ingrid gurine

Aksjon #44:

  • 05.02.2011 - 14:39

- Si i fra om et område er fullt av søppel!

Dersom jeg skal peke på én ting med naturen i dagens samfunn som ikke er pent, må det være alt søppelet som ligger rundt omkring. Under busker, i grøftekanten, på fortauet, rundt lekeplasser og hudområder, og så videre. Jeg er nesten sikker på at om du skal ta deg en tjue minutters gåtur - er du garantert til å se minst to artikler som ikke hører hjemme i naturen. Gjengangere er flasker/bokser og sjokoladepapir, for ikke å snakke om alle tyggisklysene som finnes på de mange mil med fortau man har i Norge!
Jeg finner det faktisk utrolig provoserende at enkelte mennesker kan være så late at de ikke gidder å gå de få meterene til nærmeste bosspann eller putte bosset i lomma til de er kommet hjem! Det aller aller aller verste er når man ser folk kaste søppel fra seg rett ved siden av bosskorga! Går det an!?Jeg kaster aldri søppel ute i naturen - det kan jeg trygt skrive under på. I tillegg blir jeg sur - ja, sur - når folk jeg er med kaster søppel der de ikke skal kaste det. For å komme med et eksempel; forrige lørdag var jeg med noen kompiser, vi hadde vært og handlet på McDonalds (fy fy). Jeg kjørte, og han som satt framme med meg spurte om jeg ikke kunne åpne vinduet. Jeg tenkte som så at han sikkert ville ha litt frisk luft, så jeg åpnet vinduet - og han kastet ut papiret som hadde vært rundt burgeren. Ahh, da ble jeg sur, Kjell!

Søppel er lite fint i naturen, enkelt og greit fordi det ikke hører hjemme der. Om nærområdet ditt er "beriket" med søppel, si i fra til kommunen! I tillegg er det også en mulighet å arrangere dugnad - samle alle til søppelplukking. Når søppelkasterne vet at de er nødt til å plukke søppelet opp selv senere, kan det kanskje hende at de slutter å kaste søppel der det ikke skal være? ;-)Kaster du søppel i naturen?

hits