 16.06.2010 - 12:55
What to do, what to do, what to do?

I dag er en slik dag hvor jeg ikke føler for å gjøre så mye. Trøtt og sliten, ønsker å bli frisk, er lei av å være syk nå! I går måtte jeg ut av huset og til skolen ettersom vi skulle levere inn bøkene. Det resulterte i at jeg i dag har vondt på innsiden av albuene, og finner det løye å pirke borti mens jeg skriker au. Fritids? Kanskje...

Aller helst kunne jeg tenkt meg en tur til Bergen i går! Amnesty Vest holdt stand i byen, og det ble arrangert ungdomssamling på Raftohuset. Jeg hadde det på plakaten lenge, men det måtte vike til fordel for skolen. School first, you know...
Når det gjelder vondt på innsiden av albuene, har jeg faktisk en liten historie å fortelle angående det:
Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg sliter med mangel på energi, og har gått til healing for å få bukt med dette problemet. Det var der jeg fikk vite at kroppen min er anspent hele tiden, og at jeg konstant stresser. Healeren skulle derfor fjerne anspentheten fra kroppen min. Hun begynte  ved føttene og arbeidet seg opp over. Jeg holdt på å spenne til henne flere ganger mens hun løste opp i spenningene, ettersom dette fører til rykninger i kroppen. Spenningene ble så ført opp til skuldrene, noe som førte til at skuldrene mine kjentes som murstein. Da hun så skulle drive dem vekk fra skuldrene, gikk spenningene nedover armene, og resten av dagen hadde jeg ekstreme smerter på innsiden av albuene. Healeren hadde ikke tatt der engang! It's like magic!

Tror du at healing funker?

Hvor mange klesplagg må en jente ha før hun blir fornøyd?

 • 14.06.2010 - 13:57
Jeg kan ikke skryte på meg at jeg har akkurat nok klær. For å være ærlig, har jeg hele to klesskap; ett for klær jeg bruker og ett for klær jeg ikke bruker. Waste? Definitivt!
I dag tok jeg meg derfor tid til å rydde i klesskapene mine. Hvorfor skal klær som er 100 % brukbare ligge og ikke bli brukt?
Nå har jeg stappet tre bæreposer fulle med ulike klesplagg, men ikke fullt så mange som jeg hadde håpet på. Det er nemlig en rekke plagg jeg ikke klarer å gi slipp på! Merkelig, men sant... Jeg har ett skjørt som jeg fikk da jeg gikk i sjette (!) klasse, og det har jeg enda. Til og med i klesskapet hvor jeg har klær som jeg bruker. Jeg elsker stoffet og fasongen på det, og det passer utmerket på varme sommerdager. Lite bryr jeg meg om at merket er heart quake, og at jeg ikke husker hvilken butikk det kommer fra. Jeg elsker mitt (snart) sju år gamle skjørt : )


Det er ikke noe spesielt ved det, men det betyr mye for meg allikevel.Resten av klærne har jeg planer om å gi bort, enten til Fretex eller Ukraina. Alt er bedre enn at klærne bare ligger der og er til "pynt", er det ikke?

Overskriften på dette innlegget er: hvor mange klesplagg må en jente ha før hun blir fornøyd?
Dette er noe som sikkert kunne blitt forsket på! Hva er det med nye klær og shopping som gjør jenter så tilfreds?
Kjenner du deg igjen?

Jeg har overvunnet min største frykt.

 • 14.06.2010 - 12:14
Jeg har så å si alltid vært redd for  det. Bare jeg har sitt det, har jeg kjent det grøsse nedover ryggen min. Jeg har aldri tørt å møte frykten min, ansikt til ansikt, alene. Jeg har rett og slett vært altfor redd. Nervøs. Noe inne i meg sier at de kan se på meg at jeg er redd, og dette har holdt meg tilbake i alle disse årene.

Jeg var ikke gamle jenta da jeg fant ut at dette var noe jeg var redd for. Selv om det ble tryggere å møte det sammen med andre, ble ikke frykten mindre for å møte det alene. Jeg gikk omveier, kom med unnskyldninger for å slippe å gå der jeg visste de kunne være. Alt for å slippe unna min største frykt.

Som elleve åring skulle jeg for første gang prøve å møte frykten alene, men ettersom en av dem kom etter meg og jeg hadde en døden nær-opplevelse (i følge meg selv) kan jeg ikke si at frykten ble overvunnet.

Flere år gikk, og jeg trakk meg stadig lengre vekk. Man kan si, at jeg ble mer og mer redd for det for hvert år som gikk. Tanker om at de ikke likte meg, at de voktet sterkt over sitt territorium, at de kunne skade meg til jeg døde, og andre (ekstremt) overdrevne tanker holdt meg unna.

Men i dag, i dag klarte jeg det jeg aldri har klart før; jeg overvant frykten min! Med puls på 220 gikk jeg, så forsiktig jeg kunne, inn på deres territorium. Passerte én, passerte to, fire. Jeg hadde overtaket, dette skulle jeg klare. Selv da en av dem kom bort og snuste meg i rompa og jeg var sikker på at den skulle ta seg et jafs, holdt jeg hodet kaldt.

Ja, mine venner, i dag var første gangen jeg gikk på et jorde med kuer.MØØ!

En perfekt start på dagen

 • 10.06.2010 - 05:39
Hva er vel ikke bedre enn å våkne klokka fire om morgenen med øm hals, vondt hode, øreverk og det som verre er? Ikke blir det bedre av at jeg ikke får sove igjen, og at det ikke er noe bra på en eneste kanal på tv er i alle fall ikke et plaster på såret!
Nå sitter jeg og venter på at smertestillende skal fungere. Tror jeg har fått influensa, hele meg har det vondt! Til halsen har jeg lagt meg en kopp varm te, som jeg samtidig har krydret med ekstra antioksidanter i et håp om å bli frisk. Det kunne nemlig ikke vært et verre tidspunkt jeg ble syk på. Jeg har hatt fri fra skolen siden fredag, og har så å si ikke hatt noen avtaler. Frem til i dag. Klokka elleve har jeg nemlig kjøretime, og nå sitter jeg og tenker på om det går an å avbestille og ikke måtte betale? Jeg kan jo ikke noe for at jeg våkner opp og er syk!
Til helga skal jeg i tillegg jobbe, og med tanke på at jeg jobber tett opp i mennesker, er det ikke en god idé å gå syk på jobb. Med andre ord; jeg må bli frisk!


I dag mangler jeg bare kosedress...

 • 02.06.2010 - 13:00
...ettersom fotplagget jeg har på meg er crogs!

Jeg gikk ikke på skolen iført crogs, jeg har dem på meg noe ufrivillig. Da jeg gikk til bussen i dagmorges, fikk jeg sykt vondt i tærne. Det ble bare verre og verre, og jeg måtte forte meg ettersom jeg skulle rekke bussen. Det viste seg at skoene var av en type som man lett kan få sår av, en venninne hadde opplevd det samme med samme type sko, og jeg hadde altså fått to sviende gnagsår på begge lilletærne. Det var så gale at jeg ikke klarte å gå!
På skolen fikk jeg byttet sko med en venninne, men skaden var allerede gjort. Det ble ikke så mye bedre med andre sko, og jeg måtte bite tenna sammen, svelge stoltheten, og sende melding til pappa;
"Har du mulighet t å kjøpa ett par crogs t meg? Eg klare kje gå i andre sko :S "

Jeg ba om svarte. De hadde ikke. Jeg fikk knallblå.

Så i dag har jeg spankulert rundt på skolen i ett par knasjne crogs og følt meg skikkelig lekker. Jeg mangler faktisk bare kosedressen, så ser det virkelig ut som om jeg har tatt sommerferie!

Jeg håper bare at været holder seg. I dag er det nemlig meldt regn! Fremdeles ser det bra ut, og jeg håper det varer : )


Meg i mattetimen right this moment !

Jeg har så godt som tatt sommerferie. Jeg kom opp i skriftlig eksamen, har fullført den, og kommer ikke opp i muntlig. Slik skal det være, men mange sier at ettersom alle VG2 elevene på skolen min kom opp i muntlig er det 50 % sjanse for at vi også kan komme opp i muntlig!! Er dette sant?
Jeg har i alle fall bestemt meg for at jeg ikke kommer opp i muntlig. Hvis så skulle skje, går verden under for meg....

Vinglepetrine

 • 31.05.2010 - 20:28
Det er ikke lenge til jeg blir atten år, og kan kjøre opp til førerkort. Jeg gleder meg sykt til det, og synes det er kjempekjekt å kjøre, men slik har det ikke alltid vært. Jeg ligger langt etter de fleste som er like gamle som meg når det kommer til hvor nære de er oppkjøring, for jeg gikk nemlig en god stund og var sikker på at jeg ikke skulle ta sertifikatet.
Grunn: Det er svært forurensende å kjøre bil.
Jeg hadde allerede begynt å lærekjøre hjemme da jeg kom frem til dette, og sluttet så å si på dagen. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg hadde mange tilhengere; tror det knapt var noen få. Ikke fordi de mente at jeg var dum som ikke ville ta sertifikatet (vel, noen mente sikkert det også!), men mest fordi de ikke så miljøgevinsten. Jeg bor på bygda hvor bussforbindelsen ikke er til å skryte av, og jeg er avhengig av foreldre med bil som kan hente og kjøre meg ulike steder. Skal de bringe og hente meg i stedet for at jeg kjører selv, blir det jo dobbelt utslipp.
Så sant, så sant.
Etter vel et halvt år gikk jeg tilbake til å ville ta sertifikatet. Jeg bidrar jo allerede godt til for miljøet ved at jeg (nesten) ikke spiser kjøtt! Det er faktisk en av de beste tingene du kan gjøre for miljøet : ) Så et lite tips; kutt ut kjøtt i ny og ne! There's plenty to eat without choosing meat.Som sagt, bestemte jeg meg for å ta sertifikatet (igjen) og begynte å lærekjøre (igjen). Jeg kan ikke si jeg var (er) noe flink, men øvelse gjør mester! Etter en del kvelninger i rundkjøringer i tett trafikk og feilgiring som resulterte i et smell fra motoren, sa derimot bilen takk for seg... og kjøringen stoppet opp. Igjen.
Hjemme kom vi frem til at det beste ville være om jeg kjøpte meg en bil selv, og treg som jeg er gikk det nærmere et halv år før jeg omsider fikk kjøpt en! Så; i slutten av mars kunne jeg igjen begynne å kjøre : )
20. mai hadde jeg min første kjøretime, og nå har jeg endelig lært meg å utløse bilen skikkelig (det er lov å le av meg...). Jeg er stolt over meg selv, synes jeg har komt meg ganske mye etter bare én kjøretime (må skryte litt). Så på torsdag blir det kjøretime nr. to, og nå sitter jeg her og leser til teorien.
< Det skal bli kjekt å få lappen!

Blablablablabla

 • 30.04.2010 - 15:40
De to siste dagene har både vært chill og stressende; jeg har hatt fri fra skolen og har kunnet sove lenge. Samtidig har jeg strevet på med matematikk, ettersom jeg skal ha heldagsprøve i det på tirsdag (se innlegget fra i går som jeg skrev i full frustrasjon!). I dag gikk det derimot ganske OK, fikk til sannsynlighetsregning og hele pakka, men så kom jeg til venndiagram - noe jeg har glemt helt ut fra i fjor! Jeed...

I alle fall, når klokka blir fem i dag er det HELG. Da kommer verdens beste gutt, og matteboka skal bli gjemt bort : D

I morgen er det den store dagen for lillebroren min. Da står han nemlig som konfirmant. Han ser vel helst frem til å bli ferdig med alt styret, tenker jeg. Selskap er ikke helt hans greie - liker best å sitte oppe på rommet og gro x-box (som de fleste andre på den alderen?).
For min del, innebærer dagen å prate med slekt som man sjelden ser og selfølgelig å teste ut bunaden før 17.mai. Jeg har visst vokst siden i fjor, for vi står overfor et skjorteproblem. Skjorta mi er nemlig for liten i halsen, så det er ikke mulig å få festet søljene. Haha! Da er det bra at de fleste venninnene mine har samme type bunad, slik at jeg kan låne en.
(Takk, Ida!)
Jeg putter inn et snart to år gammelt bilde av meg hvor jeg har på meg bunaden : ) Det er forøvrig en sunnhordlandsbunad, hvis du skulle lure på det...


Og bare for å sette prikken på i'en:
Jeg hører på et album som heter The Pop Heroes på Spotify, og jeg er en jente som HATER pop! Matte gjør virkelig noe med meg... Flaut å innrømme, men ja; dagens pop er kanskje ikke så ille?... Fengende er det i alle fall ;P

AUCH!

Un resumen

 • 28.03.2010 - 18:05
Endelig virker det som om den kraftige forkjølelsen jeg har hatt i en uke, begynner å gi slipp. Så slakk og dårlig som jeg har vært denne uken, kan jeg ikke påstå at jeg har fått gjort så mye fornuftig.Mandag tvang jeg meg gjennom skoledagen ettersom jeg skulle ha en prøve i siste time. Den gikk forsåvidt fint, men kunne alltids gått bedre!
Da jeg kom hjem, la jeg meg rett ned på sofaen, glodde litt på TV, leste, sov, glodde litt på TV igjen... Sånn gikk både mandags ettermiddag og hele tirsdag.
I tillegg til kraftig forkjølelse, var jeg kvalmen og plaget av intense smerter i nakke og skuldre. Dette førte så klart til en hodeverk som var så fæl at jeg knapt klarte å gjøre noe.
Ettersom hodeverken, forkjølelsen og nakke/skuldresmertene ikke ga seg uansett hvor mye jeg slappet av eller hvor mange smertestillende tabletter jeg tok, tvang jeg meg av sted på skolen onsdag. Da jeg kom hjem var jeg så gåen i nakken at jeg ikke gjorde noe annet enn å sove. Fysioterapitime ble bestilt, nakken og skuldrene fikk løst seg litt opp, og jeg følte meg bedre. Forkjølelsen var derimot blitt verre...
Tordag skulle jeg i Kenyamøte i Kopervik, og det måtte jeg jo få med meg! Da ble det ut på tur, aldri sur, på torsdag også..
Fredag kunne jeg endelig slappe godt av!

Nå, søndag, er formen en smule bedre. Nakken- og skuldersmertene har gått tilbake til normalt, og forkjølelsen begynner som nevnt å slippe taket. Helgen har gått til jobb og avslapping.
Jeg jobber på et omsorgsenter i kommunen hvor jeg bor. Her er jeg frokostvert - dvs. at jeg finner frem frokost og serverer den - for pasientene på en dementavdeling. Det er en krevende, men også en veldig koselig jobb : )
I dag fikk jeg imidlertidig skikkelig kjeft av en av pasientene. Det var ikke så enkelt å forstå hvorfor klokka hennes - etter så mange trofaste år - plutselig skulle være en time for sen...

------------------------

I morgen bærer det av sted over til Stord for å ta de siste vaksinene, samt få tak i malariatablettene jeg skal knaske på. Det er ni dager til jeg reiser, og jeg er veldig nervøs. Hva om jeg gjør noe feil, og menneskene der nede blir sure på meg?

Jeg håper alt går etter planen, og at flyturen går greit. Åtte timer i ett fly blir den lengste flyturen jeg har hatt. Til sammen blir flyreisen på ca. ti timer: To timer fra Sola til Amsterdam, Nederland, og åtte timer fra Amsterdam til Nairobi, Kenya.

Dette er forøvrig velkjent for meg, som hadde en hekkans tur til Spania i fjor sommer. Jeg reiste i nærmere tretten timer for å komme meg ned, med mellomlandinger i Frankfurt, Tyskland, og Madrid, Spania, før jeg omsider kom frem til Malaga. Jeg må nesten bare få nevnt at denne turen reiste jeg på helt alene...

Jeg skrev et innlegg om terrorisme, hvor to av eksemplene hadde utgangspunkt i fly. Heldigvis har lille redde Ingrid vokst litt, og det er ikke så skremmende å ta fly nå som det var da jeg tok fly til Tyrkia som elleveåring, to år etter 11/9. Du vet, Afghanistan ligger jo ikke langt fra Tyrkia, hvem vet hva planer som kunne ha blitt stelt i stand for akkurat det flyet jeg var på...

REGN!

 • 16.03.2010 - 19:20
I dag regner det ute! Det betyr at det er mildvær, noe som igjen betyr at det går mot varmere tider, som igjen betyr at det snart er VÅR!
Samtidig som jeg gleder meg, ergrer det meg litt. Er det bare naturen som tuller med oss igjen, slik den gjorde forrige uke? Kommer det til å snø og fryse på igjen til helgen?

Skal snøen først forsvinne, synes jeg at alt kan forsvinne på èn gang, så er man ferdig med det : ) Slipper flere dager med glatte veier fordi det fryser på om kvelden, slipper slaps og søl i dagesvis... Det hadde vært flott!

Så nå sitter jeg her, hører på god musikk (Funeral For A Friend atm), koser meg med en god kopp grønn te og venter på varmere tider <3
For å få tiden til å gå fortere, unnagjør jeg litt prosjektarbeid i spansk og engelsk, om henholdsvis livet i Nicaragua og menneskehandel. Spennende temaer!
Visste du at vold mot kvinner blir sett på, av nicaraguanske kvinner, som en del av hverdagslivet og ikke som en kriminalitet?
De skulle visst straffene for noe sånt i Norge og andre vestlige land...

Jeg plotter inn to bilder fra Nicaragua; det ene viser det flotte landskapet, det andre gir et hint om fattigdommen som preger mange av innbyggerne:
Nicaragua er et land jeg gjerne kunne tenkt meg å jobbe med/i. Ikke bare får jeg hjulpet trengende mennesker, men jeg får brukt spanskkunnskapene jeg har opparbeidet meg de siste fem årene. Jeg kunne godt tenkt meg å være lærer for en nicaraguansk grunnskoleklasse, lært dem om spansk kultur og historie, samt grammatikk. Det hadde vært en drøm!


Nå hopper jeg over til menneskehandel, og skal lese litt om dette før jeg begynner på prosjektet. Kan godt hende jeg kommer med ett innlegg om menneskehandel om ikke så altfor lenge : )
 
hits