ingrid gurine

Tanzania '12: dagene på Zanzibar

  • 02.03.2012 - 19:03

Studiehverdagen har begynt igjen for fullt, og i mellom all pensumlesing er det ikke alltid like lett å få tid til blogging. Nå er det derimot helg, og selv om den for det meste består i pensumlesing har jeg allikevel tid til overs å bruke på bloggen :-) 

Vi var på Zanzibar - også kjent som Krydderøyene - i seks dager. Vi var i Stonetown (se forrige Tanzaniainnlegg) og i Nungwe, et "sydenparadis" nord på Zanzibar. Her hadde vi den eneste fridagen under hele studieturen, og den ble brukt til massasje, bading og soling. I Nungwe (og kanskje Zanzibar generelt) er det mange masaiier som bor i noen måneder for å tjene seg penger slik at de kan f.eks. kjøpe kyr for å kunne gifte seg. Glad det ikke er deg?

På vei opp til Nungwe var det meningen at vi skulle se på sea weed farming, men ettersom tidevannet ikke var med oss ble det ikke så mye av det. Sea weed (sjøgress) farming er én av de største økonomiske kvinneaktivitetene på Zanzibar, og de bruker dette til alt - medisin, mat, eksport og mye mer. Det luktet derimot sterkt av saltvann, så om det smaker godt er vel en annen sak :-)

En mulighet for kvinnene til å tjene sne egne penger er det i alle fall, og bra er det!

Zanzibar (Nungwe) er definitivt en plass jeg skal besøke igjen. Kritthvite strender, klart blått vann, herlig badetemperatur, kulturell særegenhet, fremdeles ikke helt turistpreget og rolige omgivelser. Kanskje der du skal legge din neste sydenferie til?

hits