ingrid gurine

Long time no see

  • 18.09.2012 - 16:39

Hei alle sammen (om dere fremdeles er der)

Jeg har hatt det travelt, slitsomt, tungt og vanskelig siden jeg kom hjem fra Tanzania. Å reise til Afrika er noe av det beste jeg har gjort - det kjekkeste, morsomste, mest lærerike, interessante og spennende - men det har også vært det tyngste, tøffeste, vanskeligste og utmattende. Ikke på grunn av vanskelighetene som er å se der nede, men på grunn av meg og hvordan jeg er. Jeg har alltid hatt det litt vanskelig, men har allikevel klart å gjøre det jeg vil gjøre her i verden. Jeg har jo tross alt vært i Afrika to ganger, og jeg er bare tjue år! 
Men ettersom jeg har blitt eldre, og spesielt etter tanzaniaturen, har jeg måttet innse at jeg ikke fungerer optimalt. Jeg klarer ikke gjøre det jeg vil, jeg blir så sliten. Jeg har måttet innse at jeg kanskje ikke kan arbeide for å "redde" Afrika allikevel, at jeg kanskje må ta til takke med et "enklere" yrke (om jeg i det hele tatt klarer det). Det er trist.

De siste dagene har jeg tenkt mye på å begynne å blogge igjen. Men dersom jeg starter, vil bloggen bli noe annerledes. Jeg har ikke lengre energien til å sette meg inn i samfunnsspørsmål og politiske debatter. Jeg leser ikke lengre Aftenposten Innsikt, men VG. Jeg vraker nyhetene til fordel for Gøy på landet. Noen vil kanskje si jeg har forandret meg, og kanskje har jeg det. Jeg spiser mer og mer kjøtt, og handler mer og mer ting jeg nødvendigvis ikke må ha. Men innerst inne er jeg jo fremdeles meg selv - sosialisten, økoterianeren, afrikaelskeren, samfunnsentusiasten, amnestyaktivisten - disse sidene har bare måttet vike til side for at jeg skal kunne komme meg opp om morgenen (noe jeg forøvrig ikke gjør så ofte) og komme meg gjennom dagene. Jeg trenger å ikke tenke, leve overfladisk, leve livet uten å tenke på alt og alle som blir negativt påvirket av vår levemåte.

Så sånn er det. Hvordan har dere det, da? :-) 


Zuzanna

13.11.2012 kl.21:56

Åh, jeg kjenner meg så altfor godt igjen. Jeg nåde et punkt hvor jeg ikke lenger klarte å ta til meg all urettferdigheten i verden, og valgte å stenge alt politisk og samfunnsengasjert ute. Men fortvil ikke, dette vil komme tilbake. Hos meg har det tatt over ett år, men nå føler jeg meg klar for å engasjere meg igjen.
hits