ingrid gurine

Til ettertanke, nå i juletida.

  • 23.12.2011 - 19:05

Hei, lenge siden sist. Tida går og går, fortere enn jeg klarer å følge etter. Vanskelig å finne tid til alt, oppi eksamensstress og julekav. Nå har i alle fall roen senket seg og julefølelsen begynner å komme frem - sakte, men sikkert. 
Jeg har de siste dagene fundert mye, og kommet frem til en del ting jeg vil skrive om. Kan dessverre ikke skrive alt på en gang (tida er for knapp til det), men jeg begynner med et lite innlegg som er ganske aktuelt i denne perioden. 

Vi handler og handler, og på radio og tv snakkes det om julefølelse og hvor ekstra hyggelige folk er på denne tida. Hvor glade og fornøyde man er, hvor godt livet er. Enkelte julesanger hevder til og med at dersom det man følte i juletida hele året, ville ingen vært i nød. Vel, man glemmer en vesentlig ting: ikke alle har det bra i julen

Mange mennesker gruer seg til jula, og det av forskjellige grunner. Kanskje en guttunge i klassen til lillebroren din gruer seg til tida før og etter jul fordi alle de andre guttene i klassen skryter om hvor mye fint de får til jul. Han derimot, må nøye seg med småpakker, og kanskje hans aller høyeste ønske er at foreldrene skal være rusfrie. 
Norges mange uteliggere gleder seg nok heller ikke til jul. Organisasjoner som Kirkens Bymisjon fanger opp noen og gir dem en god julekveld, men de kan umulig fange opp alle.
Reiser vi lengre bort, til Irak, gruer de kristne seg til jul fordi de er en minoritet og blir diskriminert og hindret feiring. I Afrika og Asia lever flere hundre millioner i fattigdom, og for disse vil det ikke være noen pakker å åpne opp, ei heller et juletre eller noen juledekorasjoner. 

Kanskje man kan finne rom til disse (og dessverre mange flere) i julekaoset, mellom omsorgen og godheten til familie og nære. Det er utvilsomt disse menneskene som trenger mest, men som får minst.  

hits