ingrid gurine

Rosa sløyfe-aksjonen

  • 07.10.2010 - 12:02Denne måneden har Foreningen for brystkreftopererte (FFB) og Kreftforeningen sin Rosa sløyfe-aksjon. Det er tolvte gang aksjonen foregår i Norge. Målet er "å vise solidaritet fir brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning" (Om rosa sløyfe på www.rosasloyfe.no).
Aksjonen er internasjonal, og har sitt opphav i USA hvor den startet tidlig på 1990-tallet. Årsaken var at amerikanske kvinner ønsket større bevilgninger til brystkreftforskning.

Hovedpoenget er at det blir solgt rosa sløyfer, men det blir i tillegg arrangert ulike "rosa aktiviteter" og enkelte bygninger skal visst bli opplyst i rosa. Alt for at det skal bli en økt forskningsinteresse for brystkreft.I følge www.rosasloyfe.no vil 1 av 12 norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet. Du (dersom du er kvinne, vel og merke) kan være én av dem. Derfor vil jeg anbefale deg å støtte aksjonen. Trykk på denne linken, og gi din støtte (linken blir åpnet i eget vindu/fane).

Selv skal jeg delta sammen med skolen min. Vi skal prøve å få til foredrag fra noen i kreftforeningen, samt stand hvor det blir solgt rosa sløyfer og andre artikler som støtter brystkreftforskning. I tillegg satser vi på å gi ut gratis informasjon. Kanskje dette er noe skolen din også kan gjøre eller kanskje allerede har vedtatt å gjøre? :-)

07.10.2010 kl.15:38

SV: Hihi, ingen pizza altså. Kanskje steke en halv en om gangen =P Nei, men jeg er ikke så fan av pizza likevel. Vi får bare prøve oss frem med små ting til og starte med da :)

Emelie

10.10.2010 kl.09:50

hejhej!

Fin blogg!

kika gärna in hos mig =)
hits