ingrid gurine

Oktobertanker

  • 06.10.2010 - 13:58

Året har kommet inn i sin tiende måned. Utenfor pøsregner det, noe det forsåvidt har gjort i hele dag. Jeg kan trygt skrive under på at jeg ikke gleder meg til skoledagen er slutt i dag, og jeg må ut. Heldigvis skal jeg rett hjem, og muligens lage meg en stor stor kopp med god, rykende sunn te. Kjenner jeg gleder meg allerede. Historieboka skal være min date i kveld, noe som forsåvidt ikke er så altfor dumt. Historie er kjekt - nei, jeg er faktisk ikke ironisk! Kan faktisk godt tenke meg å ta en bachelorgrad i faget. Dere som har fulgt meg en stund, vet at jeg tidligere har skrevet innlegg hvor jeg (mildt sagt) er totalt forvirret over hva jeg vil studere. Problemet er ikke å finne interessante studier - for de er det mange av! Problemet er å finne det studiet jeg ønsker å studere mest! Woho, det er jammen meg ikke lett. Jeg vil så gjerne ta et krevende studium slik at jeg virkelig får utbytte av kunnskapene mine, men samtidig er jeg redd for at jeg ikke skal klare det. At det skal bli for tungt, at jeg rett og slett blir psyket ned på grunn av at det kreves så mye av meg som person. Derfor tenkte jeg lenge på å bli lærer eller sykepleier - trygge, gode studier som ikke krever så altfor mye av deg. Derimot vet jeg at jeg kan bedre. Jeg sier ikke at lærerskolen og sykepleierstudiet er lavmåls, men alt til sin smak. Jeg er en kunnskapsfreak til tusen - vil lære, lære og lære. Som dette innlegget belyser, skulle jeg aller helst ha vært evig student. Dessverre er det ikke økonomisk lønnsomt!

Historie er noe jeg har interessert meg for så lenge jeg kan huske. Ikke for å virke som en geek eller noe, men jeg fikk Karsten Alnæs' verk om Norges historie da jeg var tolv (!). Da drev jeg forsåvidt også med slektsgranskning. Tror dere det kan være en historiker i meg?

Vel, det var litt (uinteressante) tanker fra meg. Er det forresten noen av dere som vet hvorvidt det er lurt å studere journalistikk for tiden?

Ellers så har jeg ikke så mye mer på hjertet nå, annet en et lite spørsmål til dere:
Vil dere at jeg skal skrive slike personlige innlegg eller skal jeg bare forholde meg til verdensaktuelle temaer og saker?

InaCat

06.10.2010 kl.15:57

En god blanding ekke dumt:)) for du skriver bra uansett!

Blomsten

06.10.2010 kl.21:49

SV: Hahhaha å hadde du visst hvordan jeg kriger med de bryna! Det ene er litt tykkere enn det andre, det som er tynnere går litt spissere opp i vinkel! Gjør meg gæern! MEN vil du ha et godt tips så er det å kjøpe øyebrynsskygge fra Make up store. Den jeg bruker er 3 farger i en. Det er en sort, en mellom brun og en ganske lys brun/beige. Jeg bruker den mellomste, men det er jo også mulig å blande farger for å få mest mulig riktig nyanse. Du bruker sånn skrået pensel til å ta på skyggen, og så har jeg en brynpen fra Burjois som jeg noen gang bruker for å rette linjer, men det blir fort alt for hardt og mørkt med penn så prøver å holde meg unna.

Angående innlegget ditt. Jeg elsket også historie på vgs=) Hva kunne du tenkt deg å studiere utenom sykepleier og lærer?? Jeg er ikke noe ekspert, men jeg har jo tatt en bachelor grad så la meg dele mine banale erfaringer med deg.

- Å studere på et høyere nivå var rundt 20 ganger hardere enn jeg trodde det var. jeg gikk ut fra vgs med gode karakterer og trodde jeg var sånn passe smart. Så kom jeg på BI hvor det var mange tusen sider pensum i semesteret, alt språket var tungt, mye var på engelsk, jeg satt i en forelesningssal med 600 andre forvirrede idioter mens en eller annen eksentrisk økonom stod der midt på gulvet og frihånds regnet makroøkonomiske ligninger.

- Det jeg selv opplevde og som jeg har hørt fra nesten alle jeg har møtt gjennom min studietid var at folk ikke helt visste hva de gikk til. De hadde lest beskrivelsene av fag og studium, men hva de faktisk ville lære og hva man faktisk ville drive med var man ikke helt klar over på forhånd. Husk at studiesteder "selger" studiumer til deg. De trekker frem det beste og mest spennende, hvor mye du vil gjøre av det de forteller og hvor mange andre tørre kjipe fag du må gjennom er ikke akkurat det de forteller om først.

- Og det siste og kanskje viktigste er. Hva kunne du tenkt deg å jobbe med etter endt studietid? Hva slags bransjer eller type arbeid kunne du tenkt deg å holde på med? Det finnes nok av siviløkonomer som ikke egentlig jobber med økonomi i det hele tatt. Søsteren min har en master i litteratur, men jobber som prosjektleder i fagavdelingen til kunnskapsdepartementet. Ikke den mest opplagte koblingen.

Håper dette ga deg noe å reflektere over;-) Har du tenkt noe på skoler?

Shiva

06.10.2010 kl.22:57

SV: Takk skal du ha! Veldig lure tips, det der. Men jeg tenkte på, får du stekt noe inni ovnen? Jeg tenker litt... kake, muffins, lasagne og slike ting? Den ser så innmari liten ut på innsiden der.

Everest

07.10.2010 kl.00:35

Sv: Er ikke avansert i det hele tatt =) Er laget for å være lite og lett og enkelt å bruke =)

Skriv det du selv føler for, så lenge du syns det er spennende så blir det spennende for oss også =)

mythologein

07.10.2010 kl.10:38

Jeg hadde planer om å bli journalist selv, jeg tenkte jeg ville bli den journalisten som virkelig skrev ting som de var, som ikke sprang etter folk å plaga dem, men bare rett og slett var et medmenneske og journalist i ett. Nå tenker jeg at vel, slik tenker vel de fleste om alle yrkesvalgene de tar.. at de er den ene i historien som virkelig setter spor. Så jeg skrinla hele greia.. nå tenker jeg å studere religionsvitenskap, for enten vi liker det eller ikke så er religion en del av verdenssamfunnet og vil alltid være det. Så hvorfor ikke søke etter forståelse for valgene de mange mennesker foretar seg? Og historie er like viktig! Det er noe vi alltid vil ha bruk for...kunnskap er makt vettu :)

Ingrid Gurine

08.10.2010 kl.08:04

Blomsten: Det jeg tenker (mest) på å studere (for tiden) er journalistikk, historie, samfunnsfag eller juss, men det forandrer seg så ofte! Jeg har fått høre at journalistikk er noe som passer meg veldig bra, men så er det dette med at en vil jo komme i jobb etterpå også... Da er ikke journalistikk så lurt å studere! Flere journalister enn journalistjobber, ser du.

Når det gjelder skoler, så stiller Stavanger høyest, deretter Kristiansand og Bergen.

Takk for tips! :-)

Ingrid Gurine

08.10.2010 kl.08:06

mythologein: Religionsvitenskap er ikke dumt det nei, selv har jeg tenkt mye på statsvitenskap!

Daniel Niazi

18.10.2010 kl.19:22

Liker veldig godt det bilde når du går i lag med de afrikanske barna :D

Viser bare hvor mye respekt du har. (når jeg ser på bilde)
hits