ingrid gurine

Skrivestopp.

  • 03.06.2011 - 15:05

Blæh, jeg klarer ikke å sette meg inn i ting og skrive et innlegg for tiden! Det bare... stopper opp. Ordene detter ut før de kommer til fingertuppene, og jeg klarer ikke å fange alle igjen. De få jeg klarer å fange, er usammenhengende og resultatet blir et dårlig innlegg preget av dårlig setningsoppbygging og sammenheng mellom avsnittene. Jeg tror jeg gir opp snart!

Ikke nok med at jeg ikke klarer å skrive innlegg her, det påvirker meg ikke på noen som helst måte bortsett fra at jeg ikke får delt videre det jeg leser, men skrivestoppen befinner seg også på skoleplanet. Det er kjempekjekt nå midt i eksamenstiden. Onsdagens nynorskeksamen (eller sidemålseksamen) fikk bære sterke preg av det. Ingen av oppgavene falt i smak, jeg ble demotivert,tårene trillet, og jeg fikk til slutt skrapt sammen ynkelige tusen ord til noe som skulle være en artikkel. Dårligste teksten jeg noen sinne har skrevet, og typisk at dette var på en eksamen. Trøster meg med at man alltids kan ta opp igjen en eksamen og at skrivestoppen (forhåpentligvis) ikke varer evig.

Skrivestopp på det skjønnlitterære planet har jeg derimot hatt i - hold dere fast - tre og et halv år nå. Jeg som skrev noveller, dikt og sanger nærmest daglig har måttet innse at en fremtid som forfatter eller singer/songwriter er langt på vei forbi. Jeg har prøvd å skrive skjønnlitteratur nå og da, men hodet setter en stopper for det. Ordene finnes, men hodet tørr ikke la fingertuppene få skrive dem ned. Du skal ikke tro at du er noe, og i alle fall ikke vise andre hva du føler. Diktene og sangene mine var høyst personlige, men jeg hadde ikke problemer med å ordlegge disse følelsene før. Ett vendepunkt i livet, og jeg står fast på at ingen skal få vite hva lille meg virkelig tenker og føler på innsiden. Så, sang- og diktskrivingen tok slutt, da. Novelleskrivingen ble det ikke plass til, og ideene til den planlagte romanen ble fint pakket inn i en mappe og skuffet vekk.


// Illustrasjonsfoto - WeHeartIt.com


Så her er jeg nå. Noe i meg sier at jeg neppe har skrivestopp når jeg nettopp har skrevet det du leste over her, men når dette er det eneste jeg klarer å skrive da er det vel noe som ikke stemmer?

Tips mottas med takk.

mythologein

03.06.2011 kl.20:37

Sliter med det samme selv for tiden.. jeg tenker vi fint kan ta oss en pause uten å få dårlig samvittighet, så kan vi heller komme sterkere tilbake når vi føler for å skrive igjen :-)
hits