ingrid gurine

Tanzania '12: fredag 13. januar

  • 27.02.2012 - 14:48

Hei!

På selveste fredagen den 13. skulle vi ta ferja over til Zanzibar, og for dere som leser nyheter og har god husk er det forståelig at ikke dette var så gøy. I sommer forliste det nemlig en ferje/et skip på vei til Zanzibar fra Dar, og mange hundre mennesker døde. Jeg var ikke høy i hatten da jeg gikk ombord på ferja på en ulykkesdag, men ble forsikret om at ferja som forliste ikke var av samme type og var sterkt overfull. I tillegg så hjalp det jo litt av vi fikk sitte på første klasse! 


Not bad, not bad...

Ferjeturen over til Zanzibar tar ca. 2 timer, og jeg hadde store planer om å slappe godt av med musikk på ørene under hele turen. Slik gikk det derimot ikke. En av dem som arbeidet på båten med å sørge for at pasasjerene hadde det bra, bestemte seg for at jeg ikke skulle få være i fred. Først dultet han borti meg hver gang han gikk forbi (noe han forøvrig gjorde med flere av dem som sov), men etterpå begynte han å snakke med meg før han til slutt satte seg i setet ved siden av. Han spurte om jeg var gift (!), og ville vite alt om meg. Toppen var da han klarte å søle sukker på låret mitt, og insisterte på å børste det vekk selv etter at jeg hadde tatt det bort... Det var en stk jente som håpte at denne mannen ikke skulle være på jobb da vi skulle ta ferja tilbake til fastlandet. 

Vi ankom i Stonetown på formiddagen, og hadde hele dagen til å bli kjent med denne byen som er på UNESCOs verdensarvliste med sine unike bygninger, smale gater og elegante dekorasjoner på tak og dører. Vi fant fort ut at unge menn i Stonetown velvillig lot seg vise oss vei rundt i de smale gatene, for en liten sum penger. Vi skjønte jo ikke dette før førstemann ut plutselig tok oss med på en rundtur i byen og forklare nøye og godt hva de ulike bygningene vi gikk forbi en gang ble brukt til. 

Til tross for innpåslitne mannfolk, er Stonetown en by verdt å ilegge en visit. Det er mange flotte butikker der, gode utfluktsmuligheter og fantastisk god mat. For ikke å snakke om hvor flott byen er i seg selv!
Vi sov seks jenter på samme rom, noe som (utrolig nok) gikk veldig fint - på Karibu Inn.


Dørdekorasjon typisk for Stonetown.


Vi fortsatte dagen med en liten utflukt til Prison Island, hvor vi skulle bade. Sjøen rundt Stonetown er dessverre sterkt forurenset, og er ikke egnet for bading. På Prison Island, som navnet tilsier, var det tidligere et fengsel - nå er det kun et hotell, noen sjapper (som virket ganske forlatt da vi var der), og en haug med svære skilpadder igjen. Og selvfølgelig en utrolig vakker strand ved det deilige, blå Indiahavet. 


Transporten vår ut til øya. Vi var 10 stk på åtte redningsvester, i den andre båten var de like mange på to...


Prison Island <3 


Alt virket derimot stengt.


hits