ingrid gurine

Hvordan snakke uten å føle seg til bry? Confessions of a silent mind.

  • 15.03.2011 - 19:12

Dersom jeg skal peke på én ting med meg selv som jeg gjerne kunne vært foruten, blir det det faktum at jeg alltid føler at jeg er til bry. Om jeg sitter med noen i kantina på skolen, føler jeg at jeg er til bry. Om jeg snakker, føler jeg at jeg er til bry. Snakker jeg ikke, er jeg også til bry for da sitter jeg jo bare der!
Det går ikke en dag uten at jeg føler at jeg har ødelagt noen sekunder, minutter eller timer av noens liv. Det være om jeg har vært pratesyk og plaget dem med facebookmeldinger, eller at jeg rett og slett ikke hadde så lyst til å prate den dagen. Kort og greit; for meg er det hverken greit å prate eller tie stilt.

Etter Elevtinget, hvor jeg omgikk ultrasosiale mennesker hele døgnet i fem dager, har jeg vært mye mer pratsom enn jeg vanligvis er. Jeg er en person som ikke sier noe til andre enn vennene mine om det ikke er høyst viktig eller har noe med skole og gjøre. Du får ikke så mye informasjon ut av meg. De dagene som har gått siden jeg kom hjem, har jeg derimot søkt etter folk å prate med - selv om jeg ikke kjenner dem så godt eller prater med dem til vanlig. Jeg har rett og slett følt meg ufattelig ensom, følelsen kan knapt beskrives. Noe av meg mangler, og jeg finner det ved å snakke med folk.
Knapt fire døgn har gått, og etter å ha pratet og pratet med folk sitter jeg igjen med følelsen av at minutter er blitt ødelagt fordi nettopp jeg snakket med dem. At jeg plagde dem med mine uinteressante meldinger, snakket litt for lenge, snakte på feil tidspunkt, etc. Jeg sitter igjen og føler meg fæl - hvorfor må du plage folk, Ingrid? Kan du ikke la dem være i fred?

Det verste er jo at jeg i bunn og grunn ikke skader dem på noen som helst måte; jeg prater jo bare med dem! Om helt vanlige ting, alt mellom himmel og jord. Hvorfor sitter jeg igjen med følelsen av at jeg er til bry?


...ikke til stede.

16.03.2011 kl.08:03

Lille vennen min..Koffer i all verden skal du tenka sånn? Du som er ei fantastisk, flink, oppegående og kjekke jenta! Ha tru på deg sjølv du! Men det er som eg har sagt tidligere, alle vil vera venn med deg, men du trekker deg tilbake fordi du føler deg til bry. Syns du at de som snakker med deg er til bry for deg? Sikkert ikkje, så koffer i all verden går du rundt med sånne tanker!! Eg vil heller ha ei jenta som er til bry eller ei jenta som er usynleg!! Det trur eg de fleste vennene dine og vil ha!
hits