ingrid gurine

Kjære Sophia - et åpent brev fra barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

  • 29.07.2011 - 19:29

Under et nettmøte hos NRK kom det inn et spørsmål som lød slik: "Hei. Jeg er 13 år og norsk muslim jeg føler det er min feil. Han sier han drepte alle de fordi jeg er her. Burte jeg flytte ut for å beskytte norske barn i framtiden? Det er det jeg føler. Hilsen Sophia." Spørsmålet har engasjert mange, og alle som en sier at Sophia ikke skal flytte ut. Én av dem som har blitt beveget av spørsmålet, er barne-, likestillings- og inkluderingsministeren Audun Lysbakken.  Følgende er tatt fra bloggen hans www.rettvenstre.no og blle offentliggjort i dag:

"Kjære Sophia,

Jeg har tenkt på deg denne uken. På NRKs nettmøte på mandag spurte du om du bør flytte fra Norge, for å beskytte norske barn i framtiden. Du tenker at terroristen drepte fordi du er her.

Norge er like mye ditt land som mitt. Norge er et land hvor det ikke skal spille noen rolle om du er kristen, muslim eller ateist. Hvor det ikke betyr noe om hudfargen din er hvit eller brun. Det som betyr noe er at du bor her, og er glad i det landet vi deler sammen.

Vi kan ikke stoppe terroristens ideer ved å gjøre som han vil. Vi kan bare stoppe dem ved å gjøre det motsatte. Vi må ta bedre vare på hverandre. Vi må vise at vi respekterer hverandre, og bryr oss om hverandre. Vi må skjønne at vi er sammen i dette lille landet, uansett hvilken bakgrunn vi har.

Derfor trenger vi deg, Sophia. Det at du er her viser at vi ikke vil la oss forandre, at vi ikke vil gi etter for hat og frykt. Bli hos oss!

Vennlig hilsen
Audun Lysbakken
Barneminister i Norge"
Bli også med i denne facebookgruppa til støtte for Sophia og de mange andre som måtte føle det på samme måte. ♥

H

30.07.2011 kl.21:17

Kjære Ingrid

Jeg kjenner meg sånn igjen i deg. Jeg bodde også i Sveio, før jeg flyttet i det sekundet jeg var ferdig på vgs. Godt å se at det finnes mennesker som deg i sveio.
hits