ingrid gurine

En zanzibarsk måte å ta bilferje på.

  • 05.03.2012 - 11:05

Første kvelden på Zanzibar, i Stonetown, skulle vi ut å spise på en resturant ved stranden. Vi hadde observert tidligere på dagen, da vi skulle ut til Prison Island, at det stod et svært lasteskip delvis oppe på stranden og ødela noe av idyllen. Vi hadde ikke sitt for oss at skipet var en slags bilferje, og at vi fikk massevis av underholdning mens vi satt og spiste.

Først virket alt tilsynelatende kontrollert og i orden ut. Det kom én bil her og én bil der, alle firhjulinger, og som med litt fart lett kjørte opp på lasteskipet. Som om de hadde gjort det minst hundre ganger før. Da maten vår var blitt servert, begynte ting derimot å endre seg. Nå kom det flotte, dyre personbiler og skulle kjøre opp på lasteskipet. Vinkelen opp var temmelig bratt (noe som du kanskje klarer å spotte på bildene nedenfor), og vi trodde ikke våre egne øyne da bilene kom susende ned på stranda, hvor det var mange folk, ikke bremset og bare kjørte rett opp. Så lett som bare det. 
Dette fortsatte ei lita stund, før det nok nærmet seg skipets avgang. Da begynte to til tre biler å prøve å kjøre opp på lasteskipet samtidig, og det ble en del tuting kan du si. Én bil ble stående mitt på lasteplanet med håndbrekket på, mens sjåføren gitt ut - sikkert for å forsikre seg om at akkurat han skulle få plass på skipet.

Da vi trodde at det ikke var plass til flere biler (det var virkelig ikke det heller), begynte mennene som mest sannsynlig håndterte denne "ferja" å løfte på bilene for å plassere dem tettere sammen. Deretter løftet de opp to små lastebiler, som visstnok ikke hadde sterk nok motor til å komme seg opp på egenhånd.

Vi bare: Hva skjer? En god latter fikk vi oss i alle fall, og denne gangen ble ingen skadet. Ettersom det virket noe ukontrollert og relativt farlig, tørr jeg trygt påstå at noen liv kan ha gått tapt i prosessen tidligere...

Her følger et lite bilderas. Det var mørkt, så bildene er noe uklare:


 

En absurd opplevelse for oss som var der i alle fall!

hits