ingrid gurine

Aksjon #1:

  • 17.11.2010 - 18:52

- Bruk færre plastikkposer!

Hvorfor? I USA bruker hver person i gjennomsnitt 167 plastikkposer hvert år, og hver av disse kan bruke opptil 500 år på å "forsvinne".
Hva kan du gjøre? Bruke shoppingsbags! På norsk kalt handlenett. De koster ikke mye - og både du og miljøet tjener på det.

Jeg har selv tre stykker, men må bli flinkere til å huske på den når jeg går for å handle. Mora mi, derimot, er veldig flink. Hun husker dem så å si alltid - men putter dem alltid nederst i handlekorga slik at vi må vente temmelig lenge før vi kan ta varene oppi. hehe.Ifølge VG Nett er det ikke bare bevist at miljøet tjener på at du kutter ut plastikkposen til fordel for handlenettet. Lommeboka de vil også bli gladere for det! De skriver at i følge Grønn Hverdan bruker en norsk familie på fire opptil 1000 (!) plastikkposer pr år, og med tanke på at hver enkelt plastikkpose koster alt fra 0.50 kr til 1 kr, kan du spare helt opp til 1000 kroner i året på å bruke handlenett! Trykk her for mer.

...og til fashion-freaks: Det er faktisk trendy å bruke handlenett.

Iris

17.11.2010 kl.20:37

Hva skal jeg da bruke som søppelpose? :-P

Ingrid Gurine

17.11.2010 kl.20:41

Iris: Hehe, poenget er jo ikke å kutte helt ut på plastikkposene, men ikke bruke over evne. I tillegg (tror) jeg det finnes søppelposer som er mer miljøvennlige enn de vanlige plastikkposene man får kjøpt i butikker ;-) Det finnes alltid et alternativ, vet du!
hits