ingrid gurine

Eksamen med eller uten bok?

  • 03.05.2011 - 17:46

Helt siden jeg fikk høre at man kan ha med seg alle hjelpemidler på eksamen har jeg frydet meg. Helt til jeg faktisk hadde en. Å få ei oppgave hvor alt du skal skrive står i boka di, er ikke bare bare. Hvordan skal du skrive det om? Hvordan kan du i det hele tatt skrive noe som læreren/sensor tror du kan selv? Alt står jo i boka! Og boka har du jo foran deg, og dette vet lærer/sensor.
For meg er dette et dilemma. Jeg hadde min første eksamen med bok, skrev og skrev med egne ord, fra egne tanker og alt, brukte boka mest til å finne frem til ulike definisjoner. Allikevel ble svaret mitt temmelig likt det som stod i boka, bare plottet ned, forkortet og lagt til rette for oppgaven (boka var jo tross alt kilden til mine kunnskaper!). Jeg visste virkelig hva jeg skulle skrive, så jeg kan ikke ha skrevet feil, og jeg følte - som sagt - at jeg skrev mine egne ord og tanker. Karakteren viste noe annet.
Da jeg i går skulle ha en ny slik prøve (heldagsprøve), og vi fikk ha bok og alle mulige hjelpemidler, ble jeg helt demotivert. Alt som skulle skrives i oppgava (bortsett fra én del-oppgave, som var ei drøftingsoppgave) stod i boka. Jeg visste knapt hva jeg skulle skrive. Skulle jeg gjøre som forrige gang? Det viste seg jo ikke å være vellykket! Så satt jeg der, med null tro på meg selv. Gleder meg til resultatet, kan du si!

Det jeg vil frem til er at det i bunn og grunn kanskje ikke alltid er det beste å ha med seg hjelpemidler på prøver. Hva sier du?

hits