ingrid gurine

Janteloven regjerer blant norske blogglesere, uten tvil.

  • 03.01.2011 - 15:17

Du skal ikke tro du er noe.
Du skal ikke tro du er like meget som oss.
Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
Du skal ikke innbille deg at du er bedre enn oss.
Du skal ikke tro du vet mer enn oss.
Du skal ikke tro du er mer enn oss.
Du skal ikke tro du duger til noe.
Du skal ikke le av oss
(den eneste som faktisk er noe vetig)
Du skal ikke tro noen bryr seg om deg.
Du skal ikke tro du kan lære oss noe.

(Tekst: Axel Sandemose)

FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL FEIL!!!!

Kristina Andersen var borte fra bloggen flere dager fordi hun var "så jævli lei av drittslenging".



Voe (eller Emilie Noreng, som hun egentlig heter) la ned bloggen sin i helga grunnet mye negativ omtale.



Malindus (Linn Thorsen) har gjentatte ganger tatt opp på bloggen sin hvor drittlei hun er av negative kommentarer (og tro meg, denne jenta får utrolig mye negativt slengt i ansiktet sitt!).



Hvor er moralen blitt av?

Da jeg gikk på barneskolen (1998-2005, dersom hoderegninga mi er tilbake etter ferien) lærte jeg såvisst IKKE janteloven, som skrevet over her. Vi lærte den mye bedre, mer riktige, selvtilfredsstillende og løftende anti-janteloven. Det er denne dere skal følge, hvor enn dere er, blogglesere. Unn andres suksess! Bli sterkere av å lese om andres lykke! Lær noe nyttig av noen som vet bedre enn deg! Vis at du bryr deg og verdsett bloggerens arbeid bak bloggen! Følt anti-janteloven hvor enn du er.

Du er enestående
Du er mer verdt enn noen kan måle
Du kan noe som er spesielt for deg
Du har noe å gi andre
Du har gjort noe du kan være stolt av
Du har store ubrukte ressurser
Du duger til noe
Du kan godta andre
Du har evne til å forstå og lære av andre
Det er noen som er glad i DEG.

(Tekst: Erling Førland)

RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG RIKTIG

Anti-janteloven lenge leve - også i bloggverdenen! Det er ikke så vanskelig.




Kristine / Le blog de Mode

03.01.2011 kl.15:18

Bra innlegg!

Iris

03.01.2011 kl.18:30

Det er flere enn deg som er oppgitt over all drittslengingen. Det værste er at det spiller ingen rolle hvilken alder folk har. Voksne kan være like ille eller værre enn ungdommer! *Sukk*

Anneline Ellingsen

03.01.2011 kl.18:52

veldig bra innlegg! så enig

SuperLise

03.01.2011 kl.20:51

Jeg vet faktisk ikke helt hva jeg selv mener med den saken der. Man skal kunne tåle kritikk, men ja, den skal være konstruktiv. Når man også legger ut om alt mulig for hele verden, så må man også regne med at det alltid er noen som "sier imot".

Sånn vil det (dessverre) alltid være.

Ingrid Gurine

03.01.2011 kl.20:59

SuperLise: Det er stor forskjell på konstruktiv kritikk og drittslenging. Litt kritikk må alle tåle, det har man bare godt av, men drittslenging som går så langt til at det kan kalles mobbing er ingen fortjent. Ja, man risikerer en del når man ligger ut alt for verden, men man kan da ikke mobbe noen kun fordi de har valgt å gjøre dette? Mobbing er ikke tolerert, uansett.

SuperLise

03.01.2011 kl.21:30

Men nå vil ikke jeg si at janteloven er mobbing heller. Man skal jo faktisk ikke tro at man er noe, etter min mening. For sånn sett vil jeg tro at mobberne enten tror de faktisk er noe, eller så er de sjalue. Men ja, mobbing og kritikk er to forskjellige ting.

Irmelin

03.01.2011 kl.21:31

Er helt enig med deg! Anti-janteloven må til ellers blir alle trøtte og lei av blogging og slutter slik som Voe!

IRIS TAKLO - GLADMOR

03.01.2011 kl.21:39

sv: Det er bare sånn jeg føler det er. Jeg kan egentlig ikke en dritt om Buddhismen, og det jeg vet om den religionen har jeg fått vite etter alt det jeg har "funnet på" Hehe :-) Jeg har ikke laget et navn på den akkurat. Får vel bare kaller den Iris-troen, haha!

Ingrid Gurine

03.01.2011 kl.21:49

SuperLise: Man kommer dessverre ikke langt i verden om man ikke tror at man er noe. Man skal ikke tro at man er best, at ingen andre er gode, men man skal såvisst tro at man er god :-)

Tuv

03.01.2011 kl.21:53

Touché.
hele greia er så patetisk! haha

Ingrid Gurine

03.01.2011 kl.22:14

Rebecca Holder: Hvorfor? :-)

Ingrid

03.01.2011 kl.22:34

enig med du! veldig bra skrevet :)

Idag

03.01.2011 kl.22:34

Helt rett, janteloven er helt gal!

03.01.2011 kl.22:34

Veldig bra :) Helt enig.. Er jo så klart noen som ikke skjønner det.

fin blogg. mvh Mijo1bloggno :)

stine og maria <3

03.01.2011 kl.22:35

Er enig, men når en ligger på ei topp liste, så må en bare forvente at det kommer dritt. Men mange av dem har fått alt for mye.. Men, det komer bare av sjalusi!

Nathalie Dahl Naalsund

03.01.2011 kl.22:38

likte den under best :)

Vittus

03.01.2011 kl.22:39

Ser at enkelte bloggere blir mer utsatt for mobbing og kvasse kommentarer enn andre. Vi har jo også eksempelet med 10åringen som ble et mobbeoffer for flere 1000 personer, og facebook nektet å legge ned "fangruppen" fordi hun nå var blitt en internett-kjendis. Dermed gjelder ikke personvernet... Jeg syns det er forferdelig at sånnt kan skje! Jeg liker den uskrevne regelen om at du ikke skal kommentere med noe du ikke hadde turd å si til vedkommende i det virkelige liv.

Selv har jeg enda ikke opplevd negative kommentarer, og jeg har vært innpå flere blogger som kunne vært lette "ofre" for mobbing, men som mottar overraskende mange positive og oppløftende tilbakemeldinger. Syns det er supert!

Flott at du retter fokuset mot det, og håper flere blir med på tankegangen.

Marieco

03.01.2011 kl.22:39

enig i det du skriver der ! Kjempebra innlegg

Kamilla Haaland

03.01.2011 kl.22:52

enig, skjønner ikke hva som er så vanskelig med å ikke bry seg om alt det negative... personene som slenger dritt må ha passe lav selvtilitt, for ikke å snakke om lite å gjøre!!

Sandra Helen - Trendy bonde!

03.01.2011 kl.22:52

Jeg synes det er trist å se at folk mener at de kan slenge så mye dritt de bare vil til folk, hakke på folk og konstant påpeke feilene de gjør fordi det er over internett. Selv om det er over Internett, går sårende kommentarer innpå folk, og de er høyst unødvendig. Man kan ikke forvente at feks. Voe skal tåle alt av stygge eller nedtalende kommentarer bare fordi hun er topp blogger og nettkjendis. Det er jo helt umenneskelig!

Selvfølgelig er det jo grenser på hvor hårsår man kan være, men "du er stygg/feit/dum/patetisk" finnes ikke saklig i de hele tatt, og er helt unødvendig å slenge i tryne på personen.

Ida-Sofie

03.01.2011 kl.22:56

Er så utrolig enig med deg, det er så trist at det skal være sånn at jenter ikke kan oppnå suksess uten at de får slengt dritt og stygge kommentarer hele fuckings tiden! At det skal være så vanskelig å unne andre noe godt.

Syns det er kjempebra at dette taes opp fordi det er et kjempeviktig tema, som forteller oss hvor viktig det er at vi oppfører oss, og holder sjalusien INNI oss, og samtidig prøver å være glad på andres vegne.

Ingrid Gurine

04.01.2011 kl.22:45

stine og maria: Ja, man må forvente dritt, men alt med måte! Som noen andre nevnte her; å skulle takle så mye drittslenging som enkelte toppbloggere får er ikke menneskelig. Dessverre. Endring i holdninger MÅ til ;-) Sjalusi må vi nordmenn lære oss å holde for oss selv, og bruke som motivasjon heller enn en grunn til å mislike folk.
hits