ingrid gurine

Tankevekker.

  • 26.12.2010 - 17:47

På nattbordet mitt befinner Elizabeth Gilberts bok "Eat. Pray. Love" seg for øyeblikket. Jeg har visst om boka en stund, helt siden filmen basert på den kom ut, men har tatt den for å være en sippete roman og derfor ikke vurdert å lese den. Oprah oppklarte derimot boka (og forfatteren) for meg; "Eat. Pray. Love" er langt i fra en roman! Den handler om forfatterens indre (og ytre) reise for å finne seg selv og alt annet. Hun reiser til Italia, India og Indonesia for å spise (Italia), praktisere yoga (India) og for å finne kjærlighet (Indonesia). Nå har jeg nettopp begynt på Pray delen, så hvilken kjærlighet det er hun skal finne i Indonesia, nærmere bestemt Bali, vet jeg ikke, men kan tenke meg det er snakk om noe kjærlighet til seg selv.

Her om dagen leste jeg noe som fikk meg til å tenke. Forfatterens guru (en slags veileder) fortalte henne følgende; "you should never give yourself a chance to fall apart because, when you do, it becomes a tendency and it happens over and over again." I stedet skal man trene på å bli sterk, sier hun (guruen). Dersom jeg tenker over hvor mange ganger jeg har latt meg selv falle ned i dypet i løpet av de siste fem årene, trenger jeg mange flere hender enn de to jeg har.

Det sjokkerer meg at kun en så liten setning kan inneholde så mye. At en slik setning tatt ut fra ei bok faktisk kan være en løsning for mange. At man må lære (og ikke minst forstå) at kroppen reagerer slik den er vant til å reagere; lar vi den bryte seg ned, fortsetter den med det. Da er det på tide at du som eier av kroppen tar over "makten" igjen, og lærer kroppen en annen måte å reagere på når du møter motstand.

Jeg kommer i alle fall til å skjerpe meg skikkelig for å bryte en farlig sirkel som om igjen og om igjen lar meg falle ned, i stedet for å gjøre meg sterkere.


DEFINITIVELY.

IRIS TAKLO - GLADMOR

26.12.2010 kl.18:42

Hehe, takk :-D

Mythologein

26.12.2010 kl.19:34

Har flere venninder som har snakket om at jeg burde lese denne boken, men ingen har forklart meg hva den egentlig handler om. Vel, nå som jeg har lest dette innlegget skjønner jeg jo at dette er en bok de fleste av oss sikkert hadde hatt godt av, å lese! Tenker den plutselig havner i handlekurven min når jeg stikker innom bokhandelen neste gang :-) Fortell gjerne mer om den når du har fått pløyd deg gjennom hele! Ha en fin jul Ingrid :)

Ingrid Gurine

26.12.2010 kl.19:58

Mythologein: Omtale om boka kommer! :-) Og den er virkelig verdt å bruke penger på - spennende og interessant, for ikke å snakke om lærerik!

God jul til deg også :-)
hits