ingrid gurine

Annerledes ferietur? Ja takk!

  • 25.05.2011 - 18:49

Da jeg som sekstenåring var travelt opptatt av å søke rundt etter annerledes feriereiser, endte jeg opp med en språkreise. Lærerikt og underholdende, mye fritid og soling (ettersom jeg var i Spania). Nå er det derimot andre reiser som tiltrekker meg. Jeg har for eksempel veldig lyst å reise på opplevelsesreiser for å se kjente, gamle byggverk og kulturer samt unik natur. Mest spennende finner jeg Angkor Wat-templene i Kambodsja, øya Kreta og andre unike øyer i Hellas, Macchu Picchu oppe i Andesfjellene i Peru, Vanuatu i Stillehavet og (ikke le) Island. Ah, det ville være en drøm å få oppleve alt dette!
På den annen side er det en annen type ferie som tiltrekker meg mye - om ikke enda mer - enn denne nevnte opplevelsesferien. Det ville vært en drøm for meg å tilbringe noen uker eller måneder på et barnehjem, naturreservat, skole eller lignende som frivillig arbeidende. Da ville jeg fått minner for livet og en utrolig lærerik opplevelse, jeg ville blitt kjent med mange nye mennesker og opplevd en helt annen kultur - alt uten å få betalt for det. Problem? Å nei, betalingen jeg får i form av glede, erfaring, styrke og engasjement er mye mye større og mer langvarig!

Det finnes en rekke organisasjoner som legger til rette for at du enklest mulig skal kunne bruke ferien din til å hjelpe andre på en eller annen måte - det er bare til å søke rundt. Personlig synes jeg X-plore har det beste tilbudet for meg, og man skal ikke se bort i fra at jeg tar meg en reise til et annet land og en annen kultur om noen år som frivillig arbeidende. Tenk for en opplevelse å ha med seg videre i livet!


Foto: www.x-plore.no


Du kan lese mer her. Nå gleder jeg meg til spennende brosjyre i posten : )

hits