ingrid gurine

Tanzania '12: onsdag 11. og torsdag 12. januar

  • 24.02.2012 - 19:18

Tar to dager i ett jeg liksågodt. Vi befant oss fremdeles i Dar på flotte YMCA, hvor dametoalettet hadde bestemt seg for at det ikke var noe vits i å kunne spyle ned. Kjempedeilig! 

Eneste ulempen med Dar er at det egentlig er en dyr by. Pengene føk ut av hendene på oss. Jeg hadde tatt med 2000 kr i dollar som jeg hadde regnet med å bruke på hele turen - vel, de for nærmest alle sammen i Dar. Vi fikk frokost inkludert (som forøvrig besto av to skiver loff, to t-skjeer syltetøy og en liten klatt smør), lunsj og middag stod på egen regning. Ikke bare bare for en flokk med studenter som allerede hadde betalt 10 000 bare for selve turen! Men vi overlevde da, selv om mange kanskje må leve på first price nuddler og suppe i månedene frem mot eksamen - meg inkludert. 


Blir ikke så mange slike desserter fremover, nei...

Forelesningen vi hadde onsdagen handlet forøvrig om etnisitet. I Tanzania finnes det over 120 ulike etniske grupper, noe som er ett av det høyeste antallet i hele Afrika. Til tross for dette er Tanzania også et av de fredeligste.

Torsdagen bar det på dagstur til en liten by som heter Bagamoyo, som var sentral under slavehandelen i Øst-Afrika og frem til den tyske kolonitida. Her så vi på noen arabiske ruiner, og fikk holde krokodiller! (babykrokodiller er fremdeles krokodiller!) 


Godt og trangt i bussen..


Tittei!


Arabisk ruin av grav, Kaole ruins.


Enda mer ruiner.
Vakkert utsmykket grav.


Gammel moske, men fremdeles brukt til bønn.


Anette og Martine :-) 


Her var det en gang en havn. 
hits