ingrid gurine

Dagens aksjon - aksjon #15:

  • 06.12.2010 - 09:16

Dagens aksjon passer ikke til alle. Selv er jeg litt i tvil om jeg kommer til å fullføre den. Dagens aksjon handler nemlig om organdonasjon, at man skal melde seg som en. Jeg har full forståelse for dere som ikke ønsker å gjøre dette, ettersom jeg selv ikke vet om jeg vil gjennomføre det. Tanken på at mine organer skal bli plassert i et annet menneske etter min død, er en smule creapy, men tanken på at de vedkommende som får mine organer kan leve videre er jo en god tanke? Da får man gjort nytte for seg selv etter at man er bortevekk.

Uansett, dagens aksjon er at du skal melde deg som en organdonor. Grunnen til at du skal gjøre dette er at du kan bli med på å redde liv. Det er mange som venter på en lunge-, hjerte- eller benmargstransplantasjon, og at nettopp du melder deg som organdonor for disse organene, kan redde disse personene. Det er såklart visse kriterier for å kunne være organdonor, man må f.eks. dø av hodeskader og ikke ha vært syk av kreft og HIV/aids.

Dersom du synes dette høres ut som noe for deg, kan du klikke deg inn på organdonasjon.no (ikke www). Der finner du mye nyttig informasjon samt at du kan melde deg som organdonor.

Er det forresten noen som vet hvor mange som står i transplantasjonskø i Norge?


Slikt ser et donorkort ut - et bevis på at du er en organdonor. (organdonasjon.no)

Hvordan er ditt syn på organdonasjon, og kommer du til å gjennomføre denne aksjonen?

Anita

06.12.2010 kl.17:02

Har vært organdoner i en lang stund nå! Kjempe bra blogg forresten! Trengs flere bloggere som deg! ;)

Ingrid Gurine

06.12.2010 kl.22:15

Anita: Så bra! Har jeg grunn til å være skeptisk eller er det ikke så "skummelt" som jeg skal ha det til? :-)

Takk for kompliment - koselig å høre at noen liker arbeidet jeg gjør på bloggen :-)

Heidi

15.12.2010 kl.17:11

Hei :) Jeg er også organdonor! Trenger jo ikke organene mine når jeg er død uansett. Hvis jeg først skal dø (bank i bordet) hadde jeg ønsket at noen andre skulle fått sjansen til å leve pga meg.

Ingrid Gurine

15.12.2010 kl.17:36

Heidi: Så bra ! :) Stemmer jo at man ikke trenger organene sine når man er død, men jeg finner det skremmende å skulle ta en avgjørelse for noe som vil skje når jeg dør. Det blir liksom som å planlegge min egen begravelse nå, hvis du skjønner. Så klart ønsker jeg at andre skal få sjansen til å overleve dersom jeg ikke gjør det, men tanken om organdonasjon er en smule skummel for meg.
hits