ingrid gurine

Aksjon #40:

  • 29.01.2011 - 15:53

- Bli medlem i noe!

Om du har en interesse for, la oss si scrapbooking, er det enklere, koseligere og mer interessant å utføre interessen sammen med folk som deler den. Er du med i en jentegjeng som vil scrapbooke f.eks. barndomsminnene sine sammen, kan dere enkelt velge en dag som passer best for alle - slik blir du bruke tid på interessen din denne dagen. Det blir en del av uka di, en del av det travle tidskjemaet ditt, og tida blir brukt til både noe du liker og til å være med noen du har felles interesser med. Slettes ikke dumt! Dette gjelder da forsåvidt også lignende interesser, som maling, strikking, tegning etc. Tenk så kjekt å stolt kunne vise frem mesterverket sitt til andre enn familie!
Liker man å drive med sport som lagspill, kan man spørre om å få lov til å delta i det lokale laget. Dersom det ikke finnes noe lokallag der du bor, kan du gjøre som en rekke gutter gjorde her jeg bor; de dannet seg sitt eget, og tapte med stil og godt mot den laveste divisjonen i norsk fotball, 7. divisjon ;-)
Er du heller en som meg, som interesserer seg for politikk og samfunn, kan et medlemskap i et ungdomsparti komme godt med seg. På den måten får du lest deg opp i hva vedkommende parti synes (velg såklart det partiet som er nærmest dine synspunkter), og du får også en mulighet til å delta selv gjennom seminarer, årsmøter og lokalt/regionalt lag. Det finnes også mange ungdomsorganisasjoner for de store veldedighetsorganisasjonene, slik som Redd Barna, Røde Kors og Naturvernforbundet. Søk litt rundt - det er verdt det :-)

Selv fikk jeg beskjed om at jeg var en SVer under en diskusjon med en som gikk i klassen min på VG1, og jeg måtte jo finne ut om dette stemte. Jeg fant frem til ungdomspartiet til SV - Sosialistisk Ungdom (SU) - og ble så overbevist om at "dette var meg" at jeg meldte meg inn samme dagen, og er medlem den dag i dag. Amnesty kom noen måneder senere, da jeg etter grundig gjennomtenkning fant ut at det var menneskerettigheter jeg ville engasjere meg mest i, og for noen måneder siden ble jeg medlem i Røde Kors. Tre ting med andre ord, men det går så fint atte ;-) hoho.

Bare husk, at gleder blit større når man deler dem.
Er du medlem i noe? I så fall, hvorfor akkurat den/det?

ert

29.01.2011 kl.21:52

privat eiendomsrett burde være en av de viktigste. Retten på privat eiendom er annerkjent av mange organisasjoner og land ... trist du ikke deler den tanken.

Ingrid Gurine

30.01.2011 kl.18:18

ert: Det er en menneskerett å ha en privat eiendom, så der tar du nok feil ;) Med andre ord så deler både jeg og en lang rekke organisasjoner den tanken.
hits