ingrid gurine

Sett & Hørt

  • 20.02.2011 - 20:52

"Hamas er en terroristorganisasjon. Vi kommer ikke til å ha noe med dem å gjøre før de tar avstand fra vold, anerkjenner Israel og etterkommer kravene i avtalene de har underskrevet. Vi skulle ønske at andre land gjorde det samme som oss, men andre land står fritt til å gjøre som de ønsker." - USAs ambassadør, Barry White, i intervju med Aftenposten.


FOTO: Aftenposten

Hamas er forøvrig en palestinsk frigjøringsorganisasjon som kjemper for et fritt, eget Palestina. USA er "Israelvennlig" - og det er israelerne som okkuperer områdene som palestinerne regner for sine.

Kilde: Aftenposten.no

Johnny B. Good

22.02.2011 kl.14:36

Skal du skrive om saker som dette burde du ha dine fakta korrekte.

Israel er et fritt demokrati. Det eneste landet i midtøsten hvor samtlige statsborgere (både jøder og arabere) over myndighetsalder kan delta ved valg. Gazastripen var tidligere Egyptisk territorium. Vestbredden var okkupert av Jordan.

Hamas (som er en avlegger av det muslimske brorskap) nekter å annerkjenne Israel som stat. Har som formål å bekjempe alle "vantro" og deres kollaberatører. Har som mål å fjerne Israel fra kartet og erstatte det med en islamsk stat. De står bak en rekke angrep på både millitære og sivile mål i Israel (f.eks. en skolebuss. De kunne jo bli fremtidige soldater), samt omfattende rakettangrep. De er betegnet som terrorister av bl.a. USA, hele EU, Japan osv. "Frigjøringsbevegelse"?

Ingrid Gurine

22.02.2011 kl.15:44

Johnny B. Good: Vel, nå var det ikke mye i dette innlegget som var mine egne ord. " og kursiv forklarer vel det? I tillegg til at jeg har nevnt hvem som faktisk sa det?

Det lille nedforbi er en slags enkel forklaring - ingen fordypning i det hele tatt - om hva hamas er for noe, og hvorfor de er aktuelle for USA (fordi USA er "israelvennlig" - en måte å forklare at de er "allierte"). Jeg brukte frigjøringsorganisasjon i stedet for terrororganisasjon (som tydelig er nevnt i utsagnet, helt i begynnelsen) fordi jeg ikke på denne måten skulle vise til at de kjemper for å få et fritt Palestina, noe som ikke er faktafeil i det hele tatt.

Dette var et kort, enkelt innlegg som ikke var noen fordypning i det hele tatt. Alt som var av mine ord her, var skrevet for at lesere som ikke vet hva Hamas og forholdet mellom USA/Israel er, skulle ane hva utsagnet handlet om.

Jeg ser ikke at jeg kan ha noen ukorrekte fakta på de to setningene jeg skrev.
hits